karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-10-16 22:59:55

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-03-31 18:12:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25809
Vuosi sitten näki päivänvalon tällainen ihme. On tämä kyllä pienoinen ihme Puskalandiassa, missä karppaus on kuulemma menneen talven lumia.

Effect of a ketogenic diet on hepatic steatosis and hepatic mitochondrial metabolism in nonalcoholic fatty liver disease

Lainaa:
These data demonstrate heretofore undescribed adaptations underlying the reversal of NAFLD by KD


KD= ketogenic diet.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-31 18:15:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25809
Timo Kuusela kirjoitti VHH-terveysravinto-sivustolla tästä:

Lainaa:
RASVAMAKSASTA JA SEN HOIDOSTA / EHKÄISYSTÄ
HUIPPUYLIOPISTOSSA (YALE SCHOOL of MEDICINE) tehty suomalaisvetoinen tutkimus.

Effect of a ketogenic diet on hepatic steatosis and
hepatic mitochondrial metabolism in nonalcoholic
fatty liver disease

Panu K. Luukkonen a, b, c, Sylvie Dufoura, d, Kun Lyue, Xian-Man Zhanga, d, Antti Hakkarainen f, g, Tiina E. Lehtimäki, f, Gary W. Clinea, d, Kitt Falk Petersen a,d, Gerald I. Shulmana, d, e, 1, 2, and Hannele Yki-Järvinen b, c, 1, 2
a Department of Internal Medicine, Yale School of Medicine, New Haven, CT 06520;
b Minerva Foundation Institute for Medical Research, Helsinki 00290, Finland;
c Department of Medicine, University of Helsinki and Helsinki University Hospital, Helsinki 00290, Finland;
d Yale Diabetes Research Center, Yale School of Medicine, New Haven, CT 06520;
e Department of Cellular & Molecular Physiology, Yale School of Medicine, New Haven, CT 06520;
f Department of Radiology, HUS Medical Imaging Center, University of Helsinki and Helsinki University Hospital, Helsinki 00290, Finland; and
g Department of Neuroscience and Biomedical Engineering, Aalto University School of Science, 00076 Espoo, Finland
Contributed by Gerald I. Shulman, January 31, 2020 (sent for review December 26, 2019; reviewed by Fredrik Karpe and Roy Taylor)

Tutkimuksen merkitys:

Significance
Ketogenic diet is an effective treatment for nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD). Here, we present evidence that hepatic mitochondrial fluxes and redox state are markedly altered during ketogenic diet-induced reversal of NAFLD in humans. Ketogenic diet for 6 d markedly decreased liver fat content and hepatic insulin resistance. These changes were associated with increased net hydrolysis of liver triglycerides and decreased endogenous glucose production and serum insulin concentrations. Partitioning of fatty acids toward ketogenesis increased, which was associated with increased hepatic mitochondrial redox state and decreased hepatic citrate synthase flux. These data demonstrate heretofore undescribed adaptations underlying the reversal of NAFLD by ketogenic diet and highlight hepatic mitochondrial fluxes and redox state as potential treatment targets in NAFLD.

