karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 06:35:03

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-09-23 00:43:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Pienimmät riskit (sv-taudin ja kuoleman) niillä, jotka olivat syöneet eniten maitorasvaa. Maitorasvan syönti todennettiin veressä olevilla sen syönnistä kertovilla biomarkkereilla eikä millään epäluotettavilla rasti ruutuun -kyselyillä.

Biomarkers of dairy fat intake, incident cardiovascular disease, and all-cause mortality: A cohort study, systematic review, and meta-analysis
Lainaa:
Abstract

Background

We aimed to investigate the association of serum pentadecanoic acid (15:0), a biomarker of dairy fat intake, with incident cardiovascular disease (CVD) and all-cause mortality in a Swedish cohort study. We also systematically reviewed studies of the association of dairy fat biomarkers (circulating or adipose tissue levels of 15:0, heptadecanoic acid [17:0], and trans-palmitoleic acid [t16:1n-7]) with CVD outcomes or all-cause mortality.

Methods and findings

We measured 15:0 in serum cholesterol esters at baseline in 4,150 Swedish adults (51% female, median age 60.5 years). During a median follow-up of 16.6 years, 578 incident CVD events and 676 deaths were identified using Swedish registers. In multivariable-adjusted models, higher 15:0 was associated with lower incident CVD risk in a linear dose–response manner (hazard ratio 0.75 per interquintile range; 95% confidence interval 0.61, 0.93, P = 0.009) and nonlinearly with all-cause mortality (P for nonlinearity = 0.03), with a nadir of mortality risk around median 15:0. In meta-analyses including our Swedish cohort and 17 cohort, case–cohort, or nested case–control studies, higher 15:0 and 17:0 but not t16:1n-7 were inversely associated with total CVD, with the relative risk of highest versus lowest tertile being 0.88 (0.78, 0.99), 0.86 (0.79, 0.93), and 1.01 (0.91, 1.12), respectively. Dairy fat biomarkers were not associated with all-cause mortality in meta-analyses, although there were ≤3 studies for each biomarker. Study limitations include the inability of the biomarkers to distinguish different types of dairy foods and that most studies in the meta-analyses (including our novel cohort study) only assessed biomarkers at baseline, which may increase the risk of misclassification of exposure levels.

Conclusions

In a meta-analysis of 18 observational studies including our new cohort study, higher levels of 15:0 and 17:0 were associated with lower CVD risk. Our findings support the need for clinical and experimental studies to elucidate the causality of these relationships and relevant biological mechanisms.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-09-23 00:46:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
MTV: Rasvattomat vai rasvaiset maitotuotteet? Uusi tutkimus: Tämä on terveellisempi valinta


Lainaa:
Tuoreen tutkimuksen mukaan rasvaisten maitotuotteiden syöminen voi olla hyväksi sydänterveydelle. Arvostetussa Plos Medicine -lehdessä julkaistut löydökset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan vähärasvaisia maitotuotteita painottavat ravitsemussuositukset eivät perustu vakuuttavaan tieteelliseen näyttöön.

Kansainvälisen tutkijatiimin löydökset perustuvat yli 4000 ruotsalaisen aikuisen seurantaan, josta saadut tiedot yhdistettiin 17 samanlaiseen tutkimukseen muista länsimaista.

Laajassa aineistossa pienimmät sydänriskit olivat henkilöillä, joiden veressä oli eniten runsaasta maitorasvojen saannista kertovia rasvahappoja. Ravinnosta saadut suuret määrät maitorasvaa eivät tutkimuksen perusteella olleet yhteydessä lisääntyneeseen kuolleisuuteen.



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-09-23 07:05:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Kyllä tuota sitten väännettiin ja käännettiin artikkelin lopussa. Tuloksena oli, että on parempi syödä jogurttia kuin voita. Hauska yksityiskohta löytyy kuitenkin maikkarin linkeistä: Duodecim-linkki vie Kari Salmisen kirjoitukseen vuodelta 2007 https://www.duodecimlehti.fi/duo96273. Mitä Jussi Huttunen jälkeenpäin totesikaan privaatisti Salmiselle :D
Lainataan tähän Salmisen loppukanetti
Lainaa:
Tässä yhtälössä on avoimin mielin pohdittavaa myös ravitsemusasiantuntijoille. Vanha kovarasva-kokonaiskolesterolioppi ei nykytilanteessa ilmeisestikään auta. Maito näyttäisi auttavan.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-09-26 15:28:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Guardian: Food myths busted: dairy, salt and steak may be good for you after all

https://www.theguardian.com/food/2021/s ... lth-advice

Asiallinen tutkiva toimittaja tämä Joanna Blythman.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-09-27 09:07:03 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Farmonlne: Eat more dairy and avoid killer disease - global study finds


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-01 20:15:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Katsokaa mitä Hospital Phamacy Europe kirjoittaa tänään!

Increased dairy fats intake linked to lower CVD risk


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-10-01 20:26:33 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Uutinen tästä tutkimuksesta oli Fox News Flash top -uutisotsikoissa muutama päivä sitten.

Diet rich in dairy may be linked to lower risk of heart disease: report


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)