karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-13 13:11:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1504 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 172 73 74 75 76 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-11-18 01:10:17 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Suomessa kaikki kilpirauhasen hoitoon liittyvä on tabu, mitään ei saa käsitellä julkisessa sanassa.

Ruotsissa saa. Pari viikkoa sitten endokrinologian ylilääkäri esiintyi SVT:n Fråga doktorn-ohjelmassa, ja osoitti täydellisen tietämättömyytensä niin kilpirauhasesta kuin sen hoitoon käytettävistä lääkkeistä. Osaamattomuss jatkui ohjelman Facebook-sivulla. Ruotsin liitto julkaisi heti perään vastineensa. Ohjelman tekijät ilmoittivat ottavansa koko asian uuteen käsittelyyn eri lääkäreiden kanssa joulukuussa.
https://www.svtplay.se/video/24305361/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-24-tema-skoldkorteln
https://www.facebook.com/fragadoktorn/posts/2461330187425231
https://skoldkortelforbundet.se/endokrinologen-det-ar-mycket-vi-inte-vet-om-skoldkortelsjukdom/

Lisäksi Ruotsin kilpirauhasliitto lähetti kirjeen Fråga doktorn-toimitukselle
https://skoldkortelforbundet.se/brev-till-fraga-doktorns-redaktion/

Tänään mainosrahoitteinen TV4 käsitteli asiaa anestesialääkäri Mikaelin kanssa. Tulos oli erittäin paljon parempi kuin Fråga doktorn-ohjelmassa. Tämä lääkäri oli perehtynyt aiheeseen syvällisesti, ja suhtautuu potilastyöhön nöyrästi. Ohjelman otsikko on täysin asiaton, koska lääkäri ei missään vaiheessa väittänyt tätä sairautta ylihoidetuksi.
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12510820
Kysymyksiä ja vastauksia
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12510836

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-10 08:41:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
Syynä kiistelty T3-lääkitys - Valvira viemässä lääkäri Ville Pöntyseltä luvan hoitaa kilpirauhaspotilaita
Lainaa:
Valvira on viemässä luvat lääkäriltä, joka hoitaa kilpirauhaspotilaita vaaralliseksi katsotulla tavalla.

Vuosia kestänyt taistelu sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ja Kuopiossa toimivan lääkäri Ville Pöntysen, 41, välillä jatkuu.

Kyse on erimielisyyksistä kilpirauhaspotilaiden hoidossa. Pöntynen haluaisi hoitaa kilpirauhaspotilaita lääkityksellä, joka Valviran mukaan uhkaa potilasturvallisuutta. Pöntynen kiistää Valviran väitteen potilasturvallisuuden uhkaamisesta.

Valvira on puuttunut viime vuosina siihen, että eräät lääkärit ovat määränneet kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsiville potilaille T3-hormonihoitoa hoitosuosituksista poikkeavalla tavalla.

Tällä hetkellä Suomessa on 170 lääkärillä voimassaoleva ammatinharjoitusrajoitus ja kuuden ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu juuri kilpirauhassairauksien osalta.

Väärin annettu T3-hoito voi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintapotilaalle liikatoimintatilan, joka aiheuttaa muun muassa laihtumista. Käyttöön liittyy Lääkärilehden mukaan myös sydänhaittoja ja osteoporoosiriski.

Tästä on kyse

Kiista Pöntysen ja Valviran välillä alkoi jo 2014. Hän sai kirjallisen varoituksen jo vuonna 2018 ja viimeisen selityksen hän antoi marraskuun lopulla.

Pöntynen joutui lopettamaan oman Lupaus-lääkärikeskuksen toimintansa runsas vuosi sitten.

- Valvira esittää, että lääkärioikeuksiani rajoitetaan, etten saa hoitaa enää jatkossa kilpirauhaspotilaita. Rajoitus astuu voimaan näillä näkymin helmikuussa 2020, Pöntynen informoi potilaitaan Facebookissa ja pyysi etsimään kilpirauhaspotilaitaan uutta hoitavaa lääkäriä.

