kooi kirjoitti:
Vihannes-lihasoseista tulee usein aika karmean näköistä liejua, psykologisesti se tuskin ketään auttaa. Ja vettä joutuu laittamaan aika reilusti, että tulee juotavaa, maku laimenee sellaiseksi haaleaksi **skaksi
Rasva sekoittuu myös veteen vaikeahkosti. Kuka tuollaista käytännössä viitsii toteuttaa, käsiä ylös?
Hassuja puhutte
(... ja joo, toki vanha vitja on tämä...)
Meidän joulupöytämme toivelistan kakkosena (ykkönen on kinkku) on porkkanasosekeitto, joka maistuu muillekin kuin tälle jo aikaa sitten aikuistuneelle jälkikasvulle. Kysyi joskus kauan sitten että miksei minun porkkanakeittoni maistu siltä kuin muut porkkanakeitot, joten oli varmaan noita liejujakin joskus maistellut.
Tosin siinä ja noissa muissakin kokeiluissa näkyvä liha on erikseen tarjottava lisuke tai särvin.
Kalorit tulevat valtaosin eläinperäisdstä rasvasta. Jota on paljon. Ja on siellä näkymättömissä lientäkin.
Ja kun porkkanaakin on paljon, se toimii suuruksena, ja siksi keitto on myös rakenteeltaan samettista...
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)