karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-06-13 13:15:48

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viesti, siinä voi olla enintään 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
Katso lisää hymiöitä
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
   

Otsikko - Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen
Julkaisija Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Jännä nosto, mutta ketju oli kuitenkin kiva lukea. :)
Viesti Lähetetty: 2021-01-31 21:02:42
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
------
Viesti Lähetetty: 2021-01-31 20:40:42
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
EDIT: Poistin sisällön, joka koski graafin otsikon mukaan kokonaiskolesterolin yhteyttä sairastavuuteen. Sen vuoksi, että kyseessä olikin summamuuttuja, joka kuvasi sekä korkeita kokonaiskolesterolitasoja omaavien että kolesterolilääkkeitä syövien naisten yhteismäärää.
Viesti Lähetetty: 2021-01-31 20:36:31
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
Lihateollisuuden sivuilta:
Tuotanto- ja kulutusluvut ilmoitetaan ns. ruholihana eli luullisena lihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luvuista vähennetään luut, noin 20 % ja kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Syötävän lihan määrä on siten keskimäärin noin puolet luullisen lihan määrästä.
Eli suomalaisittain lihankulutus tippuukin 40 kiloon + jalosteet.
Jalosteiden sisältämä liha sisältyy jo tuohon 80 kiloon.
Viesti Lähetetty: 2021-01-31 20:20:48
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Onkohan South Korean barbecue tuotokset suomalaista omega3 viljapossua?
Viesti Lähetetty: 2017-03-16 11:59:58
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
... ja silloinkin kannattaa pitää huolta Apo-suhteista eikä kolesterolista. Ja toki mieluummin olla nainen, kun ovat pitkäikäisempiä :)
Viesti Lähetetty: 2017-03-07 19:28:32
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi syödä niin että Apojen suhde pysyy hyvänä ja LDL't suurina ja vaarattomina :)
Nykysuosituksilla lisätään vain kirurgisten toimenpiteiden määrää.


Ei vaan pitää valita vanhemmat joilla on länsisuomalainen perimä :D

Onpas muuten aurinkoinen keli tänään(kin) =D>

t. M-Limpa
Viesti Lähetetty: 2017-03-07 11:04:05
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Sitä suuremmalla syyllä kannattaisi syödä niin että Apojen suhde pysyy hyvänä ja LDL't suurina ja vaarattomina :)
Nykysuosituksilla lisätään vain kirurgisten toimenpiteiden määrää.
Viesti Lähetetty: 2017-03-07 09:36:08
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
Btw, INTERHEART on mukavasti jos kohta epäsopivasti jo kumonnut suomalaisgeenien vaikutuksen :D
Kiitos Korean tiedoista, Yufina o/


Kun otit puheeksi...Suomessahan on tunnetusti euroopan suurimmat geneettiset erot ihan maan sisällä ts itäsuomalaiset ovat perimältään kauempana länsisuomalaisista kuin vaikkapa englantilaiset saksalaisista.
Eli kyllä noilla itäsuomalaisilla geeneillä on jokin merkitys terveyteen vs länsisuomalaiset. Kaikkea ei ravinnon piikkiin voi laittaa.

t. Malax limpa
Viesti Lähetetty: 2017-03-06 11:00:20
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Ai kattos. Korean kuidun kulutus on Suomen lukemissa 23,2 crammaa
Viesti Lähetetty: 2017-03-05 23:23:22
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Yufina kirjoitti:
Jatketaan, kun tehdään yksinkertainen laskutoimitus, niin lihankulutus on huimat 72kg jo. Eikä jossain 40-50kg maastossa, kuten moni edelleen ajattelee.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/app ... p/advQuery

Suomessa kun lähennytään vasta 80kg.

Maito on 99% täyttä maitoa. Sitä menee ehkä suomeen verrattuna kolmannes.

