karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-12 19:23:35

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-05-16 18:23:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Nyt sekotetaan rasvapannua oikein huolella, siinä on härski uppaistorasva ja voi ovat samassa kategoriassa. :evil:
Maailman terveysjärjestö tiukkana – tämä ruoka-aine kiellettävä viiden vuoden sisällä:
Lainaa:
Transrasvojen tavallisimpia lähteitä ovat: rasvaiset maitovalmisteet, juusto, voi, lihavalmisteet, valmisateriat, leivonnaiset sekä uppopaistetut ruoat. Transrasvoja käytetään, sillä ne auttavat ruokaa säilymään myyntikelpoisena pidempään kuin terveellisemmät vaihtoehdot. :roll:

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/art ... gs.ThRLZEQ
http://www.who.int/news-room/detail/14- ... ood-supply
Tässä WHO:n jutussa sanotaan: "WHO aikoo poistaa teollisesti tuotetut transrasvahapot maailmanlaajuisesta elintarviketuotannosta"
Lainaa:
Industrially-produced trans fats are contained in hardened vegetable fats, such as margarine and ghee, and are often present in snack food, baked foods, and fried foods. Manufacturers often use them as they have a longer shelf life than other fats. But healthier alternatives can be used that would not affect taste or cost of food.

Tuo mtv.fi/lifestyle-listaus on toimittajien tahallinen "THL-Puska-lisä" tuohon WHO:n artikkelliin.

Miksi MTV:n toimittajat kirjoittavat omiaan kuten tässä ja tuossa WHO:n jutussa?
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/art ... gs.GhMAAr8
Sydäntautivaara! Tällaista rasvaa ei kannattaisi syödä

Alkuperäinen tutkimus:
https://www.bmj.com/content/355/bmj.i5796
Lainaa:
Mutta käytännössä kaloreita SFA: sta on lähinnä korvattu heikkolaatuisella hiilihydraatilla, 7joilla on selviä haittavaikutuksia kardiomedolaattisiin häiriöihin, kuten liikalihavuus ja diabetes. 8 Siksi lisääntynyt SFA saanti ei näyttänyt liittyvän riskin sepelvaltimotauti monissa tutkimuksissa, koska vertailun ravintoaine oli tyypillisesti puhdistetut hiilihydraatit.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-16 18:36:05 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93568
Eikä maidon transrasva ole lainkaan sama kuin teollinen.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-16 19:45:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 92377
On huolestuttavaa, vaikkei mitään uutta, että rasvakäsitteitä sekoitetaan keskenään. Kas kun ei muuten maitoteollisuus puutu koskaan näihin millään julkilausumalla tai opponoimalla. Yksi kysymys on sekin, onko tuo harhaanjohtava transrasvaluettelo maitorasvoineen vain Suomen median P*skajohtoista liturgiaa vai onko se suoraan WHO:lta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-16 21:47:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Regina kirjoitti:
On huolestuttavaa, vaikkei mitään uutta, että rasvakäsitteitä sekoitetaan keskenään. Kas kun ei muuten maitoteollisuus puutu koskaan näihin millään julkilausumalla tai opponoimalla. Yksi kysymys on sekin, onko tuo harhaanjohtava transrasvaluettelo maitorasvoineen vain Suomen median P*skajohtoista liturgiaa vai onko se suoraan WHO:lta.


No tässä alkuperäisen uutisen linkki, jonka jo linkkitekstistä voit asian päätellä:
http://www.who.int/news-room/detail/14- ... ood-supply

E: se sitten lyhensikin tuon tekstin juuri sopivasti. Klikkaa linkkiä niin tiedät.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-16 23:04:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Jospa etsittäis se tahi käsitteet trans ja cis heitillä on omat hapituset .. on käsitteet vakseeni ja elaeriini tai mitä he lienevätkään. Kuukeloira voipi ja monella hakusanalla jospa ne joskus selkiintyy?

Ai perkeles senthän ku viimo kesänä kävin sokeritaudin takia lekurissa niin to mokoma mossotti kolesteroleista ja minä olin diabeteksen takia siellä. Siihen se vastaan otto aika sitten menikin ku selitin miten järjetön on juttu LDL kolesteroleista ja lähtiessäni suosittelin lekuria painumaan lasareetin arkistoihin laskemaan ruumiita ja heitin kolsteroleja. Tuskin yhteistyö on hedelmäälistä? Debertuaaria olis mulla ollut lisääkin ku herran korvat olis vaan vastaan ottanut. ps. kummalle kuuluis sitten se rahallinen korvaus vastaanotto ajasta? Ai niin proffa Huupponen ei oo siiteen vuosin miettimisien jäläkhen saanut mitään aikaiseksi statiinien vaikutuksesta jonka muistin myöskin sanoa.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-17 08:02:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Jutusta poimittua, (suola unohtui mainita):
Lainaa:
Suomessa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira linjaa, että suomalaisten terveyden kannalta transrasvoja ongelmallisempia ovat tyydyttyneet rasvahapot, joita saamme suosituksia enemmän.

