karppaus.info :: keskustelufoorumi

uusymmärtämättömät

ruokavallankumous karppikauppa
Tänään on Ke Heinä 23, 2014 16:57

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 55 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kuivaus
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 17:34 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 9:38
Viestit: 531
Paikkakunta: Kymenlaakso
Ostin kasvikuivurin ja ensimmäiset kokeilut on tehty!

Mustikoista ja vadelmista tuli erittäin maukkaita kuivattuina. Talvella on niitä sitten mukava napostella. Yrttejä myös kuivattelin ja hyvin onnistuivat. Puolukat kun kypsyvät niin ne ovat seuraavana listalla.

_________________
Karppaus aloitettu 25.8.2003.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 17:35 
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: Ke Touko 19, 2004 23:47
Viestit: 5548
Paikkakunta: Helsinki
Oliko kallis? Kuinka kauan kestää ja minkälaisia eriä se masiina kuivaa kerrallaan?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 19:01 
ikikarppi
ikikarppi
Avatar

Liittynyt: La Touko 22, 2004 19:20
Viestit: 1445
Älä unohda suppilovahveroita, kuivuvat kuivurissa tosi nopeasti ja hyvin !
Sitten vain jauhoksi ja purkkiin!

_________________
...aika multaa muistot...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 19:45 
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 8:42
Viestit: 94
Mihinkäs tuollaista sienijauhoa käytetään?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 20:23 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Ke Touko 26, 2004 11:19
Viestit: 786
Paikkakunta: tampere
Minuakin kiinnostaa tuo härveli!Onko se nopea kuivaamaan?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 21:44 
ikikarppi
ikikarppi
Avatar

Liittynyt: La Touko 22, 2004 19:20
Viestit: 1445
Kuivattuja sieniä voi käyttää miten vain ; jauheena ripottelen kastikkeisiin ja patoihin ; keittoon kosteutan vähän , kuullotan sipulisilpun kanssa , sekaan kermaa , creme fraichea tms. loraus kuivaa sherryä - hyvää ruokahalua !

_________________
...aika multaa muistot...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 08, 2004 22:13 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 9:38
Viestit: 531
Paikkakunta: Kymenlaakso
En tietenkään unohda sieniä :D ehkä pidin niin itsestään selvänä että niitä kuivaillaan kanssa.

Tässä mun vehkeessä (Severin) on viisi ritilää. Maksoi 69e ja ihan Prismasta löysin. Tää on sellainen perusmalli, vähän edistyneemmän jos haluaa niin lisää euroja vaan tiskiin. Kuivausaika riippuu tuotteesta, ne pitää asetella ritilälle suht väljästi ja mitä enemmän kamaa sitä kauemmin kestää kuivaus. Mutta esim. yksi ritilällinen mustikoita kesti jokusen tunnin, olivat isoja ja mehukkaita ja keskeytin kuivauksen yön ajaksi, en halunnut jättää masiinaa pyörimään. Nyt pistin viisi ritilällistä tulemaan, kestää varmaan kauemmin

_________________
Karppaus aloitettu 25.8.2003.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 7:51 
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 8:42
Viestit: 94
Siis voiko tuolla sienijauholla ikäänkuin suurustaa kastikkeita? Suurustamisaineesta on nimittäin pulaa, fiber huskia olen käyttänyt, mutta kastikkeen koostumuksessa on toivomisen varaa... :?:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 10:17 
sintti
sintti

Liittynyt: Ke Touko 19, 2004 22:46
Viestit: 15
Kertokaahan lisää, kun en ole koskaan marjojen kuivaamisesta kuullutkaan. Millaisia niistä tulee kuivattuina, miten se kone ne kuivaa, pakastetaanko ne sen jälkeen, kauanko säilyvät, missä ruuissa niitä voi sitten käyttää ja voiko syödä sellaisenaan, miltä maistuvat?

Huh, kun tuli kysymyksiä!