No kannattaako näistä tehdä mitään johtopäätöksi? Ei tietenkään koska suomalaiset tietysti ensimmäisenä epäilevät geenejänsä tms selityksiä. :D



Eikös tuossa USDA:n taulukossa oleva CWE tarkoita ruhopainoa eikä ns puhdasta lihaa. Ruhostahan taitaa mennä käyttöön jäytännössä kaikki muu kuin ruuansulatuselimistö, tai siis suolisto.
Viesti Lähetetty: 2017-03-05 14:04:54
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
Ps. Samaan tapaan lasketaan muuten lihan ekologinen jalanjälki. Käytännössä melkein kaikki rasva unohtaen.
Oops! Tai siis näin saadaan hirmuisen paljon kovemmat kulutusluvut lihan käytölle
Rasva on sikahalpaa oli se sitten eläin- tai kasvikunnasta ja voittaa kirkkaasti vaikkapa vihannekset, hedelmät ja rukiin
mutta eläinkunnan rasva pitää kaiken lisäksi vielä terveempänä.
Ja muualla kuin ravitsemustietäjien ihmemaissa se tiedetäänkin :smt026



Tuplaantuuko lihan hiilijalanjälki.

Lihateollisuuden sivuilta:
Tuotanto- ja kulutusluvut ilmoitetaan ns. ruholihana eli luullisena lihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luvuista vähennetään luut, noin 20 % ja kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Syötävän lihan määrä on siten keskimäärin noin puolet luullisen lihan määrästä.

Eli suomalaisittain lihankulutus tippuukin 40 kiloon + jalosteet.
Viesti Lähetetty: 2017-03-05 13:23:48
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Niin suomessakin liha lasketaan luullisena lihana.

Bongasin vielä yhden tuoreemman tutkimuksen lisää, jossa kudun saanti on peräti 23,2g, mutta viljasta saatu kuitu huikeat 5g :D
Kuva
https://synapse.koreamed.org/DOIx.php?i ... 6.21.3.293

Tästä voipi käydä lukemassa vielä koko homman yhtenä kappaleena. :)
Pitkän iän korea salaisuus – 90,8 vuotta
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 20:25:24
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Ps. Samaan tapaan lasketaan muuten lihan ekologinen jalanjälki. Käytännössä melkein kaikki rasva unohtaen.
Oops! Tai siis näin saadaan hirmuisen paljon kovemmat kulutusluvut lihan käytölle
Rasva on sikahalpaa oli se sitten eläin- tai kasvikunnasta ja voittaa kirkkaasti vaikkapa vihannekset, hedelmät ja rukiin
mutta eläinkunnan rasva pitää kaiken lisäksi vielä terveempänä.
Ja muualla kuin ravitsemustietäjien ihmemaissa se tiedetäänkin :smt026
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 19:54:44
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Ei lihaa ravintotaseisiin lasketa ruhopainon mukaan, vaan lihana.
Jostain syystä rasvat ja suurin osa sisäelimistä ja luut jäävät pois, tai mainitaan korkeintaan "lihankaltaisina" ainesosina :)
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 19:52:48
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Osaako kukaan tulkita tuota huutomerkein tulkittua 25b? ja 17,6b olivatko huolissaan vaan hyvillään.
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 19:30:24
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Yufinalle, jos lasketaan ruhopainon mukaan lihankulutusta niin Suomessa päästään lähes 160 kilon kulutukseen. Niin ja ruhopainosta taitaa jäädä kulutukseen n. 40-60 %:a eli olisiko tuo mainitsemasi 72 kiloa luokkaa 35- 40 kiloa syötynä lihana.
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 17:42:01
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Btw, INTERHEART on mukavasti jos kohta epäsopivasti jo kumonnut suomalaisgeenien vaikutuksen :D
Kiitos Korean tiedoista, Yufina o/
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 10:21:02
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Jatketaan, kun tehdään yksinkertainen laskutoimitus, niin lihankulutus on huimat 72kg jo. Eikä jossain 40-50kg maastossa, kuten moni edelleen ajattelee.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/app ... p/advQuery

Suomessa kun lähennytään vasta 80kg.

Maito on 99% täyttä maitoa. Sitä menee ehkä suomeen verrattuna kolmannes.

No kannattaako näistä tehdä mitään johtopäätöksi? Ei tietenkään koska suomalaiset tietysti ensimmäisenä epäilevät geenejänsä tms selityksiä. :D
Viesti Lähetetty: 2017-03-04 09:57:48
  Viestin otsikko:  Re: Optimaaliset makrot pitkäikäisyyteen  Vastaa lainaamalla
Suolaa korealaiset syövät edelleen 11-12g, siis yli kaksi(!) kertaa enemmän kuin WHO suosittelee.

Noh entä pitäisikö täysjyvän kulutuksesta huolestua?
Kuva

Kuidun saantikin on kivasti laskussa:
Kuva
Viesti Lähetetty: 2017-03-03 20:58:59

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)