karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 21:43:39

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 39 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2009-03-17 13:44:57 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-12-21 11:22:25
Viestit: 324
Mua ei niinkään lantturanskiksissa haitannut se löllöys, vaan makeus. Tuli liikaa lanttuloota mieleen. :x Sitä ei edes mausteilla saanut piiloon.

_________________
Karppaus aloitettu uudelleen 02/2011


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-17 13:50:19 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-05-25 15:26:31
Viestit: 121
Almendra kirjoitti:
Mua ei niinkään lantturanskiksissa haitannut se löllöys, vaan makeus. Tuli liikaa lanttuloota mieleen. :x Sitä ei edes mausteilla saanut piiloon.


Käsittämätöntä. Mun on täytynyt makuaisti jotenkin muuttua. En voinut syödä vkonloppuna perunaruokaa pöydässä, maistoin hiukan kokeeksi ja maistui mauttomalta jauhotahnalta muusi ja uuniperuna, mutta lanttutikut on vaan niin hyviä, ja yleensä laitan mukaan porkkanatikkuja kans...mutta tosiaan muistelen nyt, että alussa se lantun maku tökki. Nyt en edes maista sitä erityisesti lanttuna, vaan se on varmaan samaa neutraaliruokaa kuin peruna ennen. :-k


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-20 15:57:09 
Poissa
Karpisti
Karpisti
Avatar

Liittynyt: 2006-01-11 14:20:17
Viestit: 3407
Kyllä ainakin meidän "ranskikset" on ollu mielestäni sopivan rapeita (=päältä hieman rapsakoita, sisältä pehmeitä), oon laittanu pellille lantturanskisten päälle hieman maustettua oliiviöljyä, joskus ranskalaispottumaustetta.
Ei vaan saa syödä (liian) kuumana..

_________________
~Kiiruhda hitaasti~


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-29 11:03:45 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-13 22:57:52
Viestit: 498
Paikkakunta: Turku
Hiukan offtopic, mutta jos lantturanskikset tuntuvat liian makeilta ja jouluisilta, nin mites vaikka palsternakka? Onhan se vähän hintavampaa, mutta kuitenkin...

_________________
"Ei oikeutta maassa saa ken itse sit' ei hanki" -Kramsu-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-29 11:36:29 
Poissa
himokarppi
himokarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-04 14:53:14
Viestit: 3807
Katjunen kirjoitti:
Hiukan offtopic, mutta jos lantturanskikset tuntuvat liian makeilta ja jouluisilta, nin mites vaikka palsternakka? Onhan se vähän hintavampaa, mutta kuitenkin...

Palsternakka on hyvää, mutta hiilareita siinä on 2,5 kertaa lanttua enemmän (11,8 g vs. 4,6 g).
Bubble kirjoitti:
Voisiko ranskiksiin siis saada jonkinmoista rapeutta jos ne kypsentäis ihan vaan voissa paistamalla/uppopaistamalla? Taidankin viikonloppuna kokeilla. =P~

No, saiko niihin?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-29 15:07:58 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-01-26 20:51:12
Viestit: 119
Meillä on rasvakeitin, ja kerran on kokeiltu tehdä lanttusipsejä. Lämpiminä olivat rapeahkoja, mutta jäähdyttyään sitkeitä. Nyt kone on kaapissa, mutta sitten kun siihen taas tulee ostettua siihen rasvaa täytynee kokeilla noita ranskiksiakin. Vaikka kyllä nuo uuniversiotkin ovat olleet ihan hyviä, kunhan uunittaa tarpeeksi kauan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-29 19:58:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-10-07 10:28:00
Viestit: 1737
Tein eka kertaa noita lantturanskiksia, ja siinä sivussa myös samalla systeemillä porkkana- ja perunaranskiksia. Freesasin voissa joka satsin ennen 200 -asteista uunipaistoa, ihan hyviä lämpiminä oli kaikki, ja kaikki meni makkaran kera koko perheelle. Teen vastakin :) .

Rapeita tuli tosin vain muutamasta yksilöstä, ja ne oli kuumimmassa paikassa paistuneet ohuimmat, joten seuraavalla kerralla teen kaikki vieläkin ohuempina.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-30 07:16:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-01 21:43:38
Viestit: 779
Paikkakunta: España
Erihanna kirjoitti:
Bubble kirjoitti:
Voisiko ranskiksiin siis saada jonkinmoista rapeutta jos ne kypsentäis ihan vaan voissa paistamalla/uppopaistamalla? Taidankin viikonloppuna kokeilla. =P~

No, saiko niihin?


