karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-10-24 05:26:45

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-10 04:20:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 952
Huomasin juuri, että friteeraus eli uppopaisto on tavallista paistamista nopeampaa touhua - ainakin periaatteessa. Onko kellään kokemuksia?

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-10 05:25:12 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 6470
Aika harva karppi taitaa friteerata. Friteerauksessa käytettävät öljyt ja niiden hapettuminen ei ole kovinkaan hyväksi keholle.
Laardilla frittaaminen ei olisi yhtä haitallista.

Friteeraus taitaa olla enemmän roskaruoka kansan hupia

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-10 14:10:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 952
Kookosöljy on lähes 100-prosenttisesti tyydyttynyttä. :D

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-10 21:37:32 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-09-13 09:50:14
Viestit: 484
Olen valmistanut laardin itse niittypossun tai mangalitsan silavasta. Tim Noakesin kirjassa superfood for superchildren kypsennetään kookosöljyssä kanaa, kalaa ja perunaa esimerkiksi. Loppukäyttäjät eivät välitä kookoksen mausta ja siihen verrattuna laardi on aivan ylivoimaista. Meneehän siihen aikaa, kun laardi porisee, mutta on se hyvääkin. Lähinnä valmistan lapsille "tavallisia" ruokia uppopaistamalla. Myös kotitekoiset popkornit on todettu parhaiksi porsaan rasvassa poksauteltuina.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-10 21:43:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 952
Kaupoissa myydään myös höyrytettyä eli mautonta kookosöljyä, jonka pitäisi olla yhtä terveellistä.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-13 12:50:16 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45659
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mikset kokeilisi, jos siltä tuntuu; ainakin maailmalla olen nähnyt friteeraustakin käytettävän.
Rasva on tosin yleensä ollut joko laardia tai sitä ainoaa oikeaa muinaisten mäkkäriranskisten naudanrasvaa,
muttei kookos ole sieltä pahimasta päästä lain : )

Kokeilin uppopaistoa kattilassa muutama vuosi sitten, ja silloin petyin tulokseen (eikä se ollut edes nopeaa)
mutta se on minulle aika vieras tapa laittaa ruokaa, joten niksitkin taisivat olla kateissa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-13 20:21:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 952
Voisiko olla niin, että tyydyttynyt rasva kypsentää ruokia hitaammin kuin muunlainen? Olen ihmetellyt koko syksyn, miksi sipulien kuullottaminen kestää nykyisin 20-30 minuuttia. Ehkä vika ei olekaan tämän syksyn sipulisadossa vaan siintä, että kookosöljy on lähes 100-prosenttisesti tyydyttynyttä rasvaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että se ei tunkeudu ruokaan yhtä syvälle kuin muut rasvat. Kaalisilppukin saattaa jäädä ihmeen kovaksi.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Friteeraus
ViestiLähetetty: 2021-10-14 08:58:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45659
Paikkakunta: HomeSweetHome
Enpä usko. Ainakin se yksi peterin "protoniteorian suurlähettilääksi" mainitsema kaveri löysi hetken etsittyään tavan, jolla sai tyydytettyä rasvaa (pitkäketjuista, enimmäkseen C16 ja C18) imeytymään perunoihinsa tuplaten enemmän kuin tavallisella uppopaistoll (ja reilusti enemmän kuin mitä tavisranskalaisissa on), kun lähti sitä erityisesti yrittämään. Hänellä kyse oli lämpötilasta ja kahden kerran paistosta : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)