karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-09-25 00:19:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-02-23 11:22:08 
Etelä-Korean elinajanodote on kipuamassa maailman korkeimmaksi. Nousuun on monia syitä mutta kaikkia valveutuneita tietysti kiinnostaa, että minkäslaisilla makroilla tuonne listan kärkeen sitten kiivetään? Korean National Health and Nutrition Surveyn mukaan:

Hiilareita 66,8 %
Proteiineja 14,7%
Rasvaa 18,5%

Tuolta siis näyttää optimaaliset makrot jos haluaa selvitä pitkälle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-23 15:27:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
Noh, Kwasniewski oli sitä mieltä että japanilainen ruoka oli toiseksi paras vaihtoehto, heti eläinrasvaläträyksen jälkeen.

Ja onhan noissa itämaisissa paljon hyvää: ei sokeria, ei gluteenia, riittävästi valkuaista ja runsaasti hapatettuja ruoka-aineita, niin että miksei... jos kohta vain lähtiään terveelle ja hyväsuolistoiselle.

ja sen lisäksi voimme katsoa Yusufin videolta, mitä meille vähemmän täydellisille ei-eteläkorealaisille tapahtuu ympäri maailman yli 50% hiilareilla :)

Edit:
Jos katsotaan kansojen keskikulutusta täällä Euroopassa (geluteeneineen, sokereineen ja PUFA-öljyineen) hiilarit näyttävät tosi pahoilta
http://www.tandfonline.com/doi/full/10. ... .v60.31694

... Mutta tuossa Yusufin tutkimuksessa ei katsottu kansoja vaan yksilöitä. Ja syömisissä on samassakin maassa hajontaa ihan kivasti,
joten todennäköisesti niin Euroopassa kuin Etelä-Koreassakin yhteisiä tekijöitä löytyy muitakin kuin vain sokerin ja gluteenin välttely : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-24 07:53:15 
els kirjoitti:
Noh, Kwasniewski oli sitä mieltä että japanilainen ruoka oli toiseksi paras vaihtoehto, heti eläinrasvaläträyksen jälkeen.

Ja onhan noissa itämaisissa paljon hyvää: ei sokeria, ei gluteenia, riittävästi valkuaista ja runsaasti hapatettuja ruoka-aineita, niin että miksei... jos kohta vain lähtiään terveelle ja hyväsuolistoiselle.

ja sen lisäksi voimme katsoa Yusufin videolta, mitä meille vähemmän täydellisille ei-eteläkorealaisille tapahtuu ympäri maailman yli 50% hiilareilla :)


En edes viitsinyt katsoa videota, joten luotan sanomaasi, että 50 % hiilareita olis joku maaginen raja jollekin elämää suuremmalle? Jos näin niin minkälaisia ajatuksia sinussa herättää se, että samaan aikaan kuitenkin 177 000 000 japanilaista ja korealaista syö tuon kriteerin mukaan väärin ja saavuttaa korkeimman eliniän?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-24 09:34:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ehkä sittenkin kannattaisi katsoa. Tai mitä turhia, uskotaan vain vanhaan ja pidetään silmät kiinni, ja poimitaan ne rusinat pullasta aina kun eteen sattuvat :)

... mutta jos katsotaan japanilaisia alueittain, niin pisimpään elävät (tai ainakin elivät ennen amerikkalaisjoukkoja) okinawalaiset, jotka syövät muuta Japania enemmän rasvaa ja valkuaista (ja hiilaripuolella perinteinen ruoka ei juuri sisältänyt sen enempää sokeria kuin gluteeniakaan, kun taas possu rasvoineen on suosiossa sekä siellä että siinä Koreassa, jossa ruokaa on ylipäätään tarjolla). Niin että kyllä sillä Yusufin 50 % hiilareillakin voi pärjätä ihan hyvin, kunhan muu on kunnossa.

