Ari kirjoitti:
Huomenta kaikki.
OIKEA vähähiilihydraattinen karppiateria.
Vaimoni ihan oma keksimä karppiruoka.
Kesäkurpitsa-jauhelihalaatikko
kesäkurpitsaa (monta pientä tai pari-kolme isompaa; riippuu jauhelihan
määrästä, astian koosta ja siitä miten lihaisaa ruoasta haluaa)
paketti jauhelihaa (meillä tykätään naudan paistijauhelihasta mutta voi
varmaan laittaa mitä sorttia haluaa)
sipulia
suolaa, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta
Koskenlaskija-sulatejuustoa muutaman sentin pätkä
kermaa (n. ½-1 dl) tai smetanaa (1 prk)
Kesäkurpitsa kuutioidaan. Sipuli pilkotaan.
Jauheliha ruskistetaan sipulin kanssa ja maustetaan.
Kesäkurpitsakuutiot laitetaan voideltuun uunivuokaan tai -pataan
kerroksittain jauhelihan ja sulatejuustokuutioiden kanssa.
Itse tykkään tehdä tämän ruoan mieluummin kokki-padassa kuin kovin
matalassa ja laakeassa vuoassa.
Kesäkurpitsakerrosten päälle voi ripotella vähän suolaa, riippuu siitä miten
reilusti suolasit ruskistetun jauhelihan ja miten paljon haluat laittaa
sulatejuustoa.
Lorauta kermaa päälle. Jos käytät smetanaa, ohenna se
lirauksella vettä. Älä lisää enempää vettä, koska kesäkurpitsasta
irtoaa yllättävän paljon nestettä.
Paistetaan uunissa, aluksi 200 astetta, lämpöä voi sitten vähentää.
Uunissa ainakin tunti, jopa puolitoista. Tarkkaile nesteen
määrää jos pidät uunissa kovin pitkään.
Hiilihydraattia vain kesäkurpitsan verran noin 3 g / 100 g.
tv AP
Täytyypä kokeilla. Mulla on kilon verran jauhelihaa ja siitä täytyy nyt keksiä muutama ruoka.