karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-09-22 06:16:15

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-01-27 19:42:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 608
Hemmetti tein tässä pannukakkua ja jäi uuniin pistettäessä vaivaamaan, että mähän olen kuullut käsitteen kawalettu, niin mikäs se olikaan. Rupesi perusohje vehnäjauhoineen ja sokereineen sekä liian vähine voineen vaivaamaan. Täältähän se ohje löytyi ja sitä kokeilen seuraavalla kerralla, mutta mutta kysymys, että voiko tuon tehdä uunissa pannukakkuna? Toisaalta tietysti voin imeyttämisen kannalta paistaminen olisi parempi mutta olen laiska.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-27 21:08:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38796
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Pikkulettuja, muurinpohjalettuja ja vohveleita tuolla saa; muuta en ole kokeillut. Enkä taida kokeillakaan, kun paskut leiväkkeetkään eivät enää viehätä. Ohuille alustoille saa paljon enemmän kaikkea hyvää mukaan :)

Jos pitää tehdä jotain paksumpaa syötävää, niin olen harrastanut jauhottomia suolaisia juttuja
siis malliin uunifrittata tai juustopannari.

Mutta kukapa estää kokeilemasta, jos haluat?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-27 23:38:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3657
Pieni asunto ja huono liesituuletin ajavat kokeilemaan kaikenlaista. Kawapannaria olen muutamankin kerran tehnyt uunissa, voisula taikinaan, jäähtyneen pannarin päällä voi nauttia vielä lisääkin voita :) Koostumus ja maku hyvä, ei muistikuvaa ainesten mittasuhteista, varmasti hyvin saman kaltaiset kuin lettutaikinassakin.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-28 00:38:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 608
Eli hyvillä mielin voi laittaa samanlaisen kokeilun siis tulille kuten Morkkis on aiemmin tehnyt. Ehkä k-lääkevaihdoksen myötä jonkinlainen kummallinen tarve, keho huutaa, että sille pitää syöttää tuhdisti voisia pannareita/lettuja ja tämä on jo viikon sisään toinen pannari, joka piti tehdä. Vielä kun löytäisi kotitekoista omenahilloa jostain pakastimen kätköistä niin avot. Kawamallisina ne ovat käytännössä maitorasvasötköä ja kananmunia =P~

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-31 20:05:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 608
Noniin nyt on kokeiltu kawalettu, mutta paistoinkin pannulla, sillä oli ostettu kotiin tarjouksesta Tokmannilta tänään lettupannu! Elämäni ensimmäiset kuulkaa itse autenttisesti paistetut letut :lol: Perunajauhot on juuri niin ihmeellisen turpoavaa kamaa kuten Els selosti ohjeessa. Maku on maukas. Kun vertaa peruspannariin desillä sokeria ja neljällä desillä vehnäjauhoja niin eihän tästä saa edes mitään kilpailua, verrokki maistuu pelkälle sahajauholle. Huomenna teen pannukakkuna Morkkiksen tyyliin. Omenahillo on hukuksissa mutta joku kerta kokeilen kaupan happamista ja raikkaista polakkiomenoista tehdä jonkun pikamuhennoksen, jota käyttää lisukkeena. Smetanaa laitoin nyt päälle ja toisen jääkaappiin ostamaa sokeritynkkyhilloa pari nokaretta.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-02-01 20:02:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 608
Toimii myös pannarina, mutta on lettupannulla tehtynä rakenteeltaan ehkä herkullisempi. Aivan 5/5 ohje joka tapauksessa!

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-03-15 14:44:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38796
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kai tämä on laitettava tännekin, kun kaakaojuomat ovat esillä kookosketjussa, eikä tämä ole kookosta nähnytkään

Kawalainen herkkukaakao (kahvilla tai ilman)

1. Tipauta mukin pohjalle noin ruokalusikallinen voita (käytän tavallista suolaista, joku tykkää suolattomasta)
2. Sulata voi (muki kuumaan vesihauteeseen tai mikroon jossa minuutti ehdottomasti miedoimmalla lämmöllä)
3. Sekoita sulavoihin pari teelusikallista kaakaojauhetta (vanHouten, Fazer, mikävaan makeuttamaton). Se sekoittuu sinne kuin leikki mikä on kiva juttu (koska tämä on noiden oikeiden kaakaojauhekaakaoiden hankalin vaihe ilman voita)
4. Kaada päälle kuumaa maitoa ja/tai kuumaa kahvia ja/tai kuumaa vettä ja sekoita.
5. Viimeistele kermalla (ja niin halutessasi brandyllä, rommilla tjsp)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-08 20:34:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38796
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kawattu jauheliha-kesäkurpitsavuoka
Sain tämän alunperin kaverilta ja yllättäen kesäkurpitsa (josta en suuremmin muuten tykkää) toimi tässä.

Jauhelihaa (yleensä snellun sikanautaa)
Sipuli tai pari
Voita, mahdollisia mausteita (suolaa ja pippuria, muut maun mukaan; mm tsili ja valkosipuli sopivat).
Kypsennä nämä sopiviksi.

Kesäkurpitsaa (korkeintaan jauhelihan verran) raastettuna tai vielä mieluummin pikkukuutioina. Sekoita perään.
Jos raastat, voi olla fiksu idea vähentää hiukan vesimäärää suolalla (lue: sekoita joukkoon vähän suolaa, jätä raaste hetkeksi valumaan siivilään ja painele siitä sitten enimmät vedet pois ennen sekoitusta jauhisseokseen).

Sekoita nämä yhteen ja kaada uunivuokaan.
Lisää perään "munamaito" eli sopiva määrä munia kerman kanssa. Sekoita.
Pinnoita juustoraasteella, paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min tjsp.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-16 18:29:00 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38796
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Lisätty nyhtönautaohjeeseen takuuvarma resepti nyhtöpossulle
Linkki: viewtopic.php?p=2023727#p2023727

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-18 05:57:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11827
Paikkakunta: Päijät-Häme
:D Kesäkurpitsaa on tänä kesänä saanut oikein olan takaa, mikään muu ei oikein ole kasvanut, joten on tehty sitten siitä vaikka mitä. Lasagnea, laatikkoa, lettuja, leipää, kakkuja, piirakoita, pihvejä, pyöryköitä, lisukkeita ja pääruokia, yleensä lihaa, juustoa ja munaa mukanansa. Likan ketogeenisen hiilarit nostettiin 20 g per päivä ja sehän lisäsi valikoimaa jo ihan hirmusesti. Kesäkurpitsa itsessään ei juuri maistu millekään, mutta lisänä jonkun muun seassa se on ihan hyvää. Ja spagettikurpitsa voilla ja yrttilöillä ja kunnon kastin kanssa jopa mainiota.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 170 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)