OMG!
Lääketieteen tohtori neuvoo Maaseudun Tulevaisuuden lukijoita suojautumaan tyypin 2 diabeteksella syömällä marjoja ja hedelmiä!
Lainaa:
Näiden luonnon antimien sisältämät flavonoidit suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta, aikuisiän sokeritaudilta ja korkealta verenpaineelta.
Lääkärin palsta: Marjat alentavat verenpainetta suolen bakteerien välityksellä
Ruoka 19.09.2021
Heikki ArvilommiJotain rajaa!
Tämä olisi ollut perkuulautakamaa, mutta en viitsi avata uutta ketjua.
Lupaukset perustuvat epidemiologisissa tutkimuksissa havaittuihin riskin pienenemisiin, jotka ovat kuitenkin olleet vähäisiä - varsinkin kun ottaa huomioon terveen käyttäjän vinouman.
Flavonoideista voi olla joissain asioissa pientä hyötyä, mutta ei niillä esimerkiksi diabetesta estetä.
Lääketieteen tohtori neuvoo ehkäisemään sokeritautia syömällä sokeria!
Esimerkiksi omenan sisältämästä energiasta 85 prosenttia tulee imeytyvistä hiilihydraateista, valtaosin sokereista. Fruktoosiakin sadassa grammassa omenaa on Finelin mukaan 4 grammaa. Kovinkaan valtavasti ei omenia tarvitse muiden fruktoosin lähteiden ohessa vetää saadakseen maksan rasvoittumisen käyntiin ja siitähän voikin aueta tie ... kohti t2d:tä, ei sen sen torjuntaa.
Tunnen tapauksen, jossa lääkäri vakuutti t2d-potilaalle, että hedelmiä ei voi syödä liikaa. Sokerikoukussa (sokerikoukku ja t2d eivät ole voittava yhdistelmä) ollut potilas tyydytti sokerinhimonsa syömällä valtavat määrät hedelmiä ja erityisesti niitä kaikkein sokeripitoisimpia. Hoitotasapaino oli kroonisesti huono ja tie kulki reittiä t2d -> sepelvaltimotauti -> 2 imfarktia -> viiden suonen ohitusleikkaus (pahasti myöhässä, siihen aikaan jonot olivat pisimmillään) —> iskeeminen sydämen vajaatoiminta -> tahdistimen asennus, joka sekään ei pitkään riittänyt pitämään yllä hengissä pysymiseen riittävää verenkiertoa.
Minulla ei ole mitään marjoja ja hedelmiä vastaan, pidän niistä ja syön mitä ketoruokavaliooni mahtuu, mikä kylläkin on erittäin vähän.
En kuitenkaan neuvoisi ketään yrittämään diabeteksen ja sydäntaudin ehkäisemistä niitä syömällä.
Ja mitä siihen verenpaineeseen tulee, niin sokeri NOSTAA sitä, kun insuliini saa munuaiset pidättämään suolaa elimistössä. Eivät siinä flavonoidit paljon paina. En neuvoisi ketään yrittämään verenpaineen alentamistakaan sokereita syömällä.
Diet Doctorin hedelmä- ja marjaopas