Palm, kiitos mielenkiinnosta, mutta mahtavatko nämä olla kovin erikoisia. Netti on edelleen täynnä kaikenlaisia muunnelmia VHH'sta, ja niitä on tullut keräiltyä ja kokeiltua omien rajoitustensa mukaisiksi : ) En ole koskaan ollut iso lihansyöjä, ja runsas proteiini, eläinperäinenkin, näkyy useimmiten nopeasti ihon kunnossa, mikä ei ehkä ole ihme, kun allergeenit ovat tyypillisesti jonkun toisen lajin proteiineja, ja kun tämä piirre on aina ollut jokseenkin vahva meikäläisessä. Olen onnistunut pysymään terveihoisena vain riittävän tiukalla hiilari- ja valkuaisrajoituksella (ja joo, muutakin olen yrittänyt). Onneksi rasva sopii ja onneksi niukka-PUFAista rasvaa on saatavilla jopa aika edullisesti, ja ylettömön suureksi onneksi juuri sellainen rasva on minusta hyvän makuista

GC ja mlv: Joo, pajunkuoressa on asperiinia, muttei se taida olla selityksenä tähän. Luulen näin, koska sekä paju että minttu, kumpikin ihan uskomattomia leviämäänkin, toimivat hyvin leikkokukkien iän pidennyksessä (eikä jälkimmäisessä taida olla asperiinia) ja toisaalta koska kasvit ovat ehdottomasti luomakunnan parhaita tuottamaan jos jonkinlaisia kemikaaleja tarpeisiinsa. Oli miten oli, pajunkissaoksan lisäys taisi auttaa, kun morsiusangervo vihertää jo. Saapa nähdä miten käy tammensilmujen.
Siili: meillä päärynät (ja omenat ja appelsiinit) kuluvat enimmäkseen päivällissalaatissa; yleensä semmoinen puoli hedelmää pilkottuna per kahden hengen salaatti. Näistä päärynöistä osa on mennyt kyllä aurankin kanssa, kun se pitkästä aikaa on taas maistunut. Vielä kolme jäljellä

Ja ruokiin
. Sunnuntain päivällinen: Pakkasesta noukittu pieni annos valmiiksi viipaloitua punertavaa naudanpaistia muotoutui taas kerran thaityylin curryksi; ja sellaista varten tuo annos oli oikeastaan pakastettukin. Voita, kookoshiutaleita, sipulia, valkosipulia, itse tehty currytahna, kukkakaalia ja lantitettua porkkanaa; minulle pakkasesta myös kahvikupillinen voiliemiriisiä. Salaatissa pitkästä aikaa mukana myös retikkaa, kun sitä sai ostaa kokonaisena ja edullisesti. Juomana pitkänpitkä lonkero ja kahvit
Maanantaina piti jo jalostaa jämiä

