Pappa kirjoitti:
Mirka kirjoitti:
ja sen raasteen olen aina maustanut itsepuristetulla sitruunamehulla, mikä happamana laskee GI:tä.
Tuopas mielenkiintoista. Selitätkö? Siis, vaikuttaako happamuus itse elintarvikkeessa reagoimalla jotenkin vai missä se sen tekee... mihin tuo perustuu ja onko vaikutus suuri? Onko tuossa keino vaikuttaa johonkin muuhunkin kuin porkkanaan?
Väite löytyy mm. South Beachin Agatstonilta ja ainakin epäsuorasti Etelä-Euroopan tavasta sekoittaa salaatteihinsa etikkaista ja öljyistä salaatinkastiketta. Tiesivät, mokomat, ilmeisesti jo aikoja ennen Atkins'ia, Heikkilää ja Dostojevskiäkin, miten ruokaa kannattaa käsitellä.
Se miten ja missä sitä voi käyttää hyväksi, onkin jo vaikeampaa määritellä. Itse lähtisin ensin katsomaan perinteisiä ruoanlaittotapoja - geeniteknologia on hieno juttu, mutta itse käytän mieluummin turvalliseksi kokeiltuja asioita. Ja ruoan suhteen meillä on pitkä, rikas traditio. Kunhan jättää nämä viimeiset 40v pois laskuista
terv. els
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)