karppaus.info
https://karppaus.info/forum/

IBS ja ketogeeninen ruokavalio
https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=107293
Sivu 1/1

Julkaisija:  santra-katriina [ 2021-04-11 13:06:35 ]
Viestin otsikko:  IBS ja ketogeeninen ruokavalio

Hermo menee :x :x :x en vaan löydä haullakaan täältä mitään IBS:stä ja ketogeenisestä ruokavaliosta. Esim. mitä suositellaan ja mitä ei suositella syötäväksi :?:
Onko jollakulla sivustolla olevista ko. vaivaa? Miten toivuttu yms.

Auttakee [-o< [-o< [-o< [-o<

Julkaisija:  Äksy [ 2021-04-14 18:19:17 ]
Viestin otsikko:  Re: IBS ja ketogeeninen ruokavalio

No ei mulla mitään diagnoosia ole ja sen myötä listaa sopivista aineista, mut perusasioita on vältellä FODMAP-hiilareita ja viljoja, etenkin ruista. Varmaan jokaisella on vähän hlökoht mitkä sopii ja mitkä ei. Tilanne voi myös elää ja muuttua, huonompaan tai toivottavasti parempaan, ajoittain tai esim ruokavalion avulla. Siis jos vatsa on ollut pidempään hyvä, niin se voi sietää silloin tällöin pieniä määriä ärsykkeitä. Ja sit reagointi voi taas alkaa, jos kuorma on liian suuri tai jatkuva... ni ota nyt sit siitä selvää :D Että kyllä se on vaan kokeilemalla mentävä. Muista syödä tarpeeksi rasvaa.

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2021-04-15 06:36:30 ]
Viestin otsikko:  Re: IBS ja ketogeeninen ruokavalio

Minulla oli ennen karppauksen aloittamista sekä refluksi, että IBS. Muutamassa kuukaudessa menivät remissioon. Välttelen viljoja ja vastaavia tärkkelyksiä, alussa myös perunaa, mitä syön nykyään, mutta vähemmän kuin ennen. Siemenöljyjä, sokereita ja makeutusaineita välttelen, mutta jos haluan sortua makeaan, käytän panimosokeria eli rypälesokeria. Se IBS vain hiipi pois oirerepertuaarista.
Alussa söin vain maanpäällisiä kasviksia, nykyään melkolailla juureksiakin. Hedelmiä erittäin harvoin.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/