karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 02:33:46

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viesti, siinä voi olla enintään 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
Katso lisää hymiöitä
Vaihtoehdot:
BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat käytössä
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
   

Otsikko - Meny: Späck och ister! Mums!
Julkaisija Viesti
  Viestin otsikko:  Meny: Späck och ister! Mums!  Vastaa lainaamalla
Radio Vega sände det här programmet av SR P1. Den kunde höras bara direkt, men jag lyckades finna det i nätet:
Späck och ister! Mums!
Lainaa:
Kristofer Franzén, dataforskaren som blev charkuterist och grisuppfödare, bjuder på flott - grisfett. Istersmör på bröd. Och lardo på handen - innan det hamnar i munnen... Andra programmet av två om fett. Meny besöker Kristofer på hans gård utanför Enköping. Tillsammans med Jenny Damberg, journalist och författare som precis kommit ut med boken Fett - en historia om smak, skräck och starka begär. (Vi pratade fett med henne i förra programmet.)
Kristofer gick en korvkurs och blev så intresserad att han slutade sitt jobb som dataforskare, flyttade ut på landet, skaffade grisar och öppnade charkuteri.
På det leriga fältet utanför huset väntar några nyfikna Linderödssvin, Sveriges enda oförädlade lantras.
Kristofer bjuder på traditionellt istersmör - smält späck smaksatt med rödlök och kryddpeppar, samt en egen variant på tyskt schmalz med lök, äpple och trattkantareller. Att breda på brödet istället för smör. Ljuvligt gott!
Och han bjuder på det som i Italien kallas lardo - späck som


Kuva

En annan program om fett
Fett gott! En hyllning till människans bästa vän - fettet.
Viesti Lähetetty: 2019-12-22 19:47:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)