Intuitiosi antoi melko lailla oikean vastauksen, mikäli asian typistää niin lyhyeksi kuin mahdollista. Osa aminohapoista aikaansaa insuliinieritystä. Mutta kuten aina, ihmisruumiissa ei ole yleensä on/off nappuja vaan liukuvia määriä. Insuliini on elintärkeä osa elämää, kuten kaikki muutkin hormonit. Erotuksena onkin se, että hiilarit pukkaa enemmän insuliinia, ja protskuja on käytännössä mahdotonta syödä vastaavia määriä insuliinia pukkaamaan. Niitä on lähes mahdoton syödä senkään vertaa, että hyväkarppisuudenkaan hiilarivaikutusta voitaisiin jäljitellä...
Eli väite simplistisyydessään on kategoriassa "huuhaa". Vähän samaa, kuin että rasvan syönti lihottaa simplistisyydessään on "huuhaata". Ja vaikka porkkanoita voikin syödä kellertymiseen asti, niin yleensä myös nämä ovat lähes samantasoisia väitteitä kuin että tietyn väristä ruokaa syömällä muuttuu sen väriseksi.