Toki pitkäikäisissä (ja pitkäikäisissä + pitkään terveinä pysyvien kansalaisten) maissa on myös Sveitsi ja Ruotsi, jossa kummassakin hiilarit jäävät paljon alemmas, ja joissa maitorasva on kunniassa. Suomessa pitenee vain elinikä vaan eivät terveet vuodet, eikä muutosta ole juurikaan näkyvissä...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-24 11:21:44 
els kirjoitti:
Ehkä sittenkin kannattaisi katsoa. Tai mitä turhia, uskotaan vain vanhaan ja pidetään silmät kiinni, ja poimitaan ne rusinat pullasta aina kun eteen sattuvat :)

... mutta jos katsotaan japanilaisia alueittain, niin pisimpään elävät (tai ainakin elivät ennen amerikkalaisjoukkoja) okinawalaiset, jotka syövät muuta Japania enemmän rasvaa ja valkuaista (ja hiilaripuolella perinteinen ruoka ei juuri sisältänyt sen enempää sokeria kuin gluteeniakaan, kun taas possu rasvoineen on suosiossa sekä siellä että siinä Koreassa, jossa ruokaa on ylipäätään tarjolla). Niin että kyllä sillä Yusufin 50 % hiilareillakin voi pärjätä ihan hyvin, kunhan muu on kunnossa.

Toki pitkäikäisissä (ja pitkäikäisissä + pitkään terveinä pysyvien kansalaisten) maissa on myös Sveitsi ja Ruotsi, jossa kummassakin hiilarit jäävät paljon alemmas, ja joissa maitorasva on kunniassa. Suomessa pitenee vain elinikä vaan eivät terveet vuodet, eikä muutosta ole juurikaan näkyvissä...


EJCN:n mukaan Ruotsissa hiilihydraattien määrä vaihtelee hiukan alueittan ollen keskimäärin miehillä 260 g/pvä ja naisilla 200 g/pvä. Tuosta määrästä sokereita 110 g ja 95 g.(huikea määrä?!?) Kokonaisenergiasta hiilareita Ruotsissa 51% ja Sveitsissä 49%. Norjassa ja Suomessa myös sama 51%. Prosenttiluvut on FAO:n tilastosta ja grammamäärät siis EJCN:n julkaisusta.

Eli vähemmän hiilihydraatteja kuluu täällä pohjolassa ja Sveitsissä kuin Japanissa ja Koreassa. Ehkäpä meillä olis jotain opittavaa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-24 12:21:25 
Niin tai ehkä okinawalla rasva saadaan kalasta, no ei sentään syödä perunaa ja leipää, ai niin mutta mussuttavat sitten riisiä ja bataattia. Ehkä seudulla on enemmän vaihtoehtoja suhteessa enemmän ravintovaihtoehtoja amerikkalaissiirtokunnan takia.jolloin voidaan väittää jotain suhteutettuna muuhun Japaniin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-24 13:37:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kuten sanottua, kalan lisäksi erityisesti sika rasvoineen on Okinawalla suosittua; siksi syövät kuulemma rasvaisemmin kuin muualla jaappanissa.
Ja joo, gluteenit tuppaavat puuttumaan sielläpäin, samoin kuin sokerikin :)

Ja varsinkin Sveitsissä maitorasva on kunniassaan (siinä missä muutkin tyydytetyt)
Se puolestaan näkyy kolesteroleissa, jotka ovat meitä korkeampia.
Ja sydänvaivoissa, jotka ovat mitättömän vähäisiä meihin verrattuna.
Kumpikin on kirjattu tutkimustuloksena vaikkapa MONICAan

Tuo viittaa siihen, että kannattaisi varmaan katsoa muuhunkin kuin makroihin. Tai kesimääräisyyksiin. Yksilöiden valinnatkin vaikuttavat.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 10:28:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
Koreasta kuuluu muuten tällaistakin, eli aika paljon yhteistä on Okinawan kanssa.
Kun varallisuus riittää muuhunkin kuin riisiin, syödään muutakin. Eikä se taida olla sokeria niinkuin meillä :)
viewtopic.php?p=2114685#p2114685

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 10:52:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2974
Paikkakunta: Satakunta
^^Koreassa ns. kylkisiivuravintoilta on hyvin vaikea välttyä. :D Ja ylipäätään luuliemi on kovasana korealaisille. Suomessa sellaista ei edes enää tunneta. Puhumattakaan siitä, että siellä syödään kaikki mitä ruhosta saadaan irti, ihan räimäleitä myöden.
Kananluutkin pitää rustoja tms myöden saada(syödä) 99,9% puhtaiksi, niin ettei niistä jää edes enää kissoille. :lol:

Se mikä varmasti selittää tuota korkeaa hiilarimärää on kovaa vauhtia kasvava sokerin kulutus:
Kuva
Ylemmästä näkee päiväkulutuksen eroteltuna (alempi) prosessoidun ruuan kanssa (pois lukien maito)
Alemmassa kuvassa taas erotellaan vielä iän suhteen.

