karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2023-10-02 03:10:18

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 520 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 122 23 24 25 26
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-11-20 06:58:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Ei löytynyt EPICissä vahvoja korrelaatioita rasvojen ja sepelvaltimotautiriskin välillä.

https://twitter.com/zahcm/status/146175 ... 75175?s=21

Tyydyttyneen rasvan lähteet jogurtti ja juusto näyttivät kuitenkin suojaavan hieman:

https://twitter.com/zahcm/status/146176 ... 63269?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-12-05 09:07:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista ... 38913.html

Lainaa:
Ruskistetulla voilla sivelty paistettu siika sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän aterialle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-12-16 21:28:20 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
N=1

Rachell Parcells suositteli punaista lihaa, raakamaitoa ja voita. Hän eli 106-vuotiaaksi.

https://twitter.com/dietheartnews/statu ... 52292?s=21


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-12-27 13:55:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Eikä vieläkään mitään näyttöä siitä, että täysrasvaisista maitotuotteista oisi jotain haittaa terveydelle:

https://www.buymeacoffee.com/DietaryDia ... d-fat-2021


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-07-08 21:49:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Täysrasvaiset maitotuotteet kuuluvat terveelliseen ruokavalioon, todetaan maailman suurimmassa havainnointitutkimuksessa, PURE:ssa:

viewtopic.php?p=2472802&sid=08fdd688b639d588c8eb7ee930209218#p2472802


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-07-14 11:50:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Voin kivoihin puoliin kuuluu se, että siitä saa VOIhappoa (butyraattia), joka tutkitusti lievittää IBS:ää ja muita tulehduksellisia suolistosairauksia.

https://twitter.com/paulsaladinomd/stat ... G1kiC43xsw

Ei ihan uusi, mutta edelleen ajankohtainen kirjoitus:

Ari Kaihola: Voi on aina voita osa 2:

https://turpaduunari.fi/voi-aina-voita-osa-2/amp/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-07-16 12:02:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Monia ruokavaliokirjoja kirjoittanut ja BBC:n asiantijana lukuisia dokumenttiohjelmia tehnyt tri. Michael Mosley on siirtynyt takaisin täysrasvaisiin maitotuotteisiin voi mukaanlukien.

https://www.nottinghampost.com/news/hea ... et-8603197

Lainaa:

Dr Michael Mosley's unusual diet switch for lower weight and better heart health

The creator of the Fast800 diet says he has made the switch back to full-fat milk and full-fat yoghurt, as well as butter, after years of avoiding them in a bid to stay healthy.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-07-16 12:40:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jaa että muinaisen soturidieetin Mosley käänsi nyt sitten kelkkansa?

Sinänsä hieno homma. ... mutta silti on jokseenkin surullista lukea kaverista,
joka ensin neljä vuosikymmentä saarnasi maitorasvan pahuudesta suureen ääneen, ja tuli vasta nyt järkiinsä tai jotain...

Kuinka suuren ihmisjoukon terveyden ja painonhallinan hankaluuksia hän lisäsi noina menneinä vuosikymmeninä?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-07-16 14:08:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Niinpä. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Ja sonhan se sina mukava nähdä, kun ihmiset tutkittuun tietoon perehdyttyään tulevat Karppilan linjalle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-18 11:13:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Tutkimusuutinen Tekniikan Maailmassa: juustoa syövät ikääntyneet selviytyivät paremmin kognitiota mittaavista testeistä:

https://tekniikanmaailma.fi/juustoa-syo ... -testista/

Lainaa:
Japanilaistutkijat raportoivat havainnoistaan Nutrients-tiedelehdessä. Raportin mukaan ikääntyneet, joiden ruokavalioon juusto kuuluu, suoriutuivat paremmin kognitiivisia kykyjä mittaavasta testistä.


