karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:49:58

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-10-22 06:54:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kalsiumin ja proteiinien saannin lisääminen lisäämällä ruokavalioon meijerituotteita (maitoa, jogurttia ja juustoa) pienensi hoivakodeissa asuvien luunmurtumariskiä 33 prosenttia, lonkkamurtumariskiä peräti 46 prosenttia ja kaatumisten riskiä 11 prosenttia.

Effect of dietary sources of calcium and protein on hip fractures and falls in older adults in residential care: cluster randomised controlled trial

Lainaa:
Abstract
Objective To assess the antifracture efficacy and safety of a nutritional intervention in institutionalised older adults replete in vitamin D but with mean intakes of 600 mg/day calcium and <1 g/kg body weight protein/day.

Design Two year cluster randomised controlled trial.

Setting 60 accredited residential aged care facilities in Australia housing predominantly ambulant residents.

Participants 7195 permanent residents (4920 (68%) female; mean age 86.0 (SD 8.2) years).

Intervention Facilities were stratified by location and organisation, with 30 facilities randomised to provide residents with additional milk, yoghurt, and cheese that contained 562 (166) mg/day calcium and 12 (6) g/day protein achieving a total intake of 1142 (353) mg calcium/day and 69 (15) g/day protein (1.1 g/kg body weight). The 30 control facilities maintained their usual menus, with residents consuming 700 (247) mg/day calcium and 58 (14) g/day protein (0.9 g/kg body weight).

Main outcome measures Group differences in incidence of fractures, falls, and all cause mortality.

Results Data from 27 intervention facilities and 29 control facilities were analysed. A total of 324 fractures (135 hip fractures), 4302 falls, and 1974 deaths were observed. The intervention was associated with risk reductions of 33% for all fractures (121 v 203; hazard ratio 0.67, 95% confidence interval 0.48 to 0.93; P=0.02), 46% for hip fractures (42 v 93; 0.54, 0.35 to 0.83; P=0.005), and 11% for falls (1879 v 2423; 0.89, 0.78 to 0.98; P=0.04). The risk reduction for hip fractures and falls achieved significance at five months (P=0.02) and three months (P=0.004), respectively. Mortality was unchanged (900 v 1074; hazard ratio 1.01, 0.43 to 3.08).

Conclusions Improving calcium and protein intakes by using dairy foods is a readily accessible intervention that reduces the risk of falls and fractures commonly occurring in aged care residents.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-22 07:06:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Mikä ohjaa kalsiumin oikean paikkaan eli luiden mukaanlukien hampaat vahvistukseksi eikä verisuonia kalkkeuttamaan on vitamiini K2.

K2-vitamiinia on aktiivisessa muodossa eläinperäisessä ruuassa, mm. maitotuotteissa.

Kalsiumin imeytymistä edistää vitamiini D3. Sitä lisätään maitoon ainakin Suomessa, joten sitä on myös muissa meijerituotteissa.

D-vitamiinin imeytymisessä keskeisessä asemassa on rasva.

Näistä syistä täysrasvaiset meijerituotteet ovat luustoystävällisiä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-22 14:10:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jep. Tai tarkemmin ottaen se luiden ylläpitoon tarvittava kombo on nelikko.
Kalsium, D3, K-vitamiineista eläinperäinen K2 (tai niistä vielä oikeastaan parhaiten K2-MK4) ja A-vitamiini.
Ja nämä mieluiten vielä oikeissa suhteissa, eikä vaikkapa kalsiumia ylenmäärin, kuten joskus tyrkytetään.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-22 18:34:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Niin ja rasvaisissa meijerituotteissa on kaikki kohdallaan eli tuon nelikon lisäksi myös hyvin biosaatava proteiini, jota tarvitaan luumassan ylläpitoon.

Kyllä kansa tietää - mistä osoituksena sanonta:

SYÖ JUUSTOO, SE VAHVISTAA LUUSTOO.

Kaiken muun hyvän lisäksi juusto aterian päätteeksi syötynä ehkäisee hampaiden reikiintymistä.

Ja sitten vielä ne makuelämykset! Nykyiset markettien juustohyllyt ovat todellisia makuelämysten aarreaittoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-28 10:12:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
MTV: Tutkimus: Yksi muutos hoivakotien ruokalistaan vähentäisi vanhusten murtumia

Lainaa:
Ikääntyneiden kannattaisi syödä enemmän maitoa, jogurttia ja juustoja sekä muita ruokia, jotka sisältävät paljon kalsiumia ja proteiinia. Ruokavaliomuutos näyttää tutkimuksen mukaan pienentävän kaatumisten ja murtumien riskiä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-11-03 20:42:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Bret Sacher kommentoi tutkimusta Diet Doctor -videolla:

viewtopic.php?p=2422753#p2422753


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 17 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)