karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=10&t=71587
Sivu 2/2

Julkaisija:  els [ 2017-03-04 19:52:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Ei lihaa ravintotaseisiin lasketa ruhopainon mukaan, vaan lihana.
Jostain syystä rasvat ja suurin osa sisäelimistä ja luut jäävät pois, tai mainitaan korkeintaan "lihankaltaisina" ainesosina :)

Julkaisija:  els [ 2017-03-04 19:54:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Ps. Samaan tapaan lasketaan muuten lihan ekologinen jalanjälki. Käytännössä melkein kaikki rasva unohtaen.
Oops! Tai siis näin saadaan hirmuisen paljon kovemmat kulutusluvut lihan käytölle
Rasva on sikahalpaa oli se sitten eläin- tai kasvikunnasta ja voittaa kirkkaasti vaikkapa vihannekset, hedelmät ja rukiin
mutta eläinkunnan rasva pitää kaiken lisäksi vielä terveempänä.
Ja muualla kuin ravitsemustietäjien ihmemaissa se tiedetäänkin :smt026

Julkaisija:  Yufina [ 2017-03-04 20:25:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Niin suomessakin liha lasketaan luullisena lihana.

Bongasin vielä yhden tuoreemman tutkimuksen lisää, jossa kudun saanti on peräti 23,2g, mutta viljasta saatu kuitu huikeat 5g :D
Kuva
https://synapse.koreamed.org/DOIx.php?i ... 6.21.3.293

Tästä voipi käydä lukemassa vielä koko homman yhtenä kappaleena. :)
Pitkän iän korea salaisuus – 90,8 vuotta

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-05 13:23:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

els kirjoitti:
Ps. Samaan tapaan lasketaan muuten lihan ekologinen jalanjälki. Käytännössä melkein kaikki rasva unohtaen.
Oops! Tai siis näin saadaan hirmuisen paljon kovemmat kulutusluvut lihan käytölle
Rasva on sikahalpaa oli se sitten eläin- tai kasvikunnasta ja voittaa kirkkaasti vaikkapa vihannekset, hedelmät ja rukiin
mutta eläinkunnan rasva pitää kaiken lisäksi vielä terveempänä.
Ja muualla kuin ravitsemustietäjien ihmemaissa se tiedetäänkin :smt026



Tuplaantuuko lihan hiilijalanjälki.

Lihateollisuuden sivuilta:
Tuotanto- ja kulutusluvut ilmoitetaan ns. ruholihana eli luullisena lihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luvuista vähennetään luut, noin 20 % ja kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Syötävän lihan määrä on siten keskimäärin noin puolet luullisen lihan määrästä.

Eli suomalaisittain lihankulutus tippuukin 40 kiloon + jalosteet.

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-05 14:04:54 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Yufina kirjoitti:
Jatketaan, kun tehdään yksinkertainen laskutoimitus, niin lihankulutus on huimat 72kg jo. Eikä jossain 40-50kg maastossa, kuten moni edelleen ajattelee.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/app ... p/advQuery

Suomessa kun lähennytään vasta 80kg.

Maito on 99% täyttä maitoa. Sitä menee ehkä suomeen verrattuna kolmannes.

No kannattaako näistä tehdä mitään johtopäätöksi? Ei tietenkään koska suomalaiset tietysti ensimmäisenä epäilevät geenejänsä tms selityksiä. :D



Eikös tuossa USDA:n taulukossa oleva CWE tarkoita ruhopainoa eikä ns puhdasta lihaa. Ruhostahan taitaa mennä käyttöön jäytännössä kaikki muu kuin ruuansulatuselimistö, tai siis suolisto.

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-05 23:23:22 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Ai kattos. Korean kuidun kulutus on Suomen lukemissa 23,2 crammaa

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-06 11:00:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

els kirjoitti:
Btw, INTERHEART on mukavasti jos kohta epäsopivasti jo kumonnut suomalaisgeenien vaikutuksen :D
Kiitos Korean tiedoista, Yufina o/


Kun otit puheeksi...Suomessahan on tunnetusti euroopan suurimmat geneettiset erot ihan maan sisällä ts itäsuomalaiset ovat perimältään kauempana länsisuomalaisista kuin vaikkapa englantilaiset saksalaisista.
Eli kyllä noilla itäsuomalaisilla geeneillä on jokin merkitys terveyteen vs länsisuomalaiset. Kaikkea ei ravinnon piikkiin voi laittaa.

t. Malax limpa

Julkaisija:  els [ 2017-03-07 09:36:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi syödä niin että Apojen suhde pysyy hyvänä ja LDL't suurina ja vaarattomina :)
Nykysuosituksilla lisätään vain kirurgisten toimenpiteiden määrää.

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-07 11:04:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

els kirjoitti:
Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi syödä niin että Apojen suhde pysyy hyvänä ja LDL't suurina ja vaarattomina :)
Nykysuosituksilla lisätään vain kirurgisten toimenpiteiden määrää.


Ei vaan pitää valita vanhemmat joilla on länsisuomalainen perimä :D

Onpas muuten aurinkoinen keli tänään(kin) =D>

t. M-Limpa

Julkaisija:  els [ 2017-03-07 19:28:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

... ja silloinkin kannattaa pitää huolta Apo-suhteista eikä kolesterolista. Ja toki mieluummin olla nainen, kun ovat pitkäikäisempiä :)

Julkaisija:  Vieras [ 2017-03-16 11:59:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Onkohan South Korean barbecue tuotokset suomalaista omega3 viljapossua?

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-01-31 20:20:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

els kirjoitti:
Lihateollisuuden sivuilta:
Tuotanto- ja kulutusluvut ilmoitetaan ns. ruholihana eli luullisena lihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luvuista vähennetään luut, noin 20 % ja kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Syötävän lihan määrä on siten keskimäärin noin puolet luullisen lihan määrästä.
Eli suomalaisittain lihankulutus tippuukin 40 kiloon + jalosteet.
Jalosteiden sisältämä liha sisältyy jo tuohon 80 kiloon.

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-01-31 20:36:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

EDIT: Poistin sisällön, joka koski graafin otsikon mukaan kokonaiskolesterolin yhteyttä sairastavuuteen. Sen vuoksi, että kyseessä olikin summamuuttuja, joka kuvasi sekä korkeita kokonaiskolesterolitasoja omaavien että kolesterolilääkkeitä syövien naisten yhteismäärää.

Julkaisija:  vanha karppu [ 2021-01-31 20:40:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

------

Julkaisija:  lunkwill [ 2021-01-31 21:02:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Jännä nosto, mutta ketju oli kuitenkin kiva lukea. :)

Julkaisija:  Vieras [ 2021-03-10 13:46:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen

Vieras kirjoitti:
els kirjoitti:
Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi syödä niin että Apojen suhde pysyy hyvänä ja LDL't suurina ja vaarattomina :)
Nykysuosituksilla lisätään vain kirurgisten toimenpiteiden määrää.


Ei vaan pitää valita vanhemmat joilla on länsisuomalainen perimä :D

Onpas muuten aurinkoinen keli tänään(kin) =D>

t. M-Limpa


Katoppas mitä tuli kirjoitettua melkein tasan 4 vuotta sitten. Mielipiteeni ei näköjään ole muuttunut menneinä vuosina mutta palsta vissiin on kun ei onnistu enää anonyyminä kirjoittamaan vierailijat-osioon tai taistelutantereelle. Liekö tämäkään tulee näkyviin?

M-Limpa

Sivu 2/2 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/