Positiivisena hän piti sitä, että mahdollinen rajoitus koskee vain kilpirauhaspotilaita, muita potilaita hän voi hoitaa. Infotekstinsä loppuun Pöntynen on laittanut taistelulauseen: Fight is not over, taistelu ei ole ohi!

- Ihmettelen suuresti tätä ristiriitaa todellisuuden ja Valviran väitteiden välillä potilasturvallisuuteen liittyen. Olen kuuden vuoden aikana hoitanut satoja kilpirauhaspotilaita ilman potilasvahinkoja tai kanteluita. T3-hoitoa saavat tuhannet potilaat Suomessa ja hoitovahingot loistavat poissaolollaan, Pöntynen kertoi Iltalehdelle.

Valvira huolissaan potilasturvallisuudesta

Valvira ei halunnut kommentoida juuri Pöntysen tapausta ja vetosi sen keskeneräisyyteen.

Valviran mukaan kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta on olemassa useita kansainvälisiä hoitosuosituksia, vaikka ei juuri Käypä hoito -suositusta. Sitä hoidetaan tyroksiinilääkityksellä, jolla on useimmiten saavutettu toivottu hoitotulos ja joidenkin potilaiden kohdalla on perusteltua kokeilla tyroksiini-trijodityroniini, T3 ja T4 -yhdistelmälääkitystä.

Valvira on antanut eduskunnan oikeusasiamiehelle vastauksen 2019 helmikuussa asiassa, jossa esitettiin, ettei Suomen sairaaloissa saa T3-kilpirauhaslääkettä.

Kiista Valviran ja Pöntysen välillä on nimenomaan T3 ja T4 -lääkkeiden käytöstä.

Valvira vastasi Iltalehden kysymykseen kiistasta vain yleisellä tasolla.

- Syynä ammatinharjoittamisoikeuden poistamiselle tai rajoittamiselle on noin 20 prosentissa tapauksissa epäasiallinen ammattitoiminta, joka on lääkärien kohdalla epäasianmukaista lääkkeen määräämistä. Yleensä lääkkeen määrääminen liittyy väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden määräämiseen, esittelijäneuvos Kirsi Liukkonen Valvirasta kertoi Iltalehdelle.

" Valvira ei jahtaa lääkäreitä "

Valviran ylijohtaja, lääkäri Markus Henriksson perusteli Iltalehdelle, että niinsanotuilla T3-hoidoilla on riskejä, hoidolla saattaa olla vaikutusta mm. sydämen rytmihäiriöihin.

- Valvira ei jahtaa lääkäreitä, jotka määräävät T3-valmistetta, vaan Valvira on puuttunut sellaisten lääkäreiden toimintaa, jotka ovat määränneet T3-lääkettä vaarallisella tavalla. Se aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaa vastaavan tilan, Henriksson tähdentää ja painottaa, että Valviran arviot perustuvat lukuisten asiantuntijalääkäreiden lausuntoihin.

Pöntysen mukaan T3-hoidoista juuri Valvira itse aloitti valvontaprosessin.

- Tämä on selvä ajojahti. Ihmettelen myös, miksi olen joutunut Valviran hampaisiin, kun yksikään potilas tai lääkäri ei ole kannellut antamistani T3-hoidoista, Pöntynen sanoo pontevasti.

T3 on yksi kilpirauhashormoneista ja se on myös hormonivalmiste.

Huoli työstä

Viiden pojan isä ja yhden pojan vaari, yleislääkäri Ville Pöntynen seisoo edelleen hoitojensa takana ja kertoo tyytyväisistä potilaistaan.

Hän koki rahallisia tappioita, kun 2018 syksyllä joutui aluehallintoviraston päätöksellä lopettamaan perustamansa Lupaus-lääkärikeskuksensa.

- Olin varautunut jo, että en saisi toimia enää lääkärinä. Mietin jo, mitä työkseni tekisin, lääkärikeskuksen toiminnan lopettaminen oli taloudellisesti raskasta.

