karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-13 14:08:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2005-05-28 13:23:36 
Hei!

Karppasin viime syksynä todella hyvin tuloksin...mutta sitten ote lipsui vuoden vaihteessa :oops: ja nyt olen raskaana - ja taas itselleni tyypillisessä leivänmussutus kierteessä.

Voiko ja miten karppauksen siis aloittaa raskaana ollessa? Etsin viestejä raskausajasta, ja karppaus kuulemma on sinänsä ok, mutta miten päästä alkuun kun varsinaiselle induktiolle ei kai uskalla alkaa? Vai uskaltaako?

Suuri työ on vielä tehtävä oman päänsä kanssa, että voisi tyynen rauhallisesti unohtaa neuvolatädin ravintosuositukset ilman että pelkää koko ajan synnyttävänsä muutaman kuukauden kuluttua jonkin kummallisen mutaation karppiruokavalion seurauksena :?

Onko kellään palstan lukijoista omakohtaisia kokemuksia tai muuten tietoa asiasta?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-05-28 16:03:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-16 20:11:12
Viestit: 614
Ei induktio ole mikään pakollinen juttu. En ole itsekään aloittanut sillä. Muilta osin en vastaa kysymykseen, kun en ole perehtynyt raskausajan karppaukseen.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-05-28 16:23:08 
Jo ihan raskausajan diabetestäkin hoidetaan karppaamalla. Eli moskahiilarit pois ja siittä vaan hyväkarppaamaan!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-05-30 10:15:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-08 07:33:04
Viestit: 851
Paikkakunta: Saksa
Hei vieras.

Itse aloitin karppaamisen juuri raskaana ollessani. En yrittänyt varsinaista induktiota, mutta se tuli vahingossa siinä sivussa. Neuvolassa asiaan on suhtauduttu hyvin, jopa kannustavasti. Juttelin neuvolantädin kanssa raskausajan diabeteksestä ja sen hoidosta ja ehkäisystä ruokavaliolla, ja hän oli vain tyytyväinen, että olin ottanut itse selvää asioista etukäteen. Kuten neuvolalääkärini sanoi: "Kyllä se vauva omansa ottaa. Mikä saa olon tuntumaan hyvältä on yleensä hyväksi myös vauvalle." Tähän mennessä raskauteni ala/hyväkarpaten on sujunut mainiosti ja neuvolassa kiiteltiin hyvin ja terveellisesti edistynyttä raskautta. Laihtumisestanikin (6. kk ja 2,5kg alle alkupainon) mainittiin vain, että kunhan nyt en ihan kymmeniä kiloja lähde tiputtamaan kerralla... Eli pelko pois ja karppaamaan vaan. Jos tuntuu hankalalta aloittaa karppaamista noin vain, juttele asiasta neuvolassa. Kannattaa varsinkin mainita se raskausajan diabetes, niin vanhoillinenkin neuvolantäti muuttuu vastaanottavaisemmaksi.

Suosittelen raskauden ajalle hyväkarppausta, eli jätä sokerit, leivät perunat, riisi ja pasta pois, mutta älä ryhdy turhaan laskemaan joka ikistä hiilarigrammaa. Raskauden ajan pahoinvointiin neuvotaan syömään jotain sokeripitoista, ettei verensokeri laske, mutta silloin pitäisi syödä koko ajan. Runsas alakarppiateria silloin tällöin ajaa saman asian ilman sokeriakin.

Onnea Vieraalle! Lisää masukarppeja!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-05-30 10:29:21 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Ihan sama kokemus, yhdyn edelliseen täysin. Tukea saatiin täälläkin, vaikka ongelma ei ollut verensokeri vaan verenpaine, joka pysyi hienosti kurissa karppaamalla. Samoin havaitsin, että hiukankin liika hiilari aiheutti hypoglykemiaa ja pahoinvointia, sen oppi säätämään kohdalleen ihan oloaan tarkkailemalla, ja se kohta minulla oli hivenen ei-raskautta ylempänä, mutta ei kovinkaan paljon.

