karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-08-18 07:46:08

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Lammaskaalia!
ViestiLähetetty: 2006-09-30 23:07:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-08-16 08:41:17
Viestit: 2657
Huomenna teen Norjan kansallisruokaa :!: lammaskaalia! Senhän on todella oltava karppia.

Rasvaisimmat lihapalat pataan pohjalle, sitten kaalia lohkoina luisten lihojen kanssa kerroksittain. Väliin hieman :oops: vehnäjauhoja, suolaa ja kokonaisia mustapippureita. Päälle kiehuvaa vettä muutama desi. Annetaan muhia hiljaisella tulella puolitoista tuntia (korjattu!). Mies saa perunoita lisäksi, itse syön sen ilman. Punkkua minulle, mies valitkoon jonkin oluen kellarivarastostaan.

Toivottavasti emme syö koko satsia kerralla, tämä on parasta kerran tai pari lämmitettynä - kauniimmaksi se kyllä ei tule, kun kaalit ovat palaneet hieman pohjaan ja koko ruoka on epämääräistä mössöä!

Nam!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-10-01 09:46:50 
Poissa
repsukarppi
repsukarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-06-01 18:09:41
Viestit: 2052
Paikkakunta: Pirkanmaa
Mä sain viime syksynä julmetun hyvää lammaskaalia yhdessä maatalousoppilaitoksen pitopäivällisillä. Sen salaisuus oli kuulemma oman tilan luomukaritsa..Oli sellainen makuelämys että vieläkin ajattelen vesi kielellä.

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Lammaskaalia!
ViestiLähetetty: 2006-10-01 11:04:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 10:24:25
Viestit: 827
Paikkakunta: Espoo
leenam kirjoitti:
Huomenna teen Norjan kansallisruokaa :!: lammaskaalia!

Todellako :?: Syöhän ne norskit paljon lammasta mutta luulin kansallislammasruuaksi niitä kuivattuja kyljyksiä...pinnekjøtt tai jotain.

Miksi muuten vehnäjauhoja, saostuuko siihen jonkinlainen kastike tai jotain? Itse en ole laittanut, mutta kypsennysaika on moninkertainen, valurautapadassa min. 3 tiimaa. Lammaskaali pysyy nätimmän näköisenä kun sitä ei turhaan ronki kypsennyksen aikana, lisää vaan kuumaa vettä jos on tarvis.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-10-01 15:19:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-08-16 08:41:17
Viestit: 2657
Täkäläinen yleisradio piti asiasta äänestyksen ja lammaskaali voitti. Karitsaahan se on, eikä lammasta, joka tuolla nyt muhii. Keittoajaksi riittää 1,5 tuntia. Vehnäjauhot suurustaa lientä hieman, ei siinä mikään sakea kastike saakaan olla.

Ilmakuivattu karitsanreisi (fenalår), ilmakuivattu suolakinkku (spekeskinke), ilmakuivattu lampaankylki joka liotetaan ja keitetään kyljyksiksi pilkottuna höyryssä jouluateriaksi (pinnekjött) on kaikki takuuvarmoja kansallisruokia myös. Suurin osa itänorjalaisista syö jouluaterialla uunissa paistettua siankylkeä (ribbe), jolle en osaa todellakaan antaa arvoa ja makkaroita (medisterpölse) (sama juttu). Lipeäkala on omien intohimoisten rakastajiensa suursuosikki (kelpaa minullekin).


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Majestic-12 [Bot] ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)