Eviran mukaan Suomessa asiantuntijat eivät ole pitäneet transrasvahappoja sellaisena terveysriskinä, että niiden käyttöä olisi syytä rajoittaa kansallisin säädöksin.

Ja ilmeisesti ovat MTV:ssä korvat punaisina kuunnelleet karppien palautetta:
Lainaa:
Korjattu 17.5. klo 7.48: Artikkelissa mainittiin, että transrasvojen tavallisimpiin lähteisiin kuuluvat myös maitovalmisteet, juusto sekä voi. Rasvaisissa maitotuotteissa on transrasvaa, mutta se on luonnollista transrasvaa – ei prosessoitua transrasvaa, jonka WHO haluaa kieltää.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-17 08:08:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47620
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kuten mohmelon tekstissä näkyi, kyse teknotranssien (josta yli 90% ainakin oli elaidiinihappoa) vähentämisestä, ei maitorasvojen vakseenihapon, joka jälkimmäinen on CLAn esiaste (mutta kuljetetaan kehoon vähemmän reaktiivisessa muodossa). Maitorasvasta saatu CLA korreloi 50% vähäisempiin sydänkohtauksiin kultatason väestötutkimuksessa Costa Ricassa; ehkä siksi muualla kuin Suomessa tuo maidon transsi osataan erottaa muista. Jopa Harvard Willetteineen ja muineen puhuu teollisista transseista erikseen. Vain Suomi on ja pysyy Suomena, joka haluaa myydä todennäköisesti terveellisimmän tuottamansa huippuelintarvikkeen eli voin herkkusuille muualla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-17 10:11:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
ELS
Koodi:
Jopa Harvard Willetteineen ja muineen puhuu teollisista transseista erikseen. Vain Suomi on ja pysyy Suomena, joka haluaa myydä todennäköisesti terveellisimmän tuottamansa huippuelintarvikkeen eli voin herkkusuille muualla. =D> 


Kokojyvävilja mainittu, muutta viikottainen puolimaratanon jäi pois :lol:
Lainaa:
Oli mekanismi lopulta mikä tahansa nykytiedon valossa sydänriskit pienenevät, kun tyydyttyneiden rasvojen määrää vähentää ja tilalle ottaa terveellisiä kasvi- tai kalarasvoja ja täysjyväviljoja.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-17 11:46:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29258
Jo WHO:n tiedotteen otsikosta kävi todellakin ilmi, että järjestö haluaisi lopettaa TEOLLISTEN transrasvojen käytön elintarvikkeissa:

WHO plan to eliminate industrially-produced trans-fatty acids from global food supply

Sylttytehdas, josta maitorasvan luonnolliset transrasvat pompsahtivat MTV:n juttuun, on sen lähdeluettelossa mainittu Sydänliitto. Sydänliiton propagandasivulla sekoitetaan härskisti luonnolliset ja teknotranssit tähän tapaan:

https://sydan.fi/ruoka-ja-liikunta/rasv ... -ratkaisee

Lainaa:
Transrasvan suurimpia lähteitä ovat rasvaiset maitovalmisteet, juusto, voi, voita sisältävät levitteet, leivonnaiset ja lihavalmisteet.

Puskalandiassa on THL:n johdolla systemaattisesti johdettu kansaa harhaan sekoittamalla tahallisesti turvalliset tai jopa sydäntaudilta suojaavat (kuten maitorasvan CLA) luonnolliset transrasvat ja sydäntautia aiheuttavat teolliset transrasvat (joista tärkein on osittain kovetettujen siemenöljyjen elaidiinihappo).

Näin on tehty mm. THL:n jälkien peittelemiseksi. Se kun suositteli vaihtamaan terveellisen voin margariiniin aikana, jolloin margariinissa oli erittäin paljon teollisia transrasvoja. Strategiaan on kuulunut myös transrasva-asian niputtaminen yhteen tyydyttyneellä rasvalla pelottelun kanssa. Tyydyttyneellä rasvalla pelottelu ei ole koskaan perustunut laadukkaseen tieteeseen ja nykytutkimus on osoittanut sen aiheettomaksi, mutta kuten Kipling sanoisi, tämä on sitten toisen tarinan aihe.