Tutkimus:

https://www.mdpi.com/2072-6643/15/14/3181

Lainaa:
Inverse Association between Cheese Consumption and Lower Cognitive Function in Japanese Community-Dwelling Older Adults Based on a Cross-Sectional Study

Published: 18 July 2023
(This article belongs to the Special Issue Dietary Habits, Nutritional Status, Health Beliefs and Disease Risks)

Abstract

Diet modification may contribute to the prevention of age-related cognitive decline. The association between dairy product consumption and cognitive function in older people remains unknown. We investigated whether cheese intake is associated with lower cognitive function (LCF) in community-dwelling older adults. This cross-sectional study included 1503 adults aged over 65 years. The analyzed data were obtained through face-to-face interviews and functional ability measurement. Cognitive function was assessed using the mini-mental state examination (MMSE), and a score ≤23 was defined as LCF. The prevalence of LCF was 4.6%, and this group had smaller calf circumference, slower usual walking speed, and a more frequent history of anemia than subjects with MMSE scores >23. After adjusting for confounding factors, logistic regression analysis revealed cheese intake (odds ratio (OR) = 0.404, 95% confidence interval (CI) = 0.198–0.824), age (OR = 1.170, 95% CI = 1.089–1.256), usual walking speed (OR = 0.171, 95% CI = 0.062–0.472) and calf circumference (OR = 0.823, 95% CI = 0.747–0.908) to be significant factors associated with LCF. Although the present study was an analysis of cross-sectional data of Japanese community-dwelling older adults, the results suggest that cheese intake is inversely associated with LCF.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-18 12:16:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Onpa hyvä etteivät tutkineet voita tai kermaa - tai näitä kolmea yhdessä. On se vaan niin väärin. Aina. 8)

Ai niin ja by the way, sama juuston kognitiota avittava vaikutus on havaittu muuallakin, myös Suomessa, tässä yksi maininta
viewtopic.php?p=2466037#p2466037

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-18 14:41:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Erinomainen linkki, kiitos els tästä. Jostain syystä jäi Hesarin juttu keväällä huomaamatta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-22 15:04:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Tutkimus hakee selityksiä sille, että juusto ja jogurtti täysrasvaisinakin edistävät sydän- ja verisuoniterveyttä:

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 1323013649

Lainaa:
Advances in Nutrition
Available online 7 September 2023

Review
Whole-Milk Dairy Foods: Biological Mechanisms Underlying Beneficial Effects on Risk Markers for Cardiometabolic Health

Abstract
Lifestyle modifications that include adherence to healthy dietary patterns that are low in saturated fat have been associated with reduced risk for cardiovascular disease, the leading cause of death globally. Whole-milk dairy foods, including milk, cheese, and yogurt, are leading sources of saturated fat in the diet. Dietary guidelines around the world recommend the consumption of low-fat and fat-free dairy foods to obtain overall healthy dietary patterns that help meet nutrient recommendations while keeping within recommended calorie and saturated fat limitations. A body of observational and clinical evidence indicates, however, that whole-milk dairy food consumption, despite saturated fat content, does not increase the risk for cardiovascular disease. This review describes the proposed biological mechanisms underlying inverse associations between whole-milk dairy food consumption and risk markers for cardiometabolic health, such as altered lipid digestion, absorption, and metabolism; influence on the gut microflora; and regulation of oxidative stress and inflammatory responses. The dairy food matrix, a term used to describe how the macronutrients and micronutrients and other bioactive components of dairy foods are differentially packaged and compartmentalized among fluid milk, cheese, and yogurt, may dictate how each affects cardiovascular risk. Current evidence indicates consideration of dairy foods as complex food matrices, rather than delivery systems for isolated nutrients, such as saturated fatty acids, is warranted.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-22 17:42:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Pöhköt. Sama parannus toimii ihan voilla ja kermallakin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-27 06:28:29 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Kapppas vaan! MTV teki jutun PURE-tutkimuksesta ja kertoo siis, että sydänterveelliseen ruokavalioon kuuluvat TÄYSRASVAISET maitotuotteet.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nam ... #gs.5oh4ou

Lainaa:
Tietyt ruoat voivat auttaa pienentämään riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, raportoidaan European Heart Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa. Tutkimuksen tuloksista uutisoi Health-sivusto.

Terveyttä edistävään ruokavalioon kuului paljon kokonaisia hedelmiä, vihanneksia, palkokasveja, pähkinöitä, kalaa ja täysrasvaisia maitotuotteita.



