karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2023-12-01 16:00:07

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-28 20:54:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Ostin maksapalan tarkoituksena paistaa siitä pihvejä. En ole ennen valmistanut maksaa, joten olisiko jotain mitä olisi syytä tietää? Onko väliä miten päin siitä leikkelen ne pihvit?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-28 21:21:59 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-01 12:56:56
Viestit: 340
Paikkakunta: Tku-Tre puolimatkassa...
Maksaa ei saa paistaa liian kauan, siitä tulee sitkeä ja pahan makuinen :) Pitää jäädä sisältä ihan aavistuksenomaisesti jopa rosehtavaksi. Eli pikainen paisto.
Ne tutut mausteet valkopippuri ja valkosipuli todella sopivat erinomaisesti maksan kanssa. Vuorisuolaa ja reilusti kermaa jos tykkää ja sitten paljon paistetttua sipulia jos siitäkin tykkää :smt023 Ei ole merkitystä miten päin leikkaa.

_________________
Possufarmarin vaimo. Meidän perhe syö viljaa vain jalostettuna.... Läskiksi jalostettuna.....


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-28 21:31:17 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Noiden edellisten lisäksi vielä mukaan paistettua pekonia ja kukkakaalimuusia =P~

Ja maksan palasta kannattaa leikata pois kaikki valkoiset säikeet, että tulee mahdollisimman murea pihvi.

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-28 21:38:34 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2010-11-23 00:51:57
Viestit: 15
Paikkakunta: Hämeenlinna
Muksuna tykkäsin nimenomaan paistetusta maksasta, maksalaatikko ei ole koskaan uponnu. En oo tainnu ainakaan 10-15 vuoteen syödä maksaa muuta kun maksamakkaran muodossa.

Nyt voiskin kokeilla paistaa kunnolla voissa ja heittää sipulit ja kermat sekaan! Vesi kielellä jo.

Vois olla leikattuna, kylmänä, myös hyvää mantelileivän päällä, runsaan voin kera ;)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-28 21:52:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Kiitoksia vinkeistä. Löytyi muuten tuommoinen ohje netistä:

Leikkaa maksa noin 1-1.5 cm siivuiksi, poista reunoista kalvot
Mausta molemmin puolin mustapippurilla ja suolalla (saa olla aika reippaasti)
Lado siivut uunivuokaan esim, kivipataan.
Leikkaa runsaasti sipulirenkaita ja laita maksanviipaleiden päälle ja reunoille.
Päällystä koko komeus pekoninsiivuilla.
Uuniin noin 175 astetta , 45 min.
Tämän jälkeen lisää purkki kermaa ja vielä uuniin 15 min:ksi
Tarjoa perunamuusin kanssa

Kannattaakohan tuota kokeilla? Kun puhuitte siitä nopeasta paistosta. Vai kannattasko vaan pannulla paistaa ja pekonit sekä kukkismuusit kylkeen.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 07:23:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-28 22:23:42
Viestit: 1363
Paikkakunta: Wherever I lay my ass
Paistaisin pannulla. En oo ikinä uunissa kokeillukaa, joten varman päälle pelaten tää suositus... :)

_________________
"Elämä ei ole pelkkää juhlaa. Se on myös ruusuilla tanssimista."
-Karppausta maaliskuusta -05 lähtien.-


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 10:21:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-05 15:38:02
Viestit: 5571
psychorella kirjoitti:

Lado siivut uunivuokaan esim, kivipataan.


Kannattaakohan tuota kokeilla?