Myös tyydyttyneellä rasvalla pelottelu pompsahti MTV:n transrasvauutiseen Sydänliiton propagandamateriaalista, joka on ihan järkyttävää luettavaa. Todellinen kovarasvatappaa -propagandan kliseeluettelo.

Mainittakoon, että Sydänliiton puheenjohtajina ovat toimineet mm. Pekka Puska ja Matti Uusitupa.

Pekka Puskan on sanottu pelastaneen 250 000 suomalaisen hengen (Helsingin Sanomat kertoi ensin Puskan pelastaneen 250 000 pohjois-karjalalaisen hengen, mutta korjasi pohjois-karjalalaiset suomalaisiksi, kun joku oli kertonut, ettei Pohjois-Karjalassa ollut noin paljon asukkaitakaan, joten samat henget olisi pitänyt pelastaa moneen kertaan).

Tämä suomalaisten henkien pelastaminen siis tapahtui mm. kehottamalla syömään teollista transrasvaa.

WHO aikoo pelastaa paljon suuremman määrän henkiä eliminoimalla teollisen transrasvan elintarvikkeista: 500 000 per vuosi.

Teknotransseista on moneksi!

Teolliset transrasvat liittyvät keskeisesti sydäntaudin esiintyvyyteen Suomessa. Teknotranssimargariinit nostivat sydänkuolleisuutta jälleenrakennusajan Suomessa. Kun ne margariinin valmistusmenetelmien kehittyessä vähenivät, sydäntauti väheni. Luultavasti vielä enemmän vaikutti tupakoinnin väheneminen. Miesten tupakointi oli sodan jälkeen huipussaan siksi, että armeija jakoi sodan aikana kaikille sotilalle annostupakat. Stressitaso oli äärimmäisen korkealla sota-aikana, mutta rankkaa oli myös jälleenrakennusaika. Näistä syistä, ei tyydyttyneen rasvan syönnin takia, sydäntaudin esiintyvyys oli huipussaan PKK-projektin alkaessa.

Virallinen taho on ominut transrasvojen ja tupakoinnin vähenemisestä ja erinäisistä muista syistä aiheutuneen sydäntaudin vähenemisen muka PKK-rojektista alkaneen kovarasvatappaa -propagandansa ansioksi ja tekee yhä edelleen keinoja kaihtamatta kaikkensa pitääkseen tätä myyttiä yllä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-17 14:41:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Olivat onneksi korjanneet aamulla, mutta ehtikö jo vahinko sattua?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-19 18:21:09 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29258
Ilta-Sanomien jutussa ei sekoitettu keinotekoisia ja luonnollisia transrasvoja, mutta tästäkin jutusta piti sitten tehdä tyydyttyneen rasvan vastainen propagandapläjäys, vaikka uutisena oli keinotekoisten transrasvojen kieltäminen ja vaikka keinotekoisilla transrasvoilla ja luonnollisell tyydyttyneellä rasvalla ei ole mitään yhteistä.
https://www.is.fi/terveys/art-200000568 ... ml?ref=rss

Tai on niillä sen verran yhteyttä, että joissakin tarkoitushakuisissa epitutkimuksissa ne on niputettu yhteen. Tällä tavoin on keinotekoisten transrasvojen terveyttätuhoava vaikutus voitu panna viattomien tyydyttyneiden rasvojen piikkiin.

Kuten M. Joseph twiittasi, tyydyttynyttä rasvaa koskeneisiin epitutkimuksiin liittyy ongelmia:

Lainaa:
Many problems with epi research on sat fat;

1) For some unknown reason, some studies combine SFA & trans fats as one category
2) Palm oil = common source of SFA (found in ultra-processed food w/ sugar & flour)
3) Systematic reviews on HF dairy/red meat = neutral/reduced CVD riskYlös
   
ViestiLähetetty: 2023-01-23 15:14:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4874
Onko mikään muuttunut viidessä vuodessa?
Five billion people unprotected from trans fat leading to heart disease
Billions still exposed to toxic trans fat: WHO
WHO warnt vor schädlichen Transfetten

Jäämme odottamaan miten tämä taas väännetään Suomessa muotoon VOI tappaa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-01-24 11:10:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 686
Uteliaisuus ja seuranta kannattaa aina, mutta erityisesti ravitsemuksen ja terveydenhuollon kysymyksissä.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)