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-28 03:23:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1098
Yhden miehen komitea kirjoitti:
N=1

Rachell Parcells suositteli punaista lihaa, raakamaitoa ja voita. Hän eli 106-vuotiaaksi.

https://twitter.com/dietheartnews/statu ... 52292?s=21


Voi tosin olla, että hänen pitkäikäisyytensä selittyy leppoisalla uralla. Mikäs sen hauskempaa kuin antaa mielikuvituksensa lentää ja kuvitella omaavansa ylimaallisia kykyjä, joiden avulla voi kehittää ihmeparannusta tarjoavia hoitoja kuten ruoan ravitsemusarvon lisääminen kloorikäsittelyllä sekä jkielteisen energian poistaminen ruoasta magneettien avulla.

According to Parcells’ measurements, untreated foods — whether commercial or organic — generally rate so low in life energy that they can scarcely support health The same foods cleaned with the Clorox bath, however, become health promoting. Parcells also designed special lights incorporating magnets that help clear foods of negative energies — including the “fear” energy left in the flesh of slaughtered animals. Known as Thea Lites or Balancing Lites, they also raise the energy of foods — such as milk, salt or Chinese takeout — that could not survive a Clorox soak.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-29 08:10:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1098
Radiosta tuli äsken Virtasen taloushistoria -sarjassa Valion eläkkeelle jääneen teknologiajohtaja Matti Harjun haastattelu:

(Edit) Hän vääntää siinä rautalangasta, miksi Valion ei ole kannattanut mainostaa tutkimuksia, jotka todistavat maitorasvan edistävän terveyttä:

"Meidän tutkimusjohtajamme Kari Salminen kävi kovaa taistelua julkisuudessa Pekka Puskaa ja Jusi Huttusta vastaan ja pyrki kumoamaan nämä asiat (väitteet maitorasvan epäterveellisyydestä) tieteellisillä argumenteilla.

Mutta tässä on se hupaisa puoli, että Valio sitte itse lähti tekemään näitä kevyempiä maitotuotteita, joista rasvaa oli poistettu, ja kun kuluttajat sitten halusivat kevyempiä tuotteita, ne olivat valmiita maksamaan niistä hyvän hinnan ja käytännössä esimerkiksi rasvattoman maidon, joka tuli valikoimiin 1980-luvulla, hinta oli sama kuin täysmaidon!
(hämmentynyttä naurua)

Elikkä Valio kuori kermat ilmaiseksi ja teki siitä taas voita ja kun tää oli pitkälti tämmöinen ihan suomalainen ilmiö, tää voin pelko, niin ulkomailla voimarkkinat pysyi ihan hyvinä. Esimerkiksi Ruotsissa ei taida vieläkään olla rasvatonta maitoa kaupoissa vaan edelleen täysmaito on voimissaan siellä.

Elikkä tää oli hyvin paikallinen juttu, ja kääntyi maidontuottajien kannalta positiiviseksi."

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-29 09:06:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47248
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ja huomaa väite joka taas kerran syyllistää vaan kuluttajat. Koska kuluttajat halusivat...
Miksiköhän??

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-29 12:41:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 28176
Vähän OT mutta ruokatapahtumalla ja sen järjestäjällä on hyvä nimi:

https://voiveljet.fi/voilla/

Lainaa:
Jo kuudennen kerran järjestettävä VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun lopussa,


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-09-30 01:29:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1098
Eilisessä Virtasen taloushistoria -sarjassa haastateltu Matti Harju kertoi myös, että A. I. Virtasen kaikki kolme pikkuveljeä kuolivat noin vuoden ikäisenä.

He saivat tappavan infektion todennäköisesti siksi, kun perheellä ei ollut enää varaa täysmaitoon, vaan kaikki joutuivat juomaan rasvatonta maitoa eli kurrria, jossa ei ole A-vitamiinia. :(

Harju tarkoitti varmaan sanoa, että kurrin A-vitamiini ei imeydy elimistöön, jos sen kanssa ei nautita rasvaa.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 520 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 122 23 24 25 26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)