Sellaisia ranskalaisia, keittokirjoista, sellaisen kirkkaan buljonkin tekoon?
Jooeitarvitse. Täällä on parikin ketjua liementeosta, eikä siihen tarvita välttämättä muuta kuin se iso kattila, vettä ja aikaa.
Kirkas rasvaton keitto ei ole löytänyt tietään karppilaan ollenkaan; sen sijaan täällä suositaan rasvallisia, kwasniewskin ja Enigin tyylisiä liemiä, joihin pyritään saamaan mukaan kaikki hyvä mikä luista lähtee. Sellaisiin: voi paahtaa uunissa pikaisesti vaan ei ole pakko; voi maustaa (etikka ja suola jo kylmään veteen nopeuttavat erinäisten aineiden liukenemista luista veteen), vaan ei ole pakko; vaahdon kuorinta pinnalta voi olla hyvä juttu, jos luut ovat vanhoja, vaan ei ole pakko sekään.
Ketjuja karppilassa kaikenlaisista kokeiluista, tässä varmaan se pisin:
viewtopic.php?f=2&t=36698
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)