. Aamulla vain kermakahvia ja vettä, koska matka tissinlitistykseen
. Lounaalle yrittelin parannella minusta tylsän makuista maksapasteijaa sekoittamalla siihen pehmytvoi-tomaattipyree-etikkakurkkusilppu tahnaa. Parempaa se oli noin, mutta varsinaisesti hyväksi tuli vasta kun tein siitä voilla voideltujen oltermanninyyttien sisusta. Näin saanen sen käytettyä ja vielä nautittua. Söin noita ja kahveja ja vesiä
. Päivällinen: Alkupalana yllä mainittuja nyyttejä ja kupillinen kuumaa (kinkkuliemi-kasvinhaudutusvesi-kerma). Kasvinhaudutusvettä tuli, kun tein pitkästä aikaa nk virolaista salaattia, jonka alussa haudutetaan kaalia ja porkkanaa viitisen minuuttia kiehuvassa vedessä, ja sitten siivilöidään vesi pois. Tuon jälkeen lisäsin raastepohjaan vielä mausteita: ooöö-sipulisilppua, kotirelissiä, hapankaalia, suolaa, pippuria, oregaanoa. Annos riittänee useammaksi päiväksi... siis päivälliseksi annos tuota salaattia kera päärynänpalojen ja suolapähkinöiden, joita halukkaat saivat lisätä lautaselleen. Ja pääruokana sitten ihan vain jämiä; siippa söi loput thaicurrystä munakkaan täytteenä ja minä puolestaan söin loput perjantaipitsasta. Vettä, viiniä, kahvia, konvehti.
** ja viikkoluettelo jatkuu **
Tiistaina
. Aamiaisella kahvien ja veden lisäksi päärynä-aura-voi komboa puolen päärynän verran
. Lounaalla pari juustonyyttiä ja uuden gluteenittoman näkkärin maisto... siitä muuten tuli nälkä, ei jatkoon (ja noistakin lopuista teen todennäköisesti alkupalaleipiä eikarpeille ruokavieraille)
. Päivällisellä alkupalana kipollinen samaa lientä kun eilen ja pari juustonyyttiä (loppuivat kumpikin), ja varsinaisena ateriana braatwursti kotiketsupilla, sinapilla ja voilla, ynnä virolaista salaattia lisänään suolapähkinöitä ja appelsiinia, juomina paljon vettä ja napsu. Jälkkärikahvi konvehdilla
Keskiviikko
. Aamiaisella kahvit, vesiä, puolikas veriappelsiinia (jäi yli eilisestä salaatista) juustoa
. Lounaalla kahvia ja sen seuraksi pala juuresleipää voin, juusto ja sipulin kera (pussinloppu noita leipiä pakastettu viime kesänä); btw, tästä ei tullut nälkää eli jotain niissä eilisissä oli.
. Päivälliseksi kebabbia tykötarpeineen (oli göranin pakastetta, sulateltu, paistettu sipulin kanssa runsaahkossa voissa; kolmen soosin kombo oli tänään valkosipulista ooöökastiketta, lämmintä tomaattikastiketta (voita, sipulia, pari tomaattia, pyreetä, hiukan tsiliä, hiukan makeuttamatonta kaupan ketsuppia, mausteita; kiehautettu ja bamiksoitu) ja smetanaa. Kebabin seuraksi salaattina maanantaista jossa tänään vain lisää ituja. Parikin lasillista viiniä, kun tuli avattua hyvä pullo, ja kun päivällinen jatkui viininystävien etätapaamisena. Kuplavettä, kahvia, konvehti.
Torstai
. Aamiaisella kahvit, vesiä ja pikkupala juuresleipää kera voin, suolapähkinöiden, juuston ja etikkakurkun
. Lounaalla voi-aura-päärynä suupaloja kahvien ja veden ohella
. Päivällisellä uusi kokeilu kinkkukasvisvuoasta (koska pakkasessa on paljon heti paiston jälkeen pakastettua joulukinkkua). Nyt onnistui vaikkei kovin kaunista, pitää varmaan kirjata tuonne reseptipuolelle. Lisänä porkkana- ja retikkatikkuja ja vanhan salaatinjämät, viiniä, vettä ja jälkkärikahvi konvehdilla.
Perjantai
. Aamiaiset ja lounaat tavanomaisia
. Eikä tänään ollut edes perjantaipitsaa, vaan syötiin loput eilisestä kinkkukasvisvuoasta, eikä se ollut yhtään huonompaa toisellakaan lämmityksellä. Viiniä, paljon kuplavettä, jälkkärikahvi mustana, konvehdin kera
Lauantai:
. Aamiaisissa näkyvissä kasvua ja lounas kutistumassa maitokermakahviin
. Päivälliseksi varmaan Palmin innoittamana juustojauhelihakeittoa. Tällä erää liemen suuruksena sipuli-valkosipuli-pippuria rasvassa kuullotettuna; sitten sekaan pitkään kinkkuliemessä haudutetun jauhelihan lientä, kookosvettä ja kolmannes sulatejuustopalasta ja nämä bamixilla tohjoksi. Liemeen vastakypsytettyä jauhelihaa, sipulikuutioita, pavunpaloja, viimeiset kaksi kypsää pikkusiikliä ja kourallinen hapankaalia, ja loppumausteeksi kermaa&tilliä.
Tuo ei seurakseen kaivannut edes salaattia. Vettä, viiniä, jälkkärikahvit.