karppaus.info https://karppaus.info/forum/ |
|
Kotimakkara https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=107322 |
Sivu 1/1 |
Julkaisija: | vanha karppu [ 2021-04-17 18:05:25 ] |
Viestin otsikko: | Kotimakkara |
Onko kellään käsitystä, voiko kotona tehdä makkaraa, jos ei omista lihamyllyä? Haluaisin testata ensin, tykkäänkö/onko liian vaivalloista, ennen kuin alan investoida vehkeisiin. |
Julkaisija: | jäbä [ 2021-04-18 14:03:24 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Liha pitää jauhaa, myllyllä se onnistuu hyvin. Suoli pitää täyttää, myllyllä ja makkarasuppilolla se onnistuu hyvin. Googlaamalla löytyy ohjeita… |
Julkaisija: | vanha karppu [ 2021-04-19 02:34:42 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla? |
Julkaisija: | Jorma Eräjorma [ 2021-04-19 08:27:28 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Pari krt tehny makkaraa. Lampaan suoleen nakki-kokoisena. Possun suoleen grillilerssiä. -> kyl vaan kone on täysin SE värkki kun tarvii. Ite ostin verkkokaupasta. Tais olla 89. Kiinalainen. Rautasisus. Kammo mekkala on jauhaa tai tekee sit mitä tekee. -> miksei sit kävis ihan käsipelilläkin. Tarvii ainaskin kaikki todella hyvin sekoitella että on tasainen massa. Ja joku suppilo-systeemi että saat sit suolen kii. -> ja kyllä tarvii hommata sitä suolta. (Santa Maria -sarjassa aika kivoja mauste-makuja. BTW) Possua ja nautaa. Ihraa ja kamaraa. Makkarareseptejä kyl löytyy interwebistä. |
Julkaisija: | pönkerö [ 2021-04-19 08:41:23 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Täällä on tehty vain verimakkaraa, ihan perinteiseen tapaan. Poronsuoleen veri-jauhoseos. Keitto runsaassa vedessä. Ei tartte myllyä. |
Julkaisija: | jäbä [ 2021-04-19 11:45:53 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
vanha karppu kirjoitti: Joo, mutta miksi makkaraa ei voisi valmistaa valmiiksi jauhetusta lihasta? Siis jauhelihasta. Ja mihin sitä suolta edes tarvitaan, jos kyse on vain koe-erästä? Eikö makkarataikinasta voisi leipoa makkaraa ihan vain käsin taputtelemalla? No eikö tuota tapaa sitten voi koittaa ihan itse ja tehdä siitä sitten omia johtopäätöksiä? |
Julkaisija: | vanha karppu [ 2021-04-19 19:16:06 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen. |
Julkaisija: | jäbä [ 2021-04-20 03:29:26 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
vanha karppu kirjoitti: Miksei voisi, mutta en haluaisi ottaa riskiä, et homma menee ihan perseelleen. Mitä sitten tapahtuu? Taputtelet sitä jauhelihaa, paistat sen uunissa ja jos siitä ei tule makkaraa, niin sinulla on paistettua kuivaa jauhelihaa. Ei siinä sen kummempaa tapahdu. Pointtina se, että netti on ohjeita pullollaan ja rohkeasti vain kokeilemaan. Väärä seossuhde rasvan ja lihan kanssa ja liian huonosti sekoitetut ainekset = on tuloksena murekeen makuista ja rakenteista makkaraa. Makkaran lihamassa vaatii paljon rasvaa ja seos pitää saada emulgoitumaan, jotta rakenne ei ole murekemainen. Monesti makkaraeokseen jauhetaan vähän jäätä joukkoon ja sillä saadaan emulgoitua seos. Noissa minun kokkauksissa saattaa jossain olla makkaran teosta ohjeita tai kuvia. En muista |
Julkaisija: | diesel [ 2022-03-13 17:34:41 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Eihän sitä maggaraa ole pakko jauhetusta lihasta tehdä, pilkottu käy ihan yhtä hyvin. Siis ihan veitsellä ja leikkuulaudalla pärjää. Jotkut harrastaa jopa kelmuun käärimistä ja sitten kattilassa kypsentämistä, mutta itse en muovista ruoassani välitä. Kaikkien käkättimien fanina tilasin Puolasta makkara/pikkukinkkumuotin. Terästä on se, ja sisältää kannen jossa on puristus/kiristysruuvi. Lihat ensin astiaan, mausteet sekoitetaan, annetaan olla yön yli tosi kylmässä, makujen tasaamiseksi ja sitten tungetaan tuuttiin, kansi kiinni ja keitetään pöttiä kattilassa, kunnes lämpötila on oikea. Ja se on siinä. EI ihan nakkia tämä tavara, mutta hyvää leikkelekokoa kuitenkin ja lihan ja mausteet voit ihan ite valita. https://www.youtube.com/watch?v=HMIj63b7qMQ |
Julkaisija: | vanha karppu [ 2022-03-13 22:43:26 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Mitä tuommoiset maksaa Suomeen postitettuina? P.S. Laittoiko videon mies sinne jotain lisäainetta, kun liha ei muuttunut ruskeaksi? |
Julkaisija: | diesel [ 2022-03-13 23:42:08 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
Yleensä laittavat suolaa, jossa on nitriitti mukana, eli lisäainetta, mutta ei se ole välttämätöntä. Punaista väriä saa myös pienellä tujauksellapunaviinimehuaym. Ei ollut sikakallis kapine ja niitä on erikokoisia ja hiukan erilaisia.maksoi muistaakseni alle 70 euroa ja tuli nopeasti. No, nykytilanteesta ei voi olla ihan varma, kiitos Putte Pienen. Firma on https://gardenseedsmarket.com/ |
Julkaisija: | vanha karppu [ 2023-06-02 23:08:28 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kotimakkara |
jäbä kirjoitti: Väärä seossuhde rasvan ja lihan kanssa ja liian huonosti sekoitetut ainekset = on tuloksena murekeen makuista ja rakenteista makkaraa. Kokeilin tehdä valmiista sikanauta-jauhelihasta,jonka veivasin käsin mielestäni ihan sileäksi. Keitin jonkun pötkyleen ilman suolta tai muutakaan käärettä vedessä. Tuli juurikin kuivaa jauhelihamureketta, kuten jäbä ennusti.
Makkaran lihamassa vaatii paljon rasvaa ja seos pitää saada emulgoitumaan, jotta rakenne ei ole murekemainen. Monesti makkaraeokseen jauhetaan vähän jäätä joukkoon ja sillä saadaan emulgoitua seos. |
Sivu 1/1 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |