karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-06-15 20:18:57

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2618 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1127 128 129 130 131 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2024-06-11 10:19:08 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Markkinakatsauksen vuoksi piti ostaa testiin Kokkikartanon kilpailijaa: Saarioisen Red Thai Curry kanaruukku. Ihan ok. Ajattelin olla yhteydessä tiettyihin valmisruokatehtailijoihin ja ehdottaa yhteistyötä, jonka tarkoituksena olisi tuottaa markkinoiden parhaat valmisateriat sekä nutritionaalisilta että organoleptisiltä ominaisuuksiltaan. Vain rehellisiä ainesosia ja lisäaineiden käyttö minimissään. Jos tämä ei ota tuulta purjeisiin, pitää lanseerata oma brändi: Super-Mannisen Sapuskat. :lol:

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 10:30:12 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Karkea kuvaus siitä, kuinka lähtisin rakentamaan tällaista valmisateriasarjaa.

Seuraavat ainesosat loistavat poissaolollaan:
1. Sokeri, siirappi ja vehnä.
2. Siemenöljyt, kuten esim. rypsiöljy.

Yksi vaikea kysymys olisi kasvatetun lohen käyttö annoksissa. Monien asiantuntijoiden mielestä nämä eivät ole terveellistä ruokaa monistakin syistä: kalojen lääkitys, heikkotasoinen ravinto vs. luonnollinen ravinto jne. Nämä lohet elävät sekä psyykkisesti että fyysisesti heikkoa elämää from Day 1. Kuinka hyvää ravintoa saadaan sairaasta yksilöstä? Tämä ehkä yllättävä kysymys on biologisesti täysin perusteltu. Anyways, ainakin yksi villikala-annos pitäisi olla tuoteperheessä.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 10:39:27 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Ja tietysti myöskin eläinten parissa kohdellaan tulevaa lihaa usein todella häikäilemättömästi. Tämä koskee erityisesti suurtuotantoa. Ehkä olisi paras tehdä sopimus parin pientuottajan kanssa, joilta ostat kaiken lihan tarkasti sovittujen standardien mukaisina erästä toiseen.

PS. X:llä leviää video, jossa suurtehtaassa valmistetaan burgereita. Näiden tuotteiden "pihvillä" ei ole mitään tekemistä lihan kanssa.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 11:01:55 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Ja sitten olisi vuorossa seuraava dilemma, luomumunia vai tavanomaisia? Luomut ovat selvästi parempia nutritionaalisilta omanaisuuksiltaan ja mahdollisesti myöskin organoleptisiltä ominaisuuksiltaan (suutuntuma, maku, haju) kuin tavikset. Munat ovat täyttä ravintoa, joten niitä mielellään käyttäisi resepteissä leveällä kädellä. Jos päätyisi käyttämään ainoastaan kalliimpia luomumunia koko tuotesarjassa, se tosiasia pitäisi olla yhtenä keihäänkärkenä lanseerausmarkkinoinnissa. Muutoin valmistuskustannusten nousu ei virtaa lisääntyneiden myyntien kautta takaisin kassaan.

PS. Keksin jo yhden keihäänkärjen: Super-Mannisen Sapuskat - valmistuksessa ei ole käytetty moottoriöljyjä :mrgreen:

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 11:24:48 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Tässä tuoteperheessä pitäisi olla myös pari jälkiruokaa, joissa ”sokerikiellosta” hieman löysätään. Kohtuulliseen makeuteen käytetään REHELLISTÄ sokeria, eikä sokerialkoholeja tai keinomakeuttajia. Esimerkiksi runsaasti kaakaota sisältävä suklaa-kookosvanukas. Nämä olisivat erinomainen korvaaja kaupan halpisvanukkaisiin verrattuna, joissa on usein ykkösaineosana glukoosi-fruktoosisiirappi. #-o Toisaalta hintakin olisi vähintään tuplat, joten näitä ostaisivat lähinnä hyvin terveystietoiset kuluttajat. Ja hekin suhteellisen harvoina, sillä eihän herkut voi moudostaa terveystietoisen yksilön ruokavalion perustaa.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 12:17:00 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Ostin testiin Kokkikartanon kirjolohikiusauksen. Kuten odotettua, organoleptiset ominaisuudet ovat hyvät. Pakkausmerkintämarkkinoinnin osalta keihäänkärkenä on lyhyt ja ytimekäs toteamus ”Reilusti suomalaista kirjolohta”. Kiusaukset eivät sinällään kiinnosta, mutta halusin maistella suomalaista kirjolohta. Se toimii erittäin hyvin kiusauksessa, mutta stand alone -tuotteena se tuskin pärjää norjalaiselle lohelle.

Tässä on vertailu suomalaisen kirjolohen ja norjalaisen kasvatetun lohen keskimääräisestä ravintosisällöstä per 100 grammaa. Erot ovat hyvin pieniä ja suomalaiset kirjelohet kasvavat paremmissa olosuhteissa kuin Norjan ”robottilohet.”

Energia (kcal): Suomalainen kirjolohi 190, Norjan kasvatettu lohi 206
Proteiini (g): Suomalainen kirjolohi 20,5, Norjan kasvatettu lohi 20,2
Rasva (g): Suomalainen kirjolohi 12,0, Norjan kasvatettu lohi 13,0
Tyydyttynyt rasva (g): Suomalainen kirjolohi 2,5, Norjan kasvatettu lohi 2,7
Hiilihydraatit (g): Molemmissa 0,0
Sokeri (g): Molemmissa 0,0
Kuitu (g): Molemmissa 0,0
Natrium (mg): Suomalainen kirjolohi 50, Norjan kasvatettu lohi 40
Kolesteroli (mg): Suomalainen kirjolohi 70, Norjan kasvatettu lohi 60
Omega-3 (mg): Suomalainen kirjolohi 1100, Norjan kasvatettu lohi 1200

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 12:47:14 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Yksi erinomainen lihavaihtoehto valmisaterioihin olisi poronliha. Puoli poronvasaa paloiteltuna (n. 12 kg) maksaa n. 350 euroa yksittäisinä paketteina, mutta tukkuostoissa hinta tietysti tippuisi selvästi. Pakkauksessa on puoli poronvasaa luuttomaksi leikattuna ja osat vakuumeihin pakattuna. Lisäksi mukana käristyslihaa ja porolientä.

Sitten pitäisi valita lisätyt rasvat eli sellaiset ainesosat, jotka ovat käytännössä pelkkää rasvaa: voi (luomu?), ekstra-neitsytoliiviöljy, luomulaatuinen kylmäpuristettu kookosöljy ja ekstra-neitsytavokadoöljy joltain luotettavalta toimittajalta. Tätä suhteellisen kallista öljyä on usein feikattu eli lantrattu halpissiemenöljyillä. Oliiviöljylle löytyy lukuisia hyviä toimittajia Espanjasta. Karnivorepetejen keskuudessa eräät eläinrasvatuotteet, kuten naudan tali, ovat kasvattaneet rajusti suosiotaan. Pitää perehtyä näihin jossain välissä. Jos kerma lasketaan lisätyksi rasvaksi, niin sitä tietysti mukaan melkein kaikkiin resepteihin.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 13:00:06 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Tyydyttyneiden rasvahappojen runsas määrä tekee rasvoista stabiilimpia ja kestävämpiä, koska niiden yksinkertainen molekyylirakenne ilman kaksoissidoksia vähentää hapettumisalttiutta ja kemiallista reaktiivisuutta. Suomeksi: tyydyttyneet rasvahapot kestävät selvästi paremmin korkeita lämpötiloja kuin tyydyttymättömät rasvahapot. Ja tämä on tietysti suuri tuotantotekninen plussa.

Käsitykseni mukaan ekstra-neitsytoliiviöljy kestää varsin hyvin korkeita lämpötiloja, vaikka siinä ei ole paljoa tyydyttyneitä rasvahappoja.


_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 15:04:40 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Super-Mannisen Sapuskat tarjoaa maukkaita ja terveellisiä valmisaterioita, jotka on suunniteltu erityisesti terveystietoisille kuluttajille. Meidän salaisuutemme? Käytämme vain pientiloilta peräisin olevaa lihaa, luomumunia ja suomalaista kirjolohta. Valikoimassamme ei ole lisättyä sokeria, siirappia tai vehnää, ja lisäaineita käytämme vain minimaalisesti. Rehelliset ainesosat ovat meille kunnia-asia, ja jokainen annos on valmistettu tarkoin valikoiduista raaka-aineista. Ja muistathan, että meillä jopa perunamuussi on tehty aidosta perunasta, ei perunajauheesta! Super-Mannisen Sapuskat – terveellisyyttä huumorilla höystettynä. Ja dramaattinen loppuhuomautus: tuotteissamme ei myöskään käytetä moottoriöljyjä!

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 15:26:37 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Lyhyt luento brändimarkkinoinnista. Oletetaan, että teet alkuun sopimuksen jonkun luotettavan ja tunnetun espanjalaisen oliiviöljyfirman kanssa. Koska teet pitkäaikaisen sopimuksen ja lupaudut ostamaan oliiviöljyä vain heiltä, saat tingattua hinnan hyvälle tasolle. Tämän lisäksi sovit tämän tavarantoimittajan kanssa siitä, että voit käyttää heidän nimeään ja logoaan markkinoinnissa. Tämä on tärkeä ”molemmat voittavat” -tilanne; oliiviöljyfirma saa mainosta ja sinä luot kovempaa brändi-imagoa.

”Meidän tuotteissa käytetään vain Palacio de Los Olivos -yhtiön…”

Samalla tavoin menettelet kaikkien tavarantoimittajien kanssa. Jos esimerkiksi käytät AURA®-sinihomejuustoa, on syytä sopia, että ainesosan brändinimi saadaan painaa markkinointimateriaaleihin. Valtaosa suomalaista pitää AURA®:a laatuvalmisteena. Ja erityisesti ulkomailla huomaat, että useimmat saman hintaluokan sinihomejuustoista on melkoista kuraa.

Lihalla, kalalla ja kananmunilla ei yleensä ole brändinimiä, mutta silloin laatuketjun pääpiirteet on syytä tuoda esiin markkinoinnissa. Tieytysti ainostaan siinä tapauksessa, että olet huolella valinnut tavarantoimittajat. :)

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 15:53:53 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Ja lyhyt luento pariintumispsykologiasta. Monet uskovat harhaiseen ideaan, että vastakkaisuudet persoonallisuuspiirteissä on hyvä asia parisuhteessa. Oletus on virheellinen. Ensinnäkin haluatte viettää vapaa-ajan perustavasti erilasten aktiviteettien parissa. Tämä käy silloin tällöin, mutta se ei voi jatkuvasti esiintyvänä kannatella mitään parisuhdetta.

Vaikka kumpikaan ei olisi poliittinen aktiivi, teillä on vastakkaisten persoonallisuuspiirteiden vuoksi myös hyvin erilaiset poliittiset näkemykset ja tämä aiheuttaa jatkuvasti lievää kahnausta. Ikään kuin kyynisyyden ja kaunan mikro-annostelua joka päivä. Ja vielä vinkki: yksi tärkeimmistä merkeistä, että suhde on nyt todellakin loppu, on se, että toinen tekee :roll:-eleen toisen suuntaan.

PS. Eräällä luennolla Peterson kertoi jostain insinöörikaverista, joka oli todennut, ettei ole muuta ryhmää insinöörien lisäksi, joka olisi yhtä heikko hyödyntämään statustaan pariintumismarkkinoilla. :D

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 17:59:50 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
MOT: Sairaaksi kasvatettu lohi

https://areena.yle.fi/1-50979212

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 22:32:07 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Mielenkiintoinen luento:

2017 Personality 06: Jean Piaget & Constructivism

https://www.youtube.com/watch?v=BQ4VSRg4e8w&t=2330s

Yksi pointeista, jonka Peterson toi edellä esiin, on ajatus siitä, että ihmiset tunnistavat ensin vaaran tai ei-vaaran ja vasta sen jälkeen alkavat analysoida objektia. Tämä liittyy evoluutiopsykologiaan ja ihmisten selviytymismekanismeihin. Ajattelutapa on peräisin siitä, että ihmisaivojen on täytynyt kehittää tehokkaita keinoja vaarojen havaitsemiseksi ja niihin reagoimiseksi nopeasti, koska viivästykset voisivat olla kirjaimellisesti hengenvaarallisia.

Peterson viittaa usein siihen, että ihmisen primitiiviset aivot reagoivat ympäristön ärsykkeisiin ensisijaisesti tunteilla ja vaistoilla ennen kuin kognitiivinen prosessointi alkaa. Tämä ilmiö voidaan ymmärtää esimerkiksi aivojen rakenteiden kautta.

Amygdala

Tämä aivojen osa on keskeinen tunteiden, erityisesti pelon ja vihan, käsittelyssä. Amygdala toimii erittäin nopeasti ja auttaa tunnistamaan mahdolliset uhat ennen kuin tietoisuus ehtii prosessoida niitä.

Prefrontaalinen korteksi

Tämä aivojen osa on vastuussa korkeammasta ajattelusta ja päättelystä. Se toimii hitaammin kuin amygdala ja analysoi ärsykkeitä yksityiskohtaisemmin.

Kun kohtaat esimerkiksi käärmeen, amygdala reagoi välittömästi ja aiheuttaa pelkoreaktion, mikä saa sinut toimimaan nopeasti (esim. hyppäämään taaksepäin). Vasta sen jälkeen prefrontaalinen korteksi alkaa analysoida, onko käärme oikeasti vaarallinen, millainen se on, ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi.

Tällä on selvää sovelluspintaa käytännön psykoterapiassa. Asia puntaroidaan jossain välissä.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 23:21:09 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Edellä mainitulla pätkällä käsitelleen monia Jean Piaget'n ideoita. Kyseessä oli sveitsiläinen lapsinero ja kuuluisa kehityspsykologi, jonka tunnetuin käsite lienee objektipysyvyys (engl. object permanence). Se viittaa lapsen kykyyn ymmärtää, että esineet ja henkilöt ovat olemassa, vaikka ne eivät olisi tällä hetkellä näkyvissä tai kuultavissa.

Piaget'n mukaan ihmislapsen kognitiivinen kehitys etenee neljän eri vaiheen kautta. Karkea kuvaus näistä seuraa.

1. Sensorimotorinen vaihe (0-2 vuotta):

Tämän vaiheen aikana lapsi tutkii maailmaa aistien ja motoristen toimintojen kautta. Objektipysyvyys kehittyy vähitellen tämän vaiheen aikana. Aluksi lapsi ei ymmärrä, että esineet, jotka katoavat näkyvistä, ovat edelleen olemassa. Jos esimerkiksi peität lelun vauvan edessä, vauva ei yritä etsiä sitä, koska hän ei ymmärrä, että lelu on edelleen olemassa.

2. Esioperationaalinen vaihe (2-7 vuotta):

Lapsi kehittää kyvyn käyttää symboleja (kuten sanoja ja kuvia) esittämään esineitä ja tapahtumia. Vaikka objektipysyvyys on kehittynyt, lapsi ei vielä täysin ymmärrä loogisia operaatioita tai pysty ottamaan toisten näkökulmia huomioon.

3. Konkreettisten operaatioiden vaihe (7-11 vuotta):

Lapsi alkaa ymmärtää loogisia operaatioita ja pystyy ajattelemaan konkreettisesti ja loogisesti. Tässä vaiheessa lapset voivat käsitellä monimutkaisempia käsitteitä, kuten massan ja tilavuuden säilymistä.

4. Formaalien operaatioiden vaihe (11 vuotta ja vanhemmat):

Nuori kehittää kyvyn ajatella abstraktisti, loogisesti ja systemaattisesti. Tämä vaihe mahdollistaa hypoteettisten tilanteiden ja abstraktien ajatusten käsittelyn.

Kotiläksy:

Objektipysyvyys on olennainen osa lapsen kognitiivista kehitystä, sillä se luo perustan monille muille taidoille ja ymmärrykselle. Kun lapsi rupeaa tajuamaan, että esineet ja ihmiset ovat olemassa, vaikka niitä ei näy, tämä ymmärrys auttaa häntä navigoimaan ja vuorovaikuttamaan ympäristönsä kanssa monin eri tavoin.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-11 23:43:45 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Jean Piaget'n kehityspsykologiset teoriat ovat monipuolisia ja kattavia, ja ne ovat olleet merkittäviä lasten kognitiivisen kehityksen ymmärtämisessä. Piaget kirjoitti ensimmäisen tieteellisen käsikirjoituksensa jo pikkunassikkana ja hän tarjosi sitä jollekin luonnonhistorialliselle (?) julkaisusarjalle. Toimituskunta luuli alkuun, että sen on kirjoittanut joku kokenut tutkijat, mutta olivat melkoisen ihmeissään, kun kirjoittajaksi paljastuikin joku pikku pojankloppi. :D

Tässä on joitakin Piaget'n merkittäviä teorioita ja hypoteeseja:

1. Skeemat

Piaget'n mukaan skeemat ovat perusyksiköitä, joilla lapset (ja aikuiset) organisoivat tietoa ja ymmärtävät maailmaa. Skeemat kehittyvät ja muuttuvat kokemusten kautta.

2. Assimilaatio ja akkommodaatio

Nämä ovat kaksi keskeistä prosessia skeemojen muokkaamisessa ja uusien skeemojen luomisessa:

Assimilaatio: Uuden tiedon integrointi olemassa oleviin skeemoihin. Esimerkiksi lapsi, joka tietää, mikä koira on, saattaa nähdä hevosen ja luokitella sen koiraksi.

Akkommodaatio: Olemassa olevien skeemojen muuttaminen uuden tiedon perusteella. Esimerkiksi, kun lapsi oppii, että hevonen ei ole koira, hän muokkaa skeemaansa niin, että hevoset ja koirat ovat erilaisia eläimiä.

3. Egokeskeisyys

Piaget korosti, että pienet lapset ovat egokeskeisiä eli heillä on vaikeuksia ymmärtää toisten näkökulmia. Tämä on erityisen tyypillistä esioperationaalisessa vaiheessa. Kokeet, kuten "Kolmen vuoren koe", osoittavat, että lapset eivät ymmärrä, että muut ihmiset voivat nähdä asiat eri tavoin kuin he itse.

4. Konservaatio

Piaget tutki lasten kykyä ymmärtää, että tiettyjä ominaisuuksia (kuten määrä, massa tai tilavuus) säilyy, vaikka niiden ulkoasu muuttuu. Tämä taito kehittyy konkreettisten operaatioiden vaiheessa. Esimerkiksi lapsi ymmärtää, että kun vesi kaadetaan kapeasta lasista leveään kulhoon, veden määrä ei muutu.

5. Transitiivinen päättely

Tämä viittaa kykyyn tehdä johtopäätöksiä useiden premissien perusteella. Jos lapsi esimerkiksi tietää, että A on suurempi kuin B ja B on suurempi kuin C, hän voi päätellä, että A on suurempi kuin C. Tämä kyky kehittyy konkreettisten operaatioiden vaiheessa.

6. Formaalit operaatiot ja abstrakti ajattelu

Formaalien operaatioiden vaiheessa (noin 11-vuotiaasta alkaen) lapset ja nuoret alkavat kehittää kykyä ajatella abstraktisti, loogisesti ja systemaattisesti. Tämä tarkoittaa, että he voivat käsitellä hypoteettisia tilanteita, suunnitella tulevaisuutta ja ajatella monimutkaisempia abstrakteja käsitteitä.

7. Hypoteettis-deduktiivinen päättely

Formaalien operaatioiden vaiheessa nuoret kehittävät kyvyn käyttää hypoteettis-deduktiivista päättelyä, jonka pohjalta he voivat muodostaa hypoteeseja ja testata niitä loogisesti. Tämä on äärimmäisen tärkeä taito tieteellisen ajattelun ja ongelmanratkaisun kannalta.

8. Symbolinen leikki ja mielikuvitus

Piaget korosti symbolisen leikin ja mielikuvituksen merkitystä kognitiivisessa kehityksessä. Esioperationaalisessa vaiheessa lapset käyttävät symboleja leikeissään, mikä auttaa heitä kehittämään kykyä käyttää kieltä ja muita abstrakteja ajattelutapoja.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-12 07:47:51 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Markkinatutkimukset jatkuivat heti aamupalalla; testissä oli Kokkikartanon suklaapuuro. Nam. =P~

Seuraavaksi pitää käydä katsomassa X:ltä uusimmat terveystaistelut.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-12 08:23:55 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
X:llä tapetilla tuore saksalaistutkimus "Störungen der Geschlechtsidentität bei jungen Menschen in Deutschland: Häufigkeit und Trends 2013–2022" (Dtsch Arztebl Int 2024;121:370-1). Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää sukupuoli-identiteetin häiriöiden (gender identity disorders, GID) yleisyyttä ja trendejä nuorten keskuudessa Saksassa. Tutkimus perustui maanlaajuisiin rutiinitietoihin sairausvakuutuksista vuosina 2013–2022. Tutkijat raportoivat, että GID-diagnosoinnit lisääntyivät huomattavasti tutkitun ajanjakson aikana ja nousu oli erityisen suurta teini-ikäisten keskuudessa.

Tällaiselle nousulle ei ole mitään biologisia perusteita. Sen syynä on kaiken maailman transaktivistien suoltama propaganda, jonka mukaan teini-ikäiset voisivat vaihtaa sukupuolta tuosta vain. Näitä aktivisteja ei pitäisi päästää kouluihin puhumaan yhtikäs mistään.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-12 10:15:18 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Pikaluento siitä, että ihmisaivot eivät ensin analysoi objektia rationaalisesti. Oletetaan, että olet hakenut opiskelemaan lääketiedettä, ja olet aina halunnut tälle alalle opiskelemaan. Pääsykoetuloksilla on siis erittäin tärkeä merkitys. Ok, sait juuri kotiin kirjeen pääsykokeiden tuloksien tiimoilta. Katsot sitä todennäköisesti pelonsekavalla kunnioituksella, saatat jopa täristä hieman pitäessä kirjettä kädessäsi. Rationaalinen analyysi olisi tuottanut tulokseksi paperin palan ja hitusen mustetta, mutta ihmisaivot ensin fokusoituvat objektien MERKITYKSEEN. Tämä paperipala sattuu kertomaan, oletko lääketieteen opiskelija vai katkera ulkopuolelle pullahtanut.

Tässä yksi mielenkiintoinen sivuhuomio. Periaatteessa voidaan sanoa, että menneisyys ei ole fiksattu. Tämä voi kuulostaa kummalliselta, mutta huomioi, että voit itse päättää, missä vaiheessa tiedät tästä perustavasti merkittävästä tuloksesta. Voit siis itse asiassa muokata menneisyyttäsi. Miten niin? Voit muokata menneisyyden vain yhteen muottiin tekojesi perusteella, right? Well, jos voit odottaa kirjekuoreen lukemista mihin ajanjaksoon tahansa, muokkaat menneisyyttä. Tämä on ärkijärjen mukaan lukkoon lyöty historia, joka sitten muokkaa tulevaisuutta. Mutta mieti kirje-esimerkkiä ja huomannet, että menneisyys ei ole lukkoon lyöty.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-12 10:34:37 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Taas yksi Kokkikartanon valmisateria testissä: Possu-pekonikastiketta muusilla. Slurps. Hyvä maku ja suutuntuma. Katsotaan, mitä tämä on syönyt.

