karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 10:28:24

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-19 23:17:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Ostin kilon rasvaista naudankylkeä, jonka paloittelin ja haudutin sitten 2 tuntia.

Liha pääsi kuitenkin kuivumaan liikaa. Olisiko pitänyt lisätä vettä ja jos, niin kuinka paljon?

Yksi osasyy oli varmaan myös se, että loppuvaiheessa jopa levyn ykkösasento kiehutti ruokaa turhan voimakkaasti. Pitäisi kai hankkia air fryer, koska sillä saa kuulema hyvää lihaa. Onko kellään kokemuksia?

Vai olisiko kannattanut keittää lihat painekattilassa? Tai hankkia croc pot? Tavoitteena olisi siis liha, joka on imenyt itseensä kaiken sulaneen läskin.

Nyt muuten muistin, että äitini haudutteli kuuluisan osso buconsa aina painekattilassa.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-20 04:21:13 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Naudan kylki vaatii aika pitkän haudutusajan ja onko se luullinen vai luuton vaukuttaa asiaan.
Luullinen short ribs kylki tulee uunivuuassa foliolla peitettynä sellaisen 3-4h (pohjalle tilkka kieuhuvaa vettä)
Painekattilassa ehkä joku 45-60min mutta se pitää jättää jäähtymään nesteeseen ja antaa rauhassa jäähtyä, muuten se kuivuu.
Air fryerissä olen tehnyt vain naudan korean short ribsejä ja ne tulee 20min ja uunissa 40min.

Kuvauksesta ei saanut selville onko luuton vai luullinen kylki. Se vaikuttaa paljon. Lisäksi puhutaan keittämisestä ja hauduttamisesta, kumpi oli kyseessä.

Oli miten oli, niin se rasva sulaa ja maustaa lihaa, eikä sen kummemmin imeydy vaan sulatessaan on erillään lihasta

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-20 17:39:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Luullinen liha oli kyseessä ja oli tarkoitus hauduttaa, minkä vuoksi en lisännut lainkaan vettä.

Täytyy varmaan kokeilla seuraavaksi painekattilaa. Kuinkahan paljon sinne pitäisi lisätä vettä, jos lihaa on kilo?

Mutta mitä ne Korean sort ribsit on?

P.S.
Lämmitin eilen hauduttamaani lihaa äsken mikrossa ja se rupesi räjähtelemään ympäriinsä. :shock:

Mutta maku oli taivaallisen hyvä! Parempaa kuin suklaa tai mikään minkä tiedän, lampaanliha pois lukien. Maku oli syventynyt jääkaappisäilytyksen aikana ja suolaisuus oli vaihtunut makeudeksi. :)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-21 06:55:33 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Korean shortribsit ovat poikittain leikattua short ribsiä. Niitä ei saa normaali kaupoista mutta mun lihakauppias leikkaa niitä mulle. Niistä löytyy kuva todennäköisesti mun kokkailu osiosta.

Painekattilassa ei tarvita paljoakaan nestettä. Riippuu vähän mitä tekee. Lihassa on paljon nestettä. Ehkä jos lisää muutaman desin. Kokeilemalla selviää. Jos laitat enemmän nestettä, niin saat samalla lihalientä.
Mutta painekeitetty liha alkaa välittömästi kuivumaan, kun nostat sen pois nesteestä, joten sen pitäisi jäähtyä nesteessä.
Jos leikkaat köntin pienemmäksi -> nopeutuu kypsyminen, oli kyse uunista, painekeittimestä tai mistä vaan.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-21 18:49:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Kiitos vinkeistä! :D

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-22 21:57:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Kokeilin hauduttaa painekattilassa 50 minuuttia (plus jäähdytys omassa liemessä). Lopputuloksena oli kuitenkin pohjaanpalaminen. :(

Lisäsin kiloon lihakuutioita 1,5 dl vettä.

Pitänee hankkia se airfryer...

P.S.

Kuulin juuri, että ari fryer on hajuton!! :D

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-23 15:44:06 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Hmm. Erikoista. Lihasta pitäisi tulla aika paljon nestettä, lisäksi oma neste.
En kyllä muista polttaneeni mitään painekattilassa pohjaan.
Oliko siellä paljon nestettä kun avasit sen?

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-24 04:17:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Pohjalla oli jonkin verran rasvaa, muttei lainkaan nestettä. Ja lihat oli tosiaan melko hiiltyneitä. :D

Kyseessä on aika vanha El Rod merkkinen kattila, oisko peräti 60-luvulta.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-26 18:47:41 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Erikoista. Noin lyhyt aika ja kaikki neste hävinnyt.
Onkohan tiivisteet ja muut ihan ok?

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-26 19:10:35 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Painekattilan teho perustuu siihen että se on tiivis niin että höyry on kuumenee yli 100 asteen.
Jos kattilassa ei ole kypsennyksen jälkeen enää nestettä jäljellä, se ei ole painekeitin. Ainakaan enää.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-31 00:15:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Eikö nykymalleista siis pääse pihaustakaan huoneilmaan?

Minun mielestäni painekattilasta tupruttelee aina ihan vähän sieltä kannen sylinteristä/kiekosta. Tiedän toki, etteivät vanhimmat mallit ole yhtä hyvin paineistettuja kuin uudet.

Kyllä tuota silti voi mielestäni kutsua painekeittimeksi, koska se kypsentää tavan kattilaa nopeammin.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-05-31 21:26:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
En itse ole käyttänyt painekattilaa, mutta työssäni kylläkin muita ilmatiiviitä laitteita. Wikipedian mukaan painekattilasta ilma (tai vesihöyry) ei pääse pois. Näin olen minäkin sen mekanismin ymmärtänyt. Vain ilmatiiviissä astiassa höyry pystyy kuumenemaan yli normaalin 100 asteen, ja ruoka kypsyy siksi nopeammin.
Linkki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Painekattila

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lihan haudutus
ViestiLähetetty: 2023-06-01 04:40:35 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Painekattilassa on yksi venttiili, joka päästää vähän ylimääräistä painetta pois ja jolla myös voidaan päästää paineet pois kypsennyksen loppuessa. Toinen tapa on antaa kattilan jäähtyä, jonka jälkeen se aukeaa.

Muuten kattila pitäisi olla täysin tiivis, eikä nesteen pitäisi sieltä hävitä mihinkään.
Kannen ja kattilan välinen silikoni tiiviste suositellaan vaihdettavaksi vuosittain mutta varmasti kestää kauemminkin ilman vaihtoa.


Liitteet:
IMG_0927.jpeg
IMG_0927.jpeg [ 49.46 KiB | Katsottu 1303 kertaa ]

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä
Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)