Julkaisu kertoo, että jo toista vuosikymmentä kestänyt ei alkoholiperäisen rasvamaksan (NAFLD) tutkimus jatkuu Suomessa.
Varhaisia tuotoksia oli yhtäaikainen Suomessa pidetyn suuren kansainvälisen diabetes-kongressin väitösirjajulkaisu. Siinä oltiin saatu lupaavia rasvamaksan lääkehoitotuloksia (pioglitatsoli). Professori Hannele Yki-Järvinen on joukkoineen jatkanut sitkeästi ongelman selvittelyä. Taustalla esiintyvän ajoittain myös prof. emerita Aila Rissanen, laihdutusprofessori.
Joitakin vuosia sitten julkaistiin (Yki-Järvinen ym) n. viikon tiukasti hh-rajoitteinen rasvamaksan hoito, jonka tulos oli maksaa enemmän pienentävä kuin yhtä monen kuukauden hyvin matalaenerginen sairaalassa toteutettava ”kitu”dieetti. Tutkimuksessa oli otettu huomioon tähystyksellä laihdutuskirurgiaa tekevien kirurgien toive.
Vuosien kuluessa maailmanlaajuinen tyydyttyneen (kovan/eläinperäisen) rasva kammo on hiukan menettänyt pelottavuuttaan ainakin osaavista piireissä ja rasvan tarpeellisuus jo ymmärretään Suomessakin. Sen tosin pitäisi olla monityydyttynyttä ja yleensä kasveista (esim. rypsi-/rapsi-).
Ylläoleva tutkimusotsikko merkityskommentteineen on monille silmiä avaava (pitäisi ainakin olla). Panu K. Luukkonen saa mahtavan meriittinosteen (kruununprinssi?). YALEn tutkimusresurssit takaavat sen, että hh-pihtaamisesta johtuva lisääntynyt rasvapolttoisuus nähdään ja mitataan oikein sillä tasolla, millä kuuluukin eli mitokondrioiden energiatuotannossa (ATP ja niiden moodin muuntumiskyvyssä.

Pieni pukinsorkka oli tutkimukseen lipsahtanut. Vhh-ryhmän kohdalla laskettiin kohtuullisesti aterioiden hh-pitoisuutta. Tämä johti selkeään energiavajeeseen vertailuryhmään verrattuna. Tästä johtui lisääntynyt proteiinin energiakäyttö, mikä ei ole tarkoituksenmukaista, ei ollenkaan. Puuttuiko rohkeus kompensoida energiavaje rasvalla (mieluiten eläin-sellaisella)?

Kuitenkin ”kunnioittava kumarrus” tutkimuksen tekijöille ja professorille jengin uittamisesta vaativaan mutta tuloksiltaan luotettavaan tutkimusympäristöön. Lisää tätä!
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-03-31 18:48:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25809
Tosin kyllä, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, on suuri riski, että tuollainen tieteellisen totuuden etsiminen pannaan kuriin ja järjestykseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-02 08:35:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45635
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ei kai kuria ja järjestystä tarvita, kun kyseessä on siisti ja asiallinen tutkija, joka ei nosta löydöksistään meteliä?
Vaaraa aiheuttavat vain Heikkilän ja Ruotsin LCHFfän kaltaiset ammattilaiset, jotka eivät tyydy vain hiljaa tutkimaan.
Muille riittää hyvin vain tulosten unohdus - taas seuraavaksi vuosikymmeneksi.

Pitkäperjantai sopii hyvin lukemattomien suomalaistenkin potilaiden turhan tuskan mietiskelyyn.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-04 12:48:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25809
^^^Timo Kuusela jatkaa:

Lainaa:
Yllä esitetyn julkaisun yhteyteen kuulu ehdottomasti mitokondrioiden toimintadynamiikkkaa laajemmin ja elinkohtaisesti kuvaileva sydän painotteinen tutkimus. Sitä ei myöskään rajoita rasvamaksatutkijoiden tuntema arkuus eläinrasvojen ravitsemuskäytöstä, kun juuri tällaisia rasvoja syyllistetään rasvamaksan aiheuttajiksi - turhaan.

JACC State-of-the-Art Review JACC= Journal of American College of Cardiology :
Therapeutic Potential of Ketone Bodies for Patients With Cardiovascular Disease: JACC State-of-the-Art Review


