karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Aamuinen tärinä
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=10&t=81933
Sivu 1/1

Julkaisija:  Vipatin [ 2019-03-18 10:22:16 ]
Viestin otsikko:  Aamuinen tärinä

Olen ollut vhh:lla jo useamman vuoden, vatsavaivojen takia. Kaikki on ollut ja mennyt ok. Nyt olen kiristänyt linjan ketokarpiksi. Eipä mene enää niin kivasti. Päivät sinänsä menevät ok, tosin energiaa urheiluun ei tunnu olevan aivan samassa mittakaavassa. Mutta aamut ovat pahoja. Heikottaa, kädet tärisevät jne. Olen alkanut ottaa kaliumlisää, mikä ehkä tuntuu auttavan, tai olo korjautuu sitten muuten vaan päivää kohti. Suolaa lisään ruokiin ja tulee muutenkin esim. juustosta. Lisäksi nappaan välillä muutaman kiteen veden kanssa.

Syön kolmesti päivässä (aamupala, lounas, illallinen), energiasta max. 10% hiilareista, n. 25% protskuista ja loput rasvasta. Ruoan määrä on siinä mielessä sopiva, että nälkä ei vaivaa, mutta kun tuossa laskeskelin makroja Sulamon avulla, huomasin että päivittäinen energiansaanti jää monesti tasolle 1000-1500 kcal, mikä on aika vähän.

Mistä lisää energiaa liikuntaan ja olo hyväksi heti aamusta?

Julkaisija:  els [ 2019-03-18 11:56:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Lisää kaloreita järjellisiksi, niin kroppakin pysyy kunnossa.
Minimi (jos kuntoilet) ehkä 1800, enemmänkin saa olla.
Se ensimmäinen, jota amerikan tämän hetken suosikkiketoilijat sanovat on että keto ei ole kitu.

Julkaisija:  Vipatin [ 2019-03-18 12:16:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Ei ole tarkoituskaan kituilla. Ei vaan maistu ruoka tuon enempää. Rasvaa en viitsisi tolkuttomasti lisätä (eli ottaa huikkaa pullosta), koska sitä menee jo nyt niin paljon.

Julkaisija:  els [ 2019-03-18 15:03:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Ehkä kannattaisi sittenkin lisätä, vaikkapa piilorasvan muodossa. Harva asia auttaa ongelmiin yhtä hyvin.
Mutta mieluummin ei pullosta eikä varsinkaan omegakuutospitoisia siemenöljyjä.

Ilman lisäenergiaa olet matkalla vain entistä huonompaan suuntaan, urheillen tai ilman.

Julkaisija:  mlv [ 2019-03-18 15:33:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

No ei sitä rasvaa kovin paljon voi mennä jos päivän energiat jää vaikkapa siihen 1000 kcal, 100 grammaa rasvaa on vasta joku 900 ja se on vielä ketoruokavaliolla vähän. Aamukahviin voi vaikkapa surauttaa mukaan voita ja/tai kookosöljyä rasvalisäksi.

Julkaisija:  Toisinsyöjä [ 2019-03-18 15:40:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Ehdotuksia mukavista tavoista lisätä kaloreita päivään voisi myös olla helpompi antaa, jos kertoisit esimerkkinä vaikka jonkin tyypillisen päivän syömiset. Jos on ketoosissa, pitää tietoisesti muistaa, että ketoosi vähentää ruokahalua ja kompensoida asia jollain tavoin. Alle koomakulutuksen eli perusaineenvaihdunnan tason ei pitäisi mennä koskaan, laihduttajankin pitää saada kaloreita enemmän kuin mitä se perusaineenvaihdunta vie.

(Ja minulle 70+ kiloiselle naiselle jo se pelkkä perusaineenvaihdunta on pauttiarallaa 1500 kaloria. Ei ihme että on huono olo noin vähillä kaloreilla.)

Julkaisija:  Erfis [ 2019-03-18 16:34:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Jos meni hyvin, miksi yleensä rupesit ketokarpille? Paljonko söit aiemmin hiilareita grammoina laskettuna?

Julkaisija:  Peksu [ 2019-03-19 16:19:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

.

Julkaisija:  Vipatin [ 2019-03-22 14:40:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Aamuinen tärinä

Ryhdyin ketoruokavaliolle siksi, että vatsani, joka oli ennen voinut hyvin vhh:lla alkoi temppuilla taas. Keto rauhoitti tilanteen heti.

Ruokailut suunnilleen näin:

- aamupalalla turkkilaista jogurttia, johon reilu ruokalusikallinen Pauluksen paleogranolaa, tai muutama saksanpähkinä. En juo kahvia, joten mitkään rasvakahvit eivät ole vaihtoehto.
- lounaalla esim. lohta, kasviksia, avokadoa, majoneesia
- illallisella "piirakkaa", jossa kinkkusuikaleita, juustoraastetta, kermaa ja kananmunaa, kasviksia (piirakassa ei ole pohjaa lainkaan)
- jos tarvitsen välipalaa, nappaan muutaman juusto- ja metukkasiivun

Käytän ruoanvalmistuksessa kermaa, voita, smetanaa, juustoja, majoneesia jne. Syön lohta, avokadoa, munia yms. Eli rasvaa. Kasvikset on vähähiilarisimmasta päästä.

Aiemmin en laskenut enää pitkiin aikoihin hiilarigrammoja tai kaloreita, mutta söin kasviksia vapaammin kuin nyt, sekä marjoja ja joskus hedelmää ja ruisleipääkin. Rasvaa söin vähemmän. Vatsa tosiaan alkoi riesoitella, ja huomasin, että joskus tuli aivan järjetön hiilarinhimo. Nuo ongelmat poistuivat linjan kiristyksellä.

Olen nainen, ikää 40+, pituutta 180 senttiä ja painoa jotain 70+.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/