Ja korealaiset ovat sentään edes vähän enemmän fiksuja, kun julistivat sodan sokeria vastaan viime vuonna:
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20160407000722

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 11:10:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2974
Paikkakunta: Satakunta
Vieras kirjoitti:
Etelä-Korean elinajanodote on kipuamassa maailman korkeimmaksi. Nousuun on monia syitä mutta kaikkia valveutuneita tietysti kiinnostaa, että minkäslaisilla makroilla tuonne listan kärkeen sitten kiivetään? Korean National Health and Nutrition Surveyn mukaan:

Hiilareita 66,8 %
Proteiineja 14,7%
Rasvaa 18,5%

Tuolta siis näyttää optimaaliset makrot jos haluaa selvitä pitkälle.

Kai muuten huomasit, että tuoreimman tiedon mukaan, tuosta sinun 2008 vuodesta (alkaen) hiilihydraattien kulutus on ollut koko aika laskussa:
https://knhanes.cdc.go.kr/knhanes/eng/s ... o#s5_01_09

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 12:00:17 
Paljonko ne siellä Okinawalla syövät rasvaista possulihaa? Ylittyykö 12 kiloa? Niin ja kun puhutaan Okinawalaisesta ruokavaliosta, jolla päästään yli 100 vuotiaaksi, onko kyseessä koko saaren syömiset, vai kenties jonkun tietyn alueen syömiset.

Olisko Suomessakin ollut eroavaisuuksia ruokavalion suhteen aikanaan esim lansirannikon kalansyönnin takia saattoi sairaudet olla toisenlaisia kuin.

Niin ja ei hätää sokeriakin kuluu vaikka täällä muuta väitetäänkin. Tosin vähemmän kuin Suomessa. Todennäköisesti pienempi sokerinkulutus liittyy varmaan pienempään karkin kulutukseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 12:43:59 
Semmoinen tuli mieleeni näitä kaukoidän kansoja ja meitä verrattaessa, että ei taideta japanissa tai koreassa syödä palaakaan ruisleipää, eikä juoda kahvia ja sitä nisupullaa, eikä tod näköisesti käytetä yhtä ainutta tippaa rypsiöljyä ruoanlaitossa. Muita ruoanvalmistusöljyjä kyllä, mutta ei meidän keijuja..tokko tuolla tiedetään kovin paljoa xylitolistakaan..tai muista suomalaisista huippukeksinnöistä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 14:38:45 
Vieras kirjoitti:
Semmoinen tuli mieleeni näitä kaukoidän kansoja ja meitä verrattaessa, että ei taideta japanissa tai koreassa syödä palaakaan ruisleipää, eikä juoda kahvia ja sitä nisupullaa, eikä tod näköisesti käytetä yhtä ainutta tippaa rypsiöljyä ruoanlaitossa. Muita ruoanvalmistusöljyjä kyllä, mutta ei meidän keijuja..tokko tuolla tiedetään kovin paljoa xylitolistakaan..tai muista suomalaisista huippukeksinnöistä.


Juu luulo on hyvä riedon väärti, sushipalleroisessa taitaa olla ihan hyvä leivän korvike, tosin ruisleipää syödessä harvemmin käytetään Suomessa sokeria. Kumma muuten, että Japanissa 40%:a käytetystä öljystä on mainitsemaasi öljyä ja n.20%:a soijaöljyä (2012). joo ei tiedä ksylitoin lisäksi varmaan Marimekkoakaan tai Kalevalaa.

semmoista tuli mieleen


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-02 18:30:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2974
Paikkakunta: Satakunta
Vieras kirjoitti:
Semmoinen tuli mieleeni näitä kaukoidän kansoja ja meitä verrattaessa, että ei taideta japanissa tai koreassa syödä palaakaan ruisleipää, eikä juoda kahvia ja sitä nisupullaa, eikä tod näköisesti käytetä yhtä ainutta tippaa rypsiöljyä ruoanlaitossa. Muita ruoanvalmistusöljyjä kyllä, mutta ei meidän keijuja..tokko tuolla tiedetään kovin paljoa xylitolistakaan..tai muista suomalaisista huippukeksinnöistä.