Pöntynen toimitti viimeisen selityksen marraskuun lopulla Valviralle ja odottaa sen päätöstä helmikuussa. Aiemmin kirjallisessa varoituksessa Pöntynen oli saanut ohjeita muuttaa hoitojaan, mutta Valviran mukaan hän on edelleen poikennut hoitosuosituksista.
Juha Veli Jokinen

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-10 14:18:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 741
^^

Suomalaisvanhempien alaikäinen tytär huostaanotettiin sen jälkeen kun he kieltäytyivät antamasta lupaa hormonihoitojen aloittamiseen. Setan mukaan lastensuojelun tehtävänä on auttaa, jos lapsen tarpeet ovat vaarassa jäädä huomioimatta.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/0 ... kupuoltaan

Ei nyt ihan sama välittäjä aine mutta saahan niitä lääkkeitä jos on LGB stalinisti vaikka mihin tarkoituksiin ja huostaanottonkin vielä turvaamaan tämän. Ei tarvitse edes olla lääkäri, pelkkä järjestön mielipide riittää, lääkäri kirjoittaa reseptin tai leimataan järjeston toimesta...

Jotkut saa toiset ei.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-10 18:38:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
PASI I. SALMELA, LKT, dosentti, sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri
Kilpirauhasen vajaatoiminnan yhdistelmähoito levotyroksiinilla ja liotyroniinilla

Suomi24:ltä joku vuosi sitten:
Lainaa:
Mut eikö olekin "hauskaa" se, että nämä kantelijalääkärit ovat kanteluita tehtyään ja potilaiden papereita luettuaan alkaneet "tajuta" tätä asiaa ja ryhtyneet sitten itse määräämään myös näitä "vaarallisia" lääkkeitä. Siinä toteutuu jo sellainen härskiys ettei muusta väliä. Näin toimii ainakin Pasi Salmela (Oys) ja Esa Soppi, kilpirauhasliiton "asiantuntijajäsen", joka ei edes ole endokrinologi, vaan sisätautilääkäri.

Totta vai tarua?

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-12 20:35:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
FinnRadio.FM AR-NYT - Haastattelussa Lääkäri Ville Pöntynen!
https://www.youtube.com/watch?v=R-ZDbfhB1i8

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-15 14:32:34 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 72238
Jos ois totta, ihmettelen. Sillä Suomessa ei ole pulaa kilpirauhaspotilaista. Pulaa on järjellisistä lääkäreistä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 10:52:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4251
Tunnista oireet, jotka kielivät kilpirauhasen ongelmista – etenkin yksi tunne toistuu potilaiden kertomuksissa
Lainaa:
Kilpirauhanen ikään kuin säätelee elimistön kierroslukuja. Vajaatoiminnassa elimistön toiminta ja aineenvaihdunta hidastuvat, ja liikatoiminnassa nopeutuvat. Vajaatoiminta on moninkertaisesti yleisempää kuin liikatoiminta.

– Noin 333 000 suomalaista käyttää lääkitystä kilpirauhasen vajaatoiminnan takia, ja 8 200 ihmistä liikatoiminnan takia. Kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkitystä saavista (ns. subkliinen vajaatoiminta) arviolta jopa yli 100 000 syö lääkettä turhaan.

Ylilääkitys johtuu juuri diagnoosien vaikeudesta. Diagnoosi perustuu oireisiin, potilaan tutkimukseen ja laboratoriokokeisiin.

Vaikka kokeita voi nykyisin tilata myös omin päin laboratoriosta, Soppi suosittelee lääkärikäyntiä.

– Koetulokset ovat harvoin yksiselitteisiä ja voivat vaatia lääkäriltäkin pitkää selvittelyä. En suosittele tekemään niitä omin päin.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 15:55:05 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8312
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Viidentioista vuoden lääkityksen jälkeen lopetin.
Väliin olin monoterapialla...loppuajan, pari- kolmevuotta eläinperäsellä.
Lääkkeenoton jälkeen alkoi olla niin kiusallisia oireita (kiukkuilua, sydämen muljahtelua...kaikenkaikkiaan äksyakka), että pikkuhiljaa lopetin.

