karppaus.info :: keskustelufoorumi

uusymmärtämättömät

ruokavallankumous karppikauppa
Tänään on Ti Syys 02, 2014 4:51

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Coleslaw eli kaalisalaatti
ViestiLähetetty: Ti Elo 15, 2006 13:03 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Helmi 22, 2005 0:50
Viestit: 440
Paikkakunta: Suolahti
Oltiin perheen kanssa kesälomareissulla Tampesterissa ja tarkemmin ottaen yövyimme Scandicin Tampere Cityssä ja nautiskelimme heidän oman ravintolansa (Piazza Foodmarket) antimista. Siellä sain maistaa heidän aivan ihanaa coleslaw-salaattia, joka kyllä vei kielen mennessään. Tästä ideana ajattelin itse kokeilla moista. Netti on pullollaan erilaisia versioita, mutta tässä yksi:

Kaalisalaatti eli coleslaw

400 g valkokaalia raastettuna
2 kpl porkkanaa raastettuna

Kastike:
5 rkl majoneesia
5 rkl ranskankermaa
1 rkl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta
0,25 tl suolaa
mustapippuria

En ole siis vielä kokeillut, mutta kun ehdin, kerron kyllä miten kävi. Ellei joku muu ole nopeampi. :P


Viimeksi muokannut Misan päivämäärä To Elo 17, 2006 15:18, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 15, 2006 16:36 
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: To Elo 05, 2004 22:36
Viestit: 186
Paikkakunta: Oulu
Heis,
jostain muistan lukeneeni, että tuota kaalta kannattaisi nuijia, jotta salaatista tulisi mehukkaampaa.

_________________
Edina - 'Have you eaten something?'
Patsy - 'Not since 1973'


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 15, 2006 20:03 
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: La Marras 19, 2005 14:36
Viestit: 237
Paikkakunta: Helsinki
Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti
1 kg keräkaalia
1/2 kg porkkanaa (- oma lisäys: paprikasuikaleita, porkkanaa vähemmän)
2-4 valkosipulin kynttä (ainaskin)
1/2-1 dl öljyä
1 l vettä
1-2 dl väkiviinaetikkaa
1-2 dl sokeria( - oma huom: ei tarvita välttämättä )
1/2-1 rkl suolaa
1. Raasta kaali ja porkkana. Nosta kattilaan. Suikaloi valkosipulit ja sekoita kaikkien joukkoon öljy. (juustohöylällä tulee aika mehukkaat suikaleet)
2. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja etikka. Kaada kiehuva liemi salaatin joukkoon, sekoita ja peitä kannella.
3. Tölkitä jäähtyneenä. Säilytä kylmässä. Salaatti säilyy viikkoja.

_________________
Maunizio

Meidät erottaa muista eläimistä vain se että syömme vaikka emme ole nälkäisiä, juomme vaikka emme ole janoisia ja rakastelemme aina kun on tilaisuus.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 12:09 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ma Touko 09, 2005 8:56
Viestit: 428
Paikkakunta: Riihimäki
Kokeilin tuota ekaa ohjetta, ja siitä tuli ihan tajuttoman hyvää =P~
Tosin lipsahti hieman liikaa sokeria, tuli turhan makiaa... Enkä ees laittanu niin paljoa, ku ohjeessa käskettiin.

Toi maistu ihan sille Pirkan kaali-kurpitsa-salaatille...

_________________
On-Off-karppi since 2005

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 13:08 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Helmi 22, 2005 0:50
Viestit: 440
Paikkakunta: Suolahti
jahas, olit nopeampi, täytyy pitää mielessä tuo makeutus. Riippuu varmastikin myös porkkanoiden ja kaalin makeudesta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 13:24 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ma Touko 09, 2005 8:56
Viestit: 428
Paikkakunta: Riihimäki
Tulipa häntä mieleen, että onko tuo sokeri ihan välttämätöntä??? Nimittäin mun suulleni se ei oo mitenkään välttämätöntä. Melkein päinvastoin.

Siis vaikuttaako sokeri jotenkin