Kannattaa. ite paistasin vielä värit pintaan pannulla ennen latomista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 12:31:22 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Tuohan menee läpikypsäksi?! IMO naudan maksa syödään pinnalta vähän ruskistuneena, sisältä verisenä. Läpikypsä maistuu ihan pahvilta.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 14:40:26 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Mä en sotke kermaa joukkoon, vaan reilu määrä voissa haudutettuja sipulirenkaita (osittain ruskistuneita) kylkeen. Puolukoita ja punajuuria pitää olla ehdottomasti kaveriksi. Muusilla ei niin väliä. :)
Pippuroida voi myös valko-, musta- ja viherpippurirouheella, tulee tosi hyvä.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 14:51:12 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Mä en laita koskaan kermaa, enkä puolukkaakaan. Dominoi liikaa. Mustapippuria ja oreganoa runsaasti, paisto oliiviöljyssä pari minuuttia sisältä punaiseksi ja tarjoillaan vasta puristetun sitruunamehun kanssa. Täydellinen nautinto!

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 15:37:28 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Olin sanomassa, et pitää sitä jotain hapokasta olla kaveriksi. Mirkalla olikin sitruunamehu, mulle se on puolukka. Eikä se mitään dominoi, vaan kuuluu miltei joka liharuuan kaveriksi. Tosin sitä voi nyt syödä ihan minkä kans vaan. :lol:

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 15:58:54 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Hyvä havainto tuo hapokkuus! Liha käytännössä minusta aina vaatii seuraksi jotakin hapokasta, oli se sitten punkkua, etikkaa, puolukkaa, hapankaalia tai sitruunaa. Vaarini söi puolukkasurvosta aina liharuokien kanssa, ja varsinkin kermakastike vaatii semmoisen ihan melkeen välttämättä. Mutta tuo sitruuna-oregano-mustapippuri-oliiviöljy on maksan kanssa ihan tajuttoman hyvää. Kreikkalainen ohje, jonka kokeiltuamme kermakastikkeet siirtyivät kerrasta menneisyyteen. Myös jotkut ruokavieraat ovat suorastaan menettäneet itsehillintänsä tuon kanssa! Olennaista on, että oregano ja pippuri maustavat oliiviöljyn eli laitetaan maksapihvien pintaan ennen paistamista jo. Sitruunamehu sitten vasta syödessä raikasteeksi.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 16:12:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1107
Paikkakunta: Luhanka
psychorella kirjoitti:
Ostin maksapalan tarkoituksena paistaa siitä pihvejä. En ole ennen valmistanut maksaa, joten olisiko jotain mitä olisi syytä tietää? Onko väliä miten päin siitä leikkelen ne pihvit?

Maksaa rakastetaan tai inhotaan - kuulun jälkimmäiseen ryhmään.
Syötän koiralleni raksujen lisukkeena maksalaatikkoa, itse ne moista naamaani lataa. Enkä jokin inho tuli aivan lapsena - kouluikäisenä saadessani ns. tappaiskeitosta pirulliset mahavaivat ainakin kolmesti. Tappaiset olivat todella tukeva eväs, jossa oli kaikkia sian sisäelimiä, lihaa ja reippaasti läskiä liemessä.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 16:27:01 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Mirka kirjoitti:
Mutta tuo sitruuna-oregano-mustapippuri-oliiviöljy on maksan kanssa ihan tajuttoman hyvää.
Aion laittaa testiin tämän, ihan heti ensi kesänä. :D Noo oregano on tuoretta silloin ja sitä saa omalta pihalta ja ja... :wink:

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 16:35:04 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kaupan kuivattu oregano on tähän parempi. Mullakin kasvaa piha täynnä mäkimeiramia, mutta sen aromi ei ole tarpeeksi voimakas maustaakseen paistoöljyn.

Uudesta kalakeittokirjastani muuten opin, että kokonaiset mustapippurit kannattaa paahtaa kuivalla pannulla ennen myllyyn lisäämistä. Suosittelen! Aromi sekä pehmenee että voimistuu selvästi!

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 16:54:50 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Kiitos vinkeistä!
Otankin monesti lihaa paistaessa rasvasta vauhtia siihen pippuriin, tulee tosi hyvää. Monet muutkin mausteet avautuvat vasta siinä rasvassa uiskennellessaan. :)

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Maksa
ViestiLähetetty: 2010-11-29 17:17:28 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Joo näin, ja se maustunut paistoöljy kaadetaan tietysti pannulta maksan päälle kastikkeeksi!

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)