karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 04:52:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-09 10:02:29 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-09-29 07:35:38
Viestit: 8
Paikkakunta: Koopio
Hei, olisi kiva itsekin tuollaisia leipäsiä tehdä, mutta yksi merkittävä seikka rajoittaa.. olen kananmunalle allerginen..:'( Kysynkin teiltä viisaammilta että onko mantelileipien kananmunaa mitenkään mahdollista korvata jotenkin? :cry: Myös pizzapohjia on reseptitietokannassa useampia, ja lähes kaikissa munaa.. :( Tein kyllä kerran pizzapohjan yhdellä ohjeella jossa ei ollut munaa, muttta siitä tulikin sitten niin lötköä ja kosteaa että oli aika hankalaa syödä. Prkl:n allergiat, murrrr... :evil:

KIITOS todella paljon jos joku osaisi auttaa! [-o<


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-09 10:05:44 
Poissa
Rantakarppi
Rantakarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-08-27 21:05:11
Viestit: 19673
Paikkakunta: Rauma
Kokeile psylliumilla. Pitäis varmaan yhtä hyvin kasassa, mausta en sit tiiä... :roll:

Pizzapohjaa voi tehdä sillä ja kun tekee lettusia/vohveleita niin oon laittanut psylliumia.
Vaikka oon kyl laittanut munaakin...

Se pitää turvottaa siinä nesteessä sit ensin.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-10 08:41:28 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-09-29 07:35:38
Viestit: 8
Paikkakunta: Koopio
Oukeih, kiitti:) oisko vielä muita vinkkejä kellään tuon kananmunan korvaamiseen? :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-15 23:07:15 
Poissa
kakarakarppi
kakarakarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-14 16:13:08
Viestit: 2074
Onkos kukaan yrittänyt tehdä tota ilman fiberiä? Millaistahan siitä tulis...

_________________
(kato addikti on addikti, vaikka voissa paistais)
Muutoksen kesä!
iHerbistä ensitilaajalle alea 5$ koodilla KAJ788


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-15 23:29:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Aluksi käytin, en enää. Ihan hyviä tulee ilmankin, rahan haaskausta! :D

Muutenkin heittelen joukkoon mitä sattuu olemaan, kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, seessaminsiemeniä, mitä milloinkin...ei pellavansiemeniä enää...

Niin ja kaikkea ihan näppituntumalla. Aina on hyvää tullut!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-17 10:30:30 
Poissa
Höylä Voi
Höylä Voi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-09 10:50:38
Viestit: 1587
iida kirjoitti:
Onkos kukaan yrittänyt tehdä tota ilman fiberiä? Millaistahan siitä tulis...


Tulee ihan hyviä, linkissä vielä linkki sanoi linkkikarppi :lol:
viewtopic.php?p=1157703#p1157703

_________________
:study: tieto lisää tuskaa


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-22 19:54:18 
Poissa
kakarakarppi
kakarakarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-14 16:13:08
Viestit: 2074
Mahtavaa, kiitos!

_________________
(kato addikti on addikti, vaikka voissa paistais)
Muutoksen kesä!
iHerbistä ensitilaajalle alea 5$ koodilla KAJ788


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-02-27 19:22:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-12-27 23:42:30
Viestit: 1532
mä teen lähes kaikki karppi leivät ilman tota psylliumia, koska en huomannut eroa onko siinä tota vai ei ja oikein hyviä ovat ilman. vai käytänkö tota sitten jotenkin väärin.. voikohan tommosta ees käyttää väärin.. hmmm... kenties... Mutta ilman teen ja hyviä ovat

_________________
iherb koodi uusille asiakkaille OMU074 saat $5 alennuksen


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-06-26 14:53:49 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-06-26 14:48:50
Viestit: 1
tein ensimmäistä kertaa tätä leipää, jätin fiberhuskin pois kun en sitä cittarista löytänyt. tuli aikas pannukakkuja, eli ei oikein kohonnut, kuinka kauan ennen uuniin laittoa näitä pitää kohottaa? ja onko juustolla väliä, mitä laatua on?