Ainekset:

Porsaanliha-herkkusienikastike 140 g: Snellmanin porsaanliha 36 % (Suomi), suomalainen maito, suomalainen kerma, herkkusieni, Snellmanin Kunnon pekoni 7 % (porsaanliha (Suomi), suola, sokeri, silava, säilöntäaine (E250)), sipuli, suomalainen voi, rapsiöljy, maissitärkkelys, jodioitu suola, persilja, karamellisoitu sokerisiirappi, valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri. Perunamuusi 160 g: Peruna, suomalainen kerma, vesi, jodioitu suola.

Tästä(kin) olisi helppo tehdä keto- tai VHH versio.

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2024-06-12 13:25:15 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2020-01-31 01:23:06
Viestit: 1599
Tällä pätkällä mielenkiintoista juttua mm. orientaatioheijasteteoriasta:

2017 Maps of Meaning 05: Story and Metastory (Part 1)

https://www.youtube.com/watch?v=RudKmwz ... we&index=5

Orientaatioheijasteteoria on psykologinen teoria, joka selittää ihmisten ja eläinten automaattisen huomion kiinnittymisen uusiin tai merkityksellisiin ärsykkeisiin ympäristössä. Tämä refleksi, jota kutsutaan Pavlovin mukaan "mitä se on?" -refleksiksi, on evolutiivisesti kehittynyt mekanismi, joka auttaa yksilöitä selviytymään ja sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin.

Tämä toimii karkeasti kuvattuna seuraavanlaisesti:

1. Orientaatioheijaste käynnistyy, kun yksilö havaitsee äkillisen tai odottamattoman ärsykkeen. Tämä johtaa automaattiseen huomion siirtämiseen ärsykkeeseen, jolloin yksilö voi arvioida sen merkityksen ja mahdollisen uhan.

2. Orientaatioheijasteeseen liittyy useita fyysisiä reaktioita, kuten silmien ja pään kääntyminen kohti ärsykettä, sykkeen hidastuminen, ja ihon sähkönjohtavuuden lisääntyminen. Nämä reaktiot auttavat yksilöä keskittymään ja käsittelemään uutta tietoa.

3. Jos ärsyke toistuu ilman merkittävää seurausta, orientaatioheijaste heikkenee ajan myötä, eli yksilö tottuu ärsykkeeseen (habituaatio). Tämä mahdollistaa energian ja huomion säästämisen tärkeämpiin ja uudempiin ärsykkeisiin.

4. Jos tuttu ärsyke muuttuu jollain tavalla, orientaatioheijaste voi aktivoitua uudelleen. Tämä varmistaa, että yksilö pystyy reagoimaan ympäristön muutoksiin tehokkaasti.

Oletetaan, että nainen on juuri palannut töistä kotiin ja huomaan miehensä valkeassa paidassa huulipunaa tietäen, ettei se ole ainakaan hänen huulistaan tarttunut. Orientaatiorefleksi heilahtaa saman tien ilmoille ihmettelemään, onko kyseessä vaara eli häntä petetään vai ei-vaara eli häntä ei petetä. (kohta 1 edellä). Perään ilmenevät fyysiset vasteet (kohta 2 edellä).

_________________
Chronic positive mass balance is the actual etiology of obesity: A living review
https://accscience.com/journal/GTM/2/1/10.36922/gtm.222

FIRMITAS™
https://dominusnutrition.fi/product/3/f ... zero-sugar


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 2618 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1127 128 129 130 131 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)