karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Kotimakkara
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=107322
Sivu 1/1

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-04-17 18:05:25 ]
Viestin otsikko:  Kotimakkara

Onko kellään käsitystä, voiko kotona tehdä makkaraa, jos ei omista lihamyllyä? Haluaisin testata ensin, tykkäänkö/onko liian vaivalloista, ennen kuin alan investoida vehkeisiin.

Julkaisija:  jäbä [ 2021-04-18 14:03:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

Liha pitää jauhaa, myllyllä se onnistuu hyvin. Suoli pitää täyttää, myllyllä ja makkarasuppilolla se onnistuu hyvin.

Googlaamalla löytyy ohjeita…

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-04-19 02:34:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla?

Julkaisija:  Jorma Eräjorma [ 2021-04-19 08:27:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

:lol:

Pari krt tehny makkaraa. Lampaan suoleen nakki-kokoisena. Possun suoleen grillilerssiä.

-> kyl vaan kone on täysin SE värkki kun tarvii. Ite ostin verkkokaupasta. Tais olla 89. Kiinalainen. Rautasisus. Kammo mekkala on jauhaa tai tekee sit mitä tekee.

-> miksei sit kävis ihan käsipelilläkin. Tarvii ainaskin kaikki todella hyvin sekoitella että on tasainen massa. Ja joku suppilo-systeemi että saat sit suolen kii.

-> ja kyllä tarvii hommata sitä suolta.

(Santa Maria -sarjassa aika kivoja mauste-makuja. BTW)
Possua ja nautaa. Ihraa ja kamaraa. Makkarareseptejä kyl löytyy interwebistä.

Julkaisija:  pönkerö [ 2021-04-19 08:41:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

Täällä on tehty vain verimakkaraa, ihan perinteiseen tapaan. Poronsuoleen veri-jauhoseos. Keitto runsaassa vedessä. Ei tartte myllyä.

Julkaisija:  jäbä [ 2021-04-19 11:45:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

vanha karppu kirjoitti:
Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla?


No eikö tuota tapaa sitten voi koittaa ihan itse ja tehdä siitä sitten omia johtopäätöksiä?

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-04-19 19:16:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen.

Julkaisija:  jäbä [ 2021-04-20 03:29:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Kotimakkara

vanha karppu kirjoitti:
Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen.


Mitä sitten tapahtuu? Taputtelet sitä jauhelihaa, paistat sen uunissa ja jos siitä ei tule makkaraa, niin sinulla on paistettua kuivaa jauhelihaa.
Ei siinä sen kummempaa tapahdu.

Pointtina se, että netti on ohjeita pullollaan ja rohkeasti vain kokeilemaan.
Väärä seossuhde rasvan ja lihan kanssa ja liian huonosti sekoitetut ainekset = on tuloksena murekeen makuista ja rakenteista makkaraa.
Makkaran lihamassa vaatii paljon rasvaa ja seos pitää saada emulgoitumaan, jotta rakenne ei ole murekemainen. Monesti makkaraeokseen jauhetaan vähän jäätä joukkoon ja sillä saadaan emulgoitua seos.

Noissa minun kokkauksissa saattaa jossain olla makkaran teosta ohjeita tai kuvia. En muista

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/