Ruisleipä tosiaan on tuiki tuntematon, se mikä tekee asiasta jännän on, että kuiduista eivät ymmärrä mitään. Ostaessasi siis leipää, et saa mitenkään selville kuitujen määrää. Ja suomalainen on kuoleman partaalla ilman leivän kuituja. Älä siis muuta geeniesi kanssa itään.
Kahvin juonti on nykyään yleistynyt valtavasti automaatteihin sokerin kera. Ja ryöstöhintaan myyviä ala-arvoisia kahviloita on moneksi. Kahvia ostaessasi usein kysytään kylmänä vai kuumana. :o Onneksi sentään syövät kahvin kanssa jotain muuta kuin pullaa.
Rypsiöljy on myös kovaa vauhtia yleistymässä muiden öljyjen ohi, paitsi soijaöljy on vielä selvästi ykkösenä.
Leivän päällä on tietääkseni usein hilloa. Voin ollessa hyvin kallista. Xylitolikaan ei ole mikään täysin tuntematon enää. Ilmeisesti osaavat syödä purkkaa jossain määrin. :D

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-03 11:12:57 
Kumma ettei korealaiset ole lihavempia kuin suomessa 2014 kuluttivat vehnää n.33,5 kiloa ja riisiä 65 kiloa. Suomessa vehnää n.45 kiloa ja riisiä n.5 kiloa.

Vai voisiko lihavuus johtuakin esim lihan kulutuksesta, korea 45 kiloa vs suomen 76 kiloa. Suomen kulutus oli 1970 luvulla sitä luokka mitä koreassa on nykyään, tai no vuonna 2014.

Ehkäpä Korealainen sota sokeria vastaan liittyy siihen, että kulutus ei saisi nousta yli 10 E%:n. Ilmeisesti arvioiden mukaan 10&:a saatettaisiin saavuttaa 2016. Ongwlmahan siellä on tainnut olla sokerin käytön nopea kasvu, 2007 n,33 g:sta -> 2013 n 44 g:a


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-03 20:58:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2974
Paikkakunta: Satakunta
Suolaa korealaiset syövät edelleen 11-12g, siis yli kaksi(!) kertaa enemmän kuin WHO suosittelee.

Noh entä pitäisikö täysjyvän kulutuksesta huolestua?
Kuva

Kuidun saantikin on kivasti laskussa:
Kuva

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-04 09:57:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 2974
Paikkakunta: Satakunta
Jatketaan, kun tehdään yksinkertainen laskutoimitus, niin lihankulutus on huimat 72kg jo. Eikä jossain 40-50kg maastossa, kuten moni edelleen ajattelee.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/app ... p/advQuery

Suomessa kun lähennytään vasta 80kg.

Maito on 99% täyttä maitoa. Sitä menee ehkä suomeen verrattuna kolmannes.

No kannattaako näistä tehdä mitään johtopäätöksi? Ei tietenkään koska suomalaiset tietysti ensimmäisenä epäilevät geenejänsä tms selityksiä. :D

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-04 10:21:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45532
Paikkakunta: HomeSweetHome
Btw, INTERHEART on mukavasti jos kohta epäsopivasti jo kumonnut suomalaisgeenien vaikutuksen :D
Kiitos Korean tiedoista, Yufina o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-04 17:42:01 
Yufinalle, jos lasketaan ruhopainon mukaan lihankulutusta niin Suomessa päästään lähes 160 kilon kulutukseen. Niin ja ruhopainosta taitaa jäädä kulutukseen n. 40-60 %:a eli olisiko tuo mainitsemasi 72 kiloa luokkaa 35- 40 kiloa syötynä lihana.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-04 19:30:24 
Osaako kukaan tulkita tuota huutomerkein tulkittua 25b? ja 17,6b olivatko huolissaan vaan hyvillään.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)