-Harmi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 12:11 
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: To Touko 20, 2004 7:55
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Tulosta on vähän vaikea kuvailla, rapeita ovat meidän kuivatut mustikat. Karjalassahan mustikoita on kuivattu iät ajat, ja sillä vältetty mm. keripukki. Myös mustikan antioksidantit säilyvät erinomaisesti kuivatuksessa.

Olen ripotellut kuivattuja mustikoita puolukkarahkan sekaan rapeiksi sattumiksi, syömisvaiheessa vasta etteivät lötköönny. Printeisesti niitä on naposteltu sellaisenaan tai tehty kiisseliä.

Kuivasienijauhe on mainiota myös mureketaikinan osana. Viipaloituja herkkutatteja ja suppilovahveroita, mustia torvisieniä ja kuusilahokkaa meillä on kuivattu eniten.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 19:42 
ikikarppi
ikikarppi
Avatar

Liittynyt: La Touko 22, 2004 19:20
Viestit: 1445
HEI MARILOTTA
kyllä sienijauhe varmaan käy suurustamiseen koska se on kuivaa ja siis imee nestettä itseensä. Kaupoissakin näkee joskus sienijauheita jos ei itse sienestä ja kuivaa...ainakin suoramyynti- ja luomukaupoissa yms.

_________________
...aika multaa muistot...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 22:01 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: To Touko 20, 2004 13:29
Viestit: 1190
Paikkakunta: Uusimaa
Jep. Ja suppisjauho 3,30 eukkoa 10 gr:n pussi. Kilohinnaksi tulee 330 eukkoa. Ei paha.

_________________
Jos keskustelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin.

Kuva
iHerb -koodini on JOK311; saat sillä ensitilaajana 5 $ alennuksen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 09, 2004 22:07 
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: Ke Touko 19, 2004 20:20
Viestit: 66
Paikkakunta: Keski-Uusimaa
Viime syksynä kuivasimme mustikoita ihan vaan kiertoilmauunissa ja sitten vielä jauhoimme ne. Sitä jauhoa sitten aina ripottelimme maustamattomaan jugurttiin ja rahkaan yms. Oli tosi riittoisaa.
Sähköä meni tietenkin jonkin verran siinä kuivausvaiheessa, mutta säilytys olikin sitten ilmaista (kun vertaa pakastimen kulutukseen).
Mutta oikeaa kuivuria tekisi mieli. Parhaillaan kokeilemme kuivattaa punaherukoita, mutta kauan se näyttää kestävän. Välillä olemme kantaneet pellit ulos aurinkoonkin.
Voisikohan sillä oikealla kuivurilla tehdä kuivattuja tomaatteja? Ja purkittaa ne itse öljyyn? Söisin niitä mielelläni, mutta ne kaupan tuotteiden öljyt vähän arveluttavat. Ja sitä paitsi monta kertaa heti ensimmäisen avaamisen jälkeen se öljy on jämähtänyt kiinteäksi eikä niitä sitten viitsi syödä kuin kuumennettuna jonkun ruuan seassa.

_________________
Share your knowledge - it's a way to achieve immortality.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 11, 2004 12:52 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 21, 2004 11:29
Viestit: 386
Paikkakunta: Helsinki
Huomasittehan, että Hesarissa oli tänään kuluttajasivuilla kuivurit testissä ja ohjeita kuivurin hankkijalle.

_________________
"Hiukan liikaa on juuri sopivasti minulle."
Jean Cocteau


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 11, 2004 13:01 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: Ma Touko 24, 2004 18:10
Viestit: 593
Meillä on ollut tuon Orakkaan esiäiti jostain 80-luvulta asti. On hyvä (no, ei ole muista kokemusta) ja iso. Ison koon etu: samalla vaivalla saa suuren määrän kuivattua. Ja haitta: vie aika paljon tilaa. Mutta hyvä peli vaikkei soi.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 55 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Läsnäolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com