karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Virpin vinkkaa edelleen
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=69000
Sivu 1/4

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 11:45:25 ]
Viestin otsikko:  Virpin vinkkaa edelleen

eli kesän kevyitä, maistuvia ja vähän erilaisiakin herkkuja kera reseptien.

Ensimmäisenä

Nokkospesto

noin 1 litra nuoria nokkosenlehtiä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
2 dl hyvää oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
1 ruokalusikallinen sitruunamehua puristettuna
suolaa

Paahda Pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne ovat
saaneet kauniin värin. Nosta lautaselle jäähtymään. Huuhtele
nokkoset ja kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Ryöppää
lehtiä noin 10 sekunnin ajan, kunnes lehdet ovat pehmenneet
ja väri muuttuu kirkkaanvihreäksi. Jäähdytä nopeasti kylmällä
vedellä ja purista nokkoset kuiviksi. Soseuta nokkoset, kuoritut
valkosipulit ja paahdetut pinjansiemenet sekä öljy sauvasekoittimella
tai blenderissä. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta
sitruunamehulla tai suolalla. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 11:49:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Keväisen parsan kera

Voi-Sitruunakastike

150 g voita
1 tl sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 - 3 rkl tuoretta sitruunamelissaa , rakuunaa tai ruohosipulia

Tarjoiluun
50 g parmesaania lastuina

Sulata voi kattilassa. Kirkasta se valuttamalla pinnalla oleva osa toiseen astiaan, jätä vaalea sakka kattilan pohjalle.

Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta pintakuori ohuelti. Lisää mausteet kirkastetun voin sekaan.

Valuta kastiketta keitetyn parsan päälle. Ripottele Parmesaanilastuja annoksille.

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 11:52:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Valkosipulivoi

Valkosipulivoi

100g voita
3 valkosipulinkynttä
½ nippua persiljaa

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai mikrossa.
Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella niin ne on helpompi kuoria. Murskaa ja hienonna kynsiä hieman, sekoita ne sen jälkeen voihin (mielellään käsin, kertakäyttökäsine auttaa kummasti). Hiero tai sekoita voita pari minuuttia,
jätä sen jälkeen huoneenlämpöön noin tunniksi ja sekoittele välillä. Huuhtele persiljat todella hyvin,
poista varret ja jätä lehtiosat kuivumaan talouspaperin päälle.

Painele voi siivilän läpi, silikonilasta toimii hyvänä apuna. Hienonna persilja pieneksi silpuksi ja lisää voihin.
Levitä tasaiselle alustalle 2 kerrosta tuorekelmua, lusikoi voi kelmulle ja anna kohmettua hetki jääkaapissa.
Kääri rullalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pötköstä paloja terävällä veitsellä.

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 11:55:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

TUOREKURKKUSALAATTI
4 keskikokoista avomaankurkkua
n. 1 dl majoneesia
2 kevätsipulia hienonnettuna
yrttisuolaa (Herbamare)
valkopippuria myllystä

Halutessasi tuoreita yrttejä hienonnettuna.

Pese kurkut ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Valuta raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, kevätsipuli, majoneesi ja mausta. Salaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä saatuaan vetäytyä rauhassa viileässä.

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 11:58:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

MAJONEESI

3 keltuaista
1 tl sinappia (esim. Dijon)
3 dl oliiviölyä
suolaa
valkopippuria
1/2 sitruunan mehu

Täytyy ensi kerralla kokeilla Avokado-Sitruunaöljyä joka öljyistä suosikkini, varmaan onnistuu myös
sen kanssa.

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-26 12:02:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Rosmariini-Sitruunalohta ja paahdettua Parsaa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.

Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille sekä päälle oliiviöljyä.

Ripottele parsojen päälle vielä musta tai sitruunapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.

Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja
nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja
parsa syvän vihreää.

Julkaisija:  jaana k [ 2015-05-26 12:06:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Ompa hyvä lista..!
Pitäisköhän itsekin laittaa reseptit tänne...

