Yhden miehen komitea kirjoitti:
Laatikainen twiittaa innoissaan pienestä ja lyhytkestoisesta (kolme viikkoa) RCT:stä, jossa vuoropäiväpaastoilu ei laihduttanut eikä parantanut metabolisia markkereita normisyömiseen verrattuna KUN KALORIMÄÄRÄ PIDETTIIN SAMANA. Tällä perusteella hän tyrmää pätkäpaastoilun.
https://twitter.com/Reijo_RD_FIN/status ... 22978?s=20 Pätkäpaastoilun kuten ketoilunkin laihduttava vaikutus perustuu kuitenkin juuri siihen, että ne auttavat pienentämään syötyä kalorimäärää.
Pätkäpaastoilun suurimmat hyödyt tulevat sitä paitsi siitä, että lisääntynyt autofagia parantaa mitokondrioiden toimintaa.
Kansainvälisesti arvostettu mitokondriotutkijamme Anu Wartiovaara ei turhaan pätkäpaastoile. Hänen tyylinsä ei ole vuoropäiväpaastoilu vaan aikarajoitettu syöminen (12 tunnin pätkäpaastot).
Olisihan se pitänyt arvata. Lista tämän agendatutkimuksen, jolla yritettiin todistella ettei pätkäpaastoilu muka toimi, tekijöiden taloudellisista sidonnaisuuksista on pitkä kuin nälkävuosi ja kuin Big Foodin Kuka Kukin On. Mukana mm. Unilever, Kellogg's, Nestle, PepsiCo ja Danone.
Lainaa:
Competing interests: Y.-C.C. has received research funding from Ministry of Science and Technology in Taiwan. H.C. has received research funding from ESRC, European Hydration Institute, and the Esther Olssons stiftelse II and Anna Jönssons Minnesfond; has conducted research for Tate and Lyle; and has received conference, travel, and accommodation fees from Danone Nutritia Research. D.C. has received research funding from the British Nutrition Foundation. K.T. has received research funding from BBSRC, MRC, and Nestlé. S.R. has received research funding from Kellogg’s, the Organix Foundation, and the MRC Newton-Ungku Omar Fund. J.T.G. has received research funding from Arla Foods Ingredients, Lucozade Ribena Suntory, Kenniscentrum Suiker and Voeding, and PepsiCo. D.T. has received research funding from Unilever. L.G.K. is an employee of Nestlé. J.A.B. is a named investigator on research grants funded by BBSRC, MRC, British Heart Foundation, Rare Disease Foundation, EU Hydration Institute, GlaxoSmithKline, Nestlé, Lucozade Ribena Suntory, ARLA Foods, and Kennis Centrum Suiker; has completed paid consultancy for PepsiCo, Kellogg’s and SVGC; receives an annual stipend as Editor-in-Chief of International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism; and receives an annual honorarium as a member of the academic advisory board for the International Olympic Committee Diploma in Sports Nutrition.
7 hyvää syytä pätkäpaastoilla:
viewtopic.php?p=2406838#p2406838