(Joskus kun oikein väsytti, laskin päiväksi tai kahdeksi hiilarit aivan alas tuonne induktio-lukemiin, ja vireystaso koheni huomattavasti, mutta sitä en kerro kenellekään.)

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: ...
ViestiLähetetty: 2005-06-06 11:04:47 
En ole mikään asiantuntija mutta pakko kirjoittaa oma mielipiteeni. Olen samaa mieltä että hyväkarppaus on ok, mutta jos alat laihtumaan/painonnousu pysähtyy, niin se arveluttaa. Rasvasoluista vapautuvat (ympäristö yms.)myrkyt ja kuonat läpäisevät valitettavasti istukankin ja pääsevät pikkuisen verenkiertoon johon ne ei todella vielä kuuluisi ja se pelottaisi. Varovaisuuteen siis kehoitan. Laihdutus ja raskaus ei miestäni sovi yhteen vaikka esim. joskus alkuraskauksissa paino tippuukin pahoinvoinnin takia. En sitä kuitenkaan ehdoin tahdoin lähtisi yrittämään ja rasvaa vapauttamaan. Raskaudessa tulee painoa vauvan takia n.9kg (veren määrän lisääntyminen, kohdun kasvu, lapsivesi, itse lapsi jne.) Rasvaa tuosta määrästä on 3kg jonka elimistö kerää imetystä varten (toki äiti itse voi kerätä sitä toista kymmentä kiloakin raskauden aikana). Hyväkarppaus muuten on varmaankin vain hyväksi.

Onnea odotukseen :D !


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-06-06 11:22:23 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Jos laihdutustarvetta on, kohtuullinen laihduttaminen n. puoli kiloa viikossa on suositeltavaa raskaanakin. Tuo edellä mainittu kielto annettiin 1980-luvulla, kun äitien ympäristömyrkkypitoisuudet olivat huomattavasti korkeammat kuin nykyisin. Mutta riittävästi pitää syödä, hyväkarppasi tai alakarppasi. Niiden välillä minusta on vain fiilisero, kummassa olo tuntuu itsestä paremmalta. Oma glukoosinsietoni on sen verran kehno, että alakarppaus tuntui selvästi paremmalta. Jollakulla muulla voi olla toisin, jos esim. glukoneogeneesi ei ole riittävän tehokas tms.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-06-08 13:24:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-08 07:33:04
Viestit: 851
Paikkakunta: Saksa
Istukka ei ole niin hyödytön suodatin kuin Taikina väittää. Se suodattaa suurimman osan rasvoista vapautuvia ympäristömyrkkyjä. Imettäminen olisi sitten seikka erikseen. Otin asiasta selvää suunnitellessani raskauttani, joskin uskoin silloin itsekin raskaana ollutta lääkäriäni enkä lähtenyt etsimään lääketieteen lehdistä artikkeleia asiasta. En siis katso kohtuullisen laihtumisen raskauden aikana olevan mitenkään haitaksi lapselle. Päinvastoin! Jos äiti on kovasti ylipainoinen, siitä on haittaa lapselle jo pelkän liikunnan hankaluuden takia (ja siihen lisäksi korkeat verenpaineet tai diabetes, niin hienoa tulee). Eli tässäkin asiassa, kuten aina lääketieteen ollessa kyseessä, on aina ajateltava hyödyn ja haitan yhtälöä.

Ja saahan elimistö niitä ympäristömyrkkyjä muualtakin kuin omasta rasvavarastosta. Ainoa asia, mitä neuvolassa käskevät tämän asian takia välttämään ruokavaliossaan on petokalat. Entäs muut myrkkylähteet? Kohtuullisen laihtumisen kieltäminen tällä perusteella on mielestäni hätävarjelun liioittelua. Samalla voisi kieltää myös veden juomisen, koska sekin voi tappaa, jos paljon juo.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)