Kyllähän tuon jokainen ad libitum punaista lihaa sisältävällä vhh/ketolla tyypin 2 diabeteksensa remissiossa pitävä karppi tietää, mutta hyvä että on tutkittu. Onpahan lisää RCT-tutkimuksiin perustuvaa tutkimusnäyttöä vastaukseksi niille epitutkijoille, jotka korrelaatioidensa takaa huutelevat jotain muuta. Tai siis entistä näyttöä yhteen koottuna.
Epitutkijathan tykkäävät uskotella, että on punaisen lihan vika, jos verensokerit ja inflammaatioarvot ovat koholla niillä jotka vetävät kaksin käsin hampurilaisia ja ranskalaisia perunoita ja kokista ja sundaeta ja jätskiä ja omenapiirakkaa ja viinaa ja tupakkaa eivätkä liiku.
Effects of Total Red Meat Intake on Glycemic Control and Inflammatory Biomarkers: A Meta-Analysis of Randomized Controlled TrialsLainaa:
Total red meat consumption, for up to 16 weeks, does not affect changes in biomarkers of glycemic control or inflammation for adults free of, but at risk for, cardiometabolic disease.
Diet Doctor: Red meat improves glucose and insulin markers with no adverse effects on inflammation