Olisiko munat pitänyt vatkata oikein vaahdoksi? olisiko noussut enemmän? eihän näitä saa edes halkaistua kun ovat niin lättyjä...hmm...

auttakaa, karppaajan alkua!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2011-06-26 18:57:47 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Itse teen yleensä leipää tällä tosi helpolla ohjeella:

Uuni lämpenemään 225 asteeseen.

-3 munaa sekaisin haarukalla
-Mantelijauhepussi auki ja sekaan vähän leivinjauhetta, ravistus
-Mantelit munan joukkoon
-Sekaan 3 kourallista juustoraastetta ja kourallinen Pirkan siemensekoitusta.

Viisi sämpylää pellille. Annetaan nousta kunnes uuni on kuuma.
Uuniin 10 minuutiksi.

Käytän mieluummin Valion Arkijuustoraastetta kuin Lidlin juustoja. Se on halpaa ja juusto on tosi pienirakeista joten leivän rakenteesta tulee hyvä.

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: mantelileipä?
ViestiLähetetty: 2020-05-13 14:50:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
Nostellaan tätä kun tuolla toisaalla mantelileivästä ollut puhetta.
Itse olen tehnyt Diet Doctorin reseptillä https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-frallor
Englanniksi https://www.dietdoctor.com/recipes/the-keto-bread
Veijo Puustisen suomennos toiselle versiolle, jossa muotoillaan pitkulaisiksi hodareiksi:
Lainaa:
Ainekset:
3 dl mantelijauhoja
5 ruokal. fiberhuskia (psyllium)
2 tl leivinjauhetta
1 tl sormisuolaa
2 tl valkoviinietikkaa
3 dl kiehuvaa vettä
3 munanvalkuaista
4% hiilihydraattia/100gr (1gr / sämpylä)

Tee näin:
-Uuni 175 astetta.
-Sekoita kuivat ainekset sopivassa astiassa.
-Keitä vesi ja kaada se, viinietikka ja munanvalkuainen astiaan samalla vispaten sähkövispilällä. Vispaa kunnes taikina kiinteää (max 30 sekunttia)

-Kaada taikina tiskipöydälle ja ja 10-12 palaan jotka rullaat sormenpaksuisksi kostein tai öljytyin käsin. Jätä riittävästi väliä sämpyläaiheille pellillä. Turpoavat noin kaksinkertaisiksi.
-Paista uunin alaosassa 30-40 minuuttia.
-Voit pakastaa ja sulattaa huoneenlämmössä ja matalalla lämmöllä uunissa. (Miksi ei myös mikrossa??)

Omia huomioita ja kokemuksia
- 3 dl vettä on liikaa, tuossa frallaohjeessa on 2,5 ja sekin tuottaa aika löysän taikinan. Olen tosin korvannut osan kuidusta sokerijuurikaskuidulla.
- Psylliumeissa on eroja, kaupassa oli Sallisen tuotetta, joka oli väriltään ruskehtavaa ja lopputuloksena tummia sämpylöitä. Tuntui sitovan vettäkin enemmän?
- Vatkaan munanvalkuaiset ensin kuiva-aineksiin. Etikka kaadetaan lämpimän veden joukkoon ja vatkataan seuraavaksi taikinan sekaan.
- Tuon etikan kanssa saa olla vähän varovainen. Happo vapauttaa leivinjauheesta hiilidioksidin helposti jo vatkatessa ja ja lopputuloksena tiiviitä känttyjä. Olen jättänyt etikan kokonaan pois ja kuohkeita sämpylöitä on tullut.
- Osan mantelijauhosta voi korvata kookosjauholla
- Olen paistanut yli tunninkin, kuoresta tulee rapea mutta sisus tuntuu vielä (liian) tuoreelta. säilytän niitä muovipussissa jääkaapissa, jolloin kosteus tasaantuu ja kuori pehmenee. Halkaistu sämpylä vielä leivänpaahtimen kautta syötäväksi, niin hyvää tulee.

Tuota munanvalkuaisen käyttön tarpeellisuutta olen miettinyt. Olen kokeillut kahdella kokomunalla. Ei eroa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 91 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)