Reseptit

Jääpaisti

 

Hirveä parhaimmillaan! (ja ah - niin simppeliä!)

4 annosta

  • köntsä hirven paistia, pakkasesta (ts. tähän EI KÄY tuore liha)

    n. 1 dl karkeaa merisuolaa
Ota liha pakkasesta ja riisu se ylimääräisistä muoveista. Kiedo jäisenä kaksinkertaisen folion sisään ja lykkää reunallisessa paistoastiassa (ihan perus uunivuoka) uuniin 100C.
Paistoaika vaihtelee ihan täysin paistin koon mukaan, n. 8-12 h (itse pidän yön yli). Paistomittari on paras apu: sisälämpötila 70C niin liha on suussasulavaa...

Uunista pelastamisen jälkeen poista folio (ota nesteet talteen kastiketta varten!) ja upota liha 5-10%:een kylmään suolaveteen (suolan määrä maun mukaan, itse mielin 5-7%:sta).

Suolaveden valmistus lyhyellä(kin) matikalla:
mittaa kulhoon litra vettä ja lisää 0,5 dl merisuolaa --> 5%:nen liuos, 0,7 dl suolaa --> 7%:nen liuos ja 1 dl suolaa --> 10%:nen liuos ;)
Hämmennä!

Anna lihan nötköttää suolavedessä 3 h (saapi käännellä välillä, menee kääntelemättäkin), jonka jälkeen valmista nautittavaksi!

Sivussa menee esim. paistinliemestä tuunattu kastike (voita, kermaa, mustapippuria ja mieleinen suuruste) ja Wotkinsin savukasslerilla höystetty kukkismuusi. Ai njamii!!!

unelias_lahna on jättänyt reseptitietokantaan
1 reseptiä.


Reseptiä on suositeltu 0 kertaa.

Kommentit

2011-10-10 23:58:51

Mamsu81:

tätä on pakko kokeilla :)

2013-10-07 19:38:12

Geri:

Tällaista tein monta kertaa kun perheeseen kuului hirvenmetsästäjä ja lihaa tuli koko vuoden tarpeeksi. Todella hyvää leikkelettä saa paistista myös suolaamisen jälkeen. Aina paistoin yön yli paistin ja aamulla suolaveteen.