Eläisolu tuottaa toimintojensa vaatiman energian pienien mutta runsaiden (1000 - 2000 / solu) mitokondrioiden avulla makroravinteista. Prosessit tunnetaan hyvin, joskin hyvä ymmärrys vaatii laajaa biokemian osaamista. Viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen on tieto lisääntynyt runsaasti siitä, miten monipuolinen sopeutumiskyky mitokondrioilla onkaan tuottaessaan soluenergiaa (ATP) erilaisista makroravinteista (hiilihydraatit, rasvat ja valkuaiset). Samalla on avautunut laajentunut kuva / ymmärrys, miten dynaamista mitokondrioiden käyttäytyminen on makroravinteiden keskinäisten saantisuhteiden muutoksissa (esim. hiilihydraattien vähentyessä ja rasvojen lisääntyessä).
On opittu ymmärtämään sekin, että rasvanpolton (beetaoksidaatio) vallitessa aineenvaihdunnan keskiössä oleva maksa alkaa tuottamaan verenkiertoon keto-aineita. Keto-aineiden elinkohtaisiakin vaikutuksia on alettu ymmärtää mm sydänsolujen energiatuotannossa. Sydän on suorastaan perso keto-aineille. Kun solukohtainen energiantuotanto on kunnossa, itse elin voi paremmin, voi toipua vaurioista (mm aivot, tietenkin sydän itse ja muutkin kudoslajit).
Että energiapitoiset ravinteet pääsevät mitokondrioiden soluenergiaprosessiin, niiden on oltava täsmämuotoisia (Asetyyli-CoA). Näiden pääsykin on portilla tarkoin valvottua yli- ja aliannostelun varalta.
Uusimpana tietona esitetään, että keto-aineet pääsevät suoraan ja rajoituksitta energiantuotantoon. Tätä on hyödynnetty erityisen vaativissa oloissa, joista ei niin paljoa kertoilla (siis sotilastarkoituksissa) ja on kehitetty liuta ns. eksogeenejä keto-aineita (ravinnoksi nautittavia), jotka ovat verrattavissa vaikkapa muinaiseen Pervitiiniin (metamfetamiiniin) joskin eri periaatteella ja lienee uusi urheiludoping.

JACC:n artikkeli kuvaa hyvin keto-aineiden monielin vaikutuksia, vaikkapa sepelvaltimoiden sisäverhoilun (endoteelisolujen) reagointia - siis niitä tapahtumia, joita hoideltiin ”Nitroilla”.
Lopuksi vaan ei vähemmän tärkeä. Referaattiluettelo on harkittu, runsas ja linkit suoraan artikkeleihin tai lyhennelmiin.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-17 22:10:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 25809
Timo Kuusela kirjoitti VHH-terveysravinto -sivustolla:

Lainaa:
Lyhyt kommenttilisä ylempään Yki-Järvisen ym. ja Yale-yliopiston yhteistutkimukseen alkoholista riippumattoman rasvamaksan lyhytkestoisesta hoidosta keto-ravitsemuksella (ilman uskallusta riittävään rasvan käyttöön, eläin-/kasvirasvasvoilla)

Keskeiset ja yleisesti mainitut vaikutukset tulevat hyvin esille, kuten mitokondrioiden aktiivisuuden lisääntyminen, insuliinin erityisen väheneminen ja insuliiniresistenssin lasku ja dyslipidemian korjaantuminen.

LISÄHUOMIOITA:

Leptiiniksi nimetty suolistohormoni laski. Leptiinin merkitys liittyy rasvakudoksen käyttäytymiseen. Korkean insuliini veritasolla estää rasvakudoksen purkamisen energiaksi. Yhteispelillä lisätään maksan lipo(neo)geneesiä (ja rasvamaksaa).

Mainittiin myös kilpirauhasen vaikuttajahormonin T3 lasku. Kun otetaan tri-jodi-tyrosiinin yleivaikutukset aineenvaihdunnan säätelijänä, havaittu muutos on hyvin myönteinen. Vähänkös kinataan viime vuosikymmenen kilpirauhasongelmista! Jopa yksi kilpirauhasaktivisti (Ville Pöntynen) on pantu peukaloriiputukseen odottamaan ”virallisen tulkinnan” lopullista armoniskua.
Tiuhaan takova sydän oli eräs oire ”väpättää kuin lampaan saparo” oli ihan käypäinen ja ymmärretty kielikuva.
Vaan nousipa auktoriteettikin, Atte (Bror-Axel) Lamberg, joka ylivertaisena auktoriteettina ”voitti kansantaudin”. Taitaa Aten tunteneet olla vähissä. Muistaneeko monikaan, että myös tulosta tuli. Kuinka onnellisia/onnistuneita ollaankaan nykyajan kansantaudeissa???.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)