Luonnon ystävä kirjoitti:
Ihmisen elimistössä lihan proteiinit sulavat paljon hitaammin kuin kasviproteiinit, jolloin lihasta ehtii vapautua myrkyllisiä aineita, mitkä taas voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Usein nuorella iällä sitä ei huomaa, mutta vanhemmiten voi tulla esimerkiksi munuaisten ongelmia. Paljon lihaa syövissä maissa on myös paljon enemmän paksusuolen syöpää ja muita syöpiä, kuin kasvispainotteista ravintoa syövissä maissa. Monissa pavuissa on enemmän proteiinia kuin lihassa, eikä niiden sulamisesta vapaudu karsinogeeneja.
Luonnon ystävä ei näköjään ole riittävän paljon luonnon ystävä opetellakseen edes perusasioita nisäkkäiden ruuansulatuksesta:
Kasvissyöjillä on
aina pidempi ohutsuoli kuin lihansyöjillä, koska liha sulaa niin helposti ja nopeasti ettei tarvita pitkää suolta. Kasvissyöjä sen sijaan tarvitsee pidemmän suoliston, koska kasvikset ovat vaikeammin sulavia. Suoliston pituuden perusteella ihminen on sekasyöjä.
On siis aivan puhdas valhe, että pavut sulaisivat helpommin kuin liha. Lisäksi pavuissa on lektiinejä, jotka ovat ihmiselle myrkyllisiä.
Yhtään sellaista tutkimusta lihansyönnin terveysvaikutuksista ei ole taidettu tehdä, jossa kaikki liha olisi tuoretta ja käsittelemätöntä ja teolliset nitraattikyllästetyt lihatuotteet olisi suljettu pois. Lisäksi ei ole tehty myöskään sellaista tutkimusta varmaan lihansyönnin terveysvaikutuksista, jossa sen lisäksi että kaikki syöty liha on täysin käsittelemätöntä eli ei-teollista, ruokavalioon ei kuuluisi lainkaan viljoja, transrasvoja tai teollisia elintarvikkeita.
Niinpä ne lihansyöntiin liittyvät tutkimukset joihin tämä kirjoittaja viittaa, ovat ainakin meikäläisen kannalta epärelevantteja.