karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-05-16 21:30:21

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2021-04-04 07:01:39 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24309
Kuukauden kestäneessä RCT:ssä runsaslihainen ruokavalio ei aiheuttanut merkitsevää eroa suoliston mikrobiomin monimuotoisuudessa verrattuna vegaaniruokavalioon.

Tämä on mielenkiintoinen tulos, sillä esimerkiksi ravitsemusterapeutti Putkonen on antanut ymmärtää jotain muuta:

– Kun kasviksia ja viljoja syödään monipuolisesti, saadaan riittävästi erilaisia ravintoaineita. Erilaisten kuitujen saanti lisää suoliston bakteeriston monimuotoisuutta, Putkonen vahvistaa.

Changes in Gut Microbiota after a Four-Week Intervention with Vegan vs. Meat-Rich Diets in Healthy Participants: A Randomized Controlled Trial


Lainaa:
Abstract
An essential role of the gut microbiota in health and disease is strongly suggested by recent research. The composition of the gut microbiota is modified by multiple internal and external factors, such as diet. A vegan diet is known to show beneficial health effects, yet the role of the gut microbiota is unclear. Within a 4-week, monocentric, randomized, controlled trial with a parallel group design (vegan (VD) vs. meat-rich (MD)) with 53 healthy, omnivore, normal-weight participants (62% female, mean 31 years of age), fecal samples were collected at the beginning and at the end of the trial and were analyzed using 16S rRNA gene amplicon sequencing (Clinical Trial register: DRKS00011963). Alpha diversity as well as beta diversity did not differ significantly between MD and VD. Plotting of baseline and end samples emphasized a highly intra-individual microbial composition. Overall, the gut microbiota was not remarkably altered between VD and MD after the trial. Coprococcus was found to be increased in VD while being decreased in MD. Roseburia and Faecalibacterium were increased in MD while being decreased in VD. Importantly, changes in genera Coprococcus, Roseburia and Faecalibacterium should be subjected to intense investigation as markers for physical and mental health.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-04 23:40:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 830
Yhden miehen komitea kirjoitti:
ravitsemusterapeutti Putkonen on antanut ymmärtää jotain muuta:
– Kun kasviksia ja viljoja syödään monipuolisesti, saadaan riittävästi erilaisia ravintoaineita. Erilaisten kuitujen saanti lisää suoliston bakteeriston monimuotoisuutta, Putkonen vahvistaa.

Ei tuossa tutkimuksessa selvitetty monipuolisesti kasvikunnan tuotteita syövien ihmisten bakteeristoa. Tutkimuksessa verrattiin lihansyöntiä eläinkunnan tuotteiden syömättömyyteen.
Putkosen teesi oli, että vihannesten, hedelmen ja marjojen runsas syönti parantaa suolen toimintaa ja että monipuolinen vihanneksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja palkokasveja sisältävä ruokavalio olisi hyödyllinen. Mutta vegaanikin voi syödä hyvin yksipuolista ruokaa.

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-05 12:39:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24309
IMHO Putkosen teesi tuossa oli:

Lainaa:
Erilaisten kuitujen saanti lisää suoliston bakteeriston monimuotoisuutta, Putkonen vahvistaa.


Runsaslihaisessa ruokavaliossa on todennäköisesti vähemmän kuituja kuin lihattomassa. Tutkimus osoitti, että runsaslihainen (eli todennäköisesti vähemmän kuituja sisältävä) ruokavalio ei vähentänyt suolistobakteereiden monimuotoisuutta. Tästä päättelin, tyhmä kun olen, että tutkimustulos oli ristiriidassa Putkosen teesin kanssa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-04-06 02:45:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 830
Ei kun toimittajat on tyhmiä, koska kutsuu päivässä 150 grammaa lihaa sisältävää ruokavaliota "runsaslihaiseksi". Ko. tutkimuksessa sekasyöjät arvottiin ryhmiin, joista toiset nauttivat vähintään 150 grammaa lihaa päivässä ja toiset jättivät kaikki eläinkunnan tuotteet pois. Muuten ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia ruokavalioon.

Mutta joo, olet tietysti siinä oikeassa, että vegaanisissa proteiininlähteissä on keskimäärin paljon kuitua. Yksi vaivattomimmista tavoista vaihtaa eläinproteiinit kasviproteiineihin on kuitenkin korvata liha tofulla ja maito soijamaidolla. Esim. tofussa on vain 2 % kuitua. Sekin on tietysi enemmän kuin lihassa ja ehkä lisää myös kuidunsaannin monimuotoisuutta, ehkä soijapapu sisältää erityyppistä kuitua kuin muu ravinto? (Minä siis tulkitsin niin, että oleellista on nimenomaan, että saadaan monentyyppistä kuitua. Onko sitä edes muuntyppistä kuin liukoinen ja ei-liukoinen?)

_________________
ME-tauti (G93.3)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)