En ole vielä kokeillut mutta lupaan ilmotella tähän ketjuun kun jatkan yrityksiä! 8)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-13 09:43:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 11:00:58
Viestit: 1641
Paikkakunta: Puskala
Mielelläni kuulisin kokemuksia lisää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-13 11:04:42 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Meillä on tehty perunasta lapsille ihan klassiseen tapaan friteeraus-jäähdytys-uusi friteeraus tosi kuumalla öljyllä. Rapeita ja hyviä on tullut. Oliiviöljyä käytetty useimmiten. Lanttu ei jotenkin vaan maistu.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-13 11:13:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Olen huomannyt että lanttutikuista tulee paljon rapsakampia, kun laittaa uuniin ilman rasvaa. Oliviöljyän kevyesti vähän ennen uunista ottoa.
Saman teen nykyään punajuurelle, sellerille ym. juureksille.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-13 12:37:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-10-07 10:28:00
Viestit: 1737
Lantuissa on eroa. Toiset vain on makeampia ja lanttulaatikonmakuisempia kuin toiset.

Nykyään teen 20 min 200 asteessa pellillisen peruna-, porkkana- ja lantturanskiksia koko perheelle ja Vatajan nitriitittömät nakit seuraksi. Oliiviöljyän keveästi ennen uuniin laittamista suoraan pellille, pelkällä laadukkaalla suolalla maustan valmiina.

Herkkua!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-18 17:49:21 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2010-04-14 07:56:53
Viestit: 19
Tein lantturanskiksia eilen iltapalaksi, laitoin oliiviöljyä hieman lautaselle ja jauhelihamaustetta sekaan ja pyörittelin tikut yksi kerrallaan kunnolla, pellille laitoin vielä suolaa päälle. Paistoin silleen, että meinasi jo mustaa olla päissä. olivat ihania majoneesin ja tuoreen valkosipulin kanssa. Tänään sitten tein pellillisen lanttu-porkkana-palsternakka-punajuuritikkuja joita pyöritin paljossa voisulassa ja oliiviöljyssä ja paistoin vähemmän aikaa avon pyynnöstä. Tuli paljon enemmän jotenkin aneemisia, mutta maku on silti ihana. Muutkin tikut oli hyvejä, mutta lantut parhaita!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-21 12:22:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-07 14:10:23
Viestit: 1075
mulla kasa lantturanskiksia kypsymässä uunissa, maistoin yhtä ja hyh hemputti et oli makeeta :oops: taidan syöttää noi miehelle ja itelle keittää kukkakaalia seuraks :roll:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-27 17:26:50 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-04-26 07:22:53
Viestit: 16
Mä olen ensin laittanut lanttutikut mikroon eli kypsennän ne läpikotaisin mikrossa. Lautaselle olen pirskotellut vettä päälle että pysyvät mehevinä. Sitten vasta paistan ne, ja paistankin aivan ruskeiksi ja niihin tulee näin rapea pinta :) :koki: paistamiseen käytän vain voita ihteään


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-27 19:19:49 
Poissa
rentokarppi
rentokarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-12-07 08:55:22
Viestit: 1755
Paikkakunta: Turku
chilipaprika kirjoitti:
Mä olen ensin laittanut lanttutikut mikroon eli kypsennän ne läpikotaisin mikrossa. Lautaselle olen pirskotellut vettä päälle että pysyvät mehevinä. Sitten vasta paistan ne, ja paistankin aivan ruskeiksi ja niihin tulee näin rapea pinta :) :koki: paistamiseen käytän vain voita ihteään


Pitääpi kokeilla! =P~

Itse olen ihastunut papuranskalaisiin :lol: Ne tulee uunissa ihan rapeiks ja friteeraamalla täysin rapeiksi. Eikä maistu ees pavuille!
(pakasteesta niitä vihreitä ohuita papuja)

Uuniin laittaessa marinoin ne cajun-mausteella ja oliiviöljyllä. n.200c ja 30min uunissa. Sillee et ne on vihertävän rusehtavia. lastalla ku vähä kääntelee välil ni huomaa onko rapeutta jo tullut vaiko ei.

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-17 15:11:13 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2019-11-10 18:13:17
Viestit: 10
Tuli tänään itsekkin kokeiltua lantturanskalaisten tekoa.

Keitin ranskalaisia noin 5 min kiehuvassa vedessä,
josta nostin ne talouspaperin päälle kuivumaan.
Sen jälkeen friteerauskeittimessä 3 min, josta talouspaperin päälle jäähtymään ja kuivumaan hetkeksi.
Uudestaan 3 min friteeraus .

Jäivät lötköiksi, ja eikä tullut kaivattua rapeutta, ihan ok makuinen, mummon ranskalaiset on kyllä parempia toistaiseksi.

Pitäiskö seuraavalla kerralla vaan friteerata pitempää vai jättää keittäminen pois ?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-17 15:28:55 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18452
Paikkakunta: Jämtland
Minä paistan voissa paistinpannussa aika matalalla lämmöllä. Tosin niitä ei tarvitse isompia määriä kun syöjiä on vain yksi. Ja aika ohuita tikkuja.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-02-17 17:19:45 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93661
Minä pilkon sopivan satsin, pyöritän voisulassa, suolaan ja laitan uuniin. Kerran kääntelen. Melko hyviä on tullut. Pintarapeus tulee riittävän korkeasta lämpötilasta.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 39 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)