Julkaisija:  Ooo [ 2015-05-26 13:21:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

:smt039

Julkaisija:  sudenmarja [ 2015-05-26 13:34:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

seurailen tätä ketjua! :smt006

Julkaisija:  MarjoL [ 2015-05-26 13:44:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Ihania vinkkejä Virpiltä :smt049

Julkaisija:  Hopeapaju [ 2015-05-27 08:49:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

kiva! :)
Virpin reseptit muistiin :)

Julkaisija:  virpip [ 2015-05-28 10:52:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Kiitos, ystävät, ihanat :smt049 teille kaikille
tuesta ja vierailusta. Seuraavaksi .... Vappu Pimiän
banaaniletut.

Banaaniletut

2 kananmunaa
1 banaani
Halutessasi lisäksi:
pieni loraus vaniljauutetta tai pari ripausta kanelia
neitsytkookosöljyä paistamiseen

Tarjolle:
marjoja ja rahkaa / jogurttia

Sekoita kananmuna, banaani ja vaniljauute tasaiseksi sauvasekoittimella.

Paista taikinasta lettuja pannulla neitsytkookosöljyssä miedolla lämmöllä. Tässä lämpö on avainasemassa:
jos liesi on liian kuuma, letut kärähtävät. Tarjoile marjojen ja jogurtin kanssa.

Tällä ohjeella huomenissa kokeilen. Vaikuttaa helpolta ja maukkailta letuilta, mutta lämmön
kanssa saa varmaan olla tarkkana.

Julkaisija:  oulaliina [ 2015-06-02 21:04:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

^^Itse paistelen aika usein banaanimunakasta juuri noilla suhteilla. Alkuun laitan levyn 5:lle, sitten 3:lle, kun kaadan munakasmassan pannulle. Munakkaaseen tulee hyvä pinta (=ei tartu pannuun), mutta ei kuitenkaan pala. Kanelin lisäksi myös kaardemumma ja pienen pieni ripaus kurkumaa toimii hyvin.

Kivoja simppeleitä reseptejä! :)

Julkaisija:  virpip [ 2015-06-05 08:29:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Oulaliina :) kiitos ohjeesta Banaanilettujen paistolämpötilan suhteen ja
tervetuloa, ihanaa nähdä sinua täällä :) tule toistekin.

Seuraavaksi Kippari-Kallen Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
n. 75 g Kipparin-juustoa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
musta tai sitruunapippuria
paprikajauhetta

On todella hyvää. :) Kaksi viikkoa sitten tein ja teen varmasti toistekin. Kastikkeen ollessa valmista
voi pilkkoa grillijuustoa sekaan ( omalle lautaselle ) ja nauttia. Tällaisen idean viimeksi huomasin ja
nautin, kastiketta kannattaa tosiaan kokeilla.

Julkaisija:  TeijaS [ 2015-06-05 13:59:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

:smt023 ihanaa virpip :)

Julkaisija:  virpip [ 2015-06-05 17:22:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Ihanaa Teikku :) että kävit tutustumassa ja tule
toistekin :)

Julkaisija:  virpip [ 2015-06-07 09:05:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Guacamole

2 avokadoa
1 valkosipulin kynsi
½ punasipuli
1 punainen chili
iso nippu tuoretta korianteria
2 limetin puristettu mehu

Lusikoi avokado kuorestaan.

Hienonna valkosipuli, punasipuli, chili ja korianteri. Purista limetin mehu.

Sekoita aineet ja murskaa avokadoa harukalla. Todella helppoa valmistaa. :)

Julkaisija:  Matami-Mimmi [ 2015-06-07 09:07:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Täältähän löytyy vaikka mitä :D
Merkataan!

Julkaisija:  liljankukka [ 2015-06-16 10:26:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Kysyisin, jotta voiko majoneesin valmistaa ilman sinappia? Jos sitten lopuksi maustaa vaikka valkosipulilla tai yrteillä tms. porukassa kun yksi on allerginen sinapille...

Julkaisija:  Kirrimirri [ 2015-06-16 14:43:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Virpi Vinkkaa

Voi valmista ilman.

Sivu 1/4 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/