Labroihin vuodenvaihteen jälkeen...
Saas näkee :lol:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-11 20:05:09 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-09-13 09:50:14
Viestit: 459
Ville Pöntysen viimeisin: T3-hoito siirtyy perusterveydenhuoltoon


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-22 12:42:55 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Tänään ministeri Kiuru ottaa vastaan mm.lääkäreitä, virkamiehiä ja potilasjärjestöjen edustajia, aiheena kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito Suomessa.
Lupauksen postaus

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-08 21:46:38 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Mistään ei kuulu mitään. Lupaus julkaisee pian jotain aiheesta?

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-11 06:30:50 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 45989
Paikkakunta: Kerava
Kiinnostaisi kyllä tietää miten tapaaminen meni.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-03-03 16:01:09 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Uusi käännösartikkeli. Erittäin arvostettu emeritusprofessori, endokrinologi Wilmar Wiersinga, joka oli vuoden 2012 eurooppalaisen hoitosuosituksen ensimmäinen kirjoittaja, yhdistelmähoidon käytöstä kilpirauhasen vajaatoiminnassa, käy läpi katsausartikkelissaan, missä nyt mennään yhdistelmähoidon suhteen. https://hypotyreoosi.wordpress.com/2020/03/03/wiersinga-t4-t3-yhdistelmahoito-onko-nahtavissa-edistysta/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-04-11 13:19:22 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Mitä tapahtuu, kun tyroksiinivalmistetta muutetaan? https://hypotyreoosi.wordpress.com/2020/04/11/tyroksiini-kuin-tyroksiini/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-08 16:26:15 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Tanskan maalta kuuluu kummia...
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2020/06/08/onko-kilpirauhasen-vajaatoiminta-toiminnallinen-vaiva/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-09 12:19:58 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 14371
Paikkakunta: Jämtland
Ihmeellisemmäksi vain muuttuu. Kilpirauhasongelmat kun eivät hoidu labrakokeiden lukemisella ja reseptinapilla vaan vaatisivat potilaan kuuntelua ja sopivan lääkityksen testausta ja hakua ihan kokonaisvaltaisesti, niin se ei näytä tämän päivän pikasysteemiin sopivan.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Don’t worry too much about old age; it doesn’t last that long.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-14 11:17:48 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Suomalaista osaamista!
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2020/06/14/nain-meilla-kiusataan-potilasta/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-14 11:23:52 
Poissa
sisukarppi
sisukarppi

Liittynyt: 2005-03-24 12:26:48
Viestit: 5894
Paikkakunta: Hesa
Niin tuttua!

_________________
15 vuotta karppilassa!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-27 15:17:11 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 419
Paikkakunta: Ii
Huippututkija-endo Birte Nygaard on potilaiden puolella! Tanskassa meni määräraha väärään tarkoitukseen, ja niin endot, potilaat kuin poliitikotkin protestoivat.
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2020/06/27/endokrinologit-potilaat-ja-poliitikot-kapinoivat/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-06-28 11:32:07 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8312
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
mlv kirjoitti:
Ihmeellisemmäksi vain muuttuu. Kilpirauhasongelmat kun eivät hoidu labrakokeiden lukemisella ja reseptinapilla vaan vaatisivat potilaan kuuntelua ja sopivan lääkityksen testausta ja hakua ihan kokonaisvaltaisesti, niin se ei näytä tämän päivän pikasysteemiin sopivan.


Viidentoista? vuoden väännön ja kokeilujen jälkeen (luulin välillä sekoovani) otin lusikan omaan käteen ja siirryin ihmiskokeeseen.
Diagnoosi oli määrittelemätön vajaatoiminta ynnä poikkeava geeniperimä, TC.
Viime vuoden marraskuussa jätin kokonaan lääkkeet pois.
Tänään ihmettelen, että kuinka voin olla näin selvpäinen, energinen, lääkkeetön seiskavitonen.
Labrat otettiin vuodenvaihteessa...seuraavasta kerrasta en tiedä.
Jos ei olossa hälyyttävää, mihin niitä labroja tarvitseisin :?:

Ketolla en päässyt lääkkeestä, 2019 huhtikuulta karnilla...ja vasta liki nollaus hiilihydraateissa toi avun 8)

Tiedän...erilaisia ollaan :smt060

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1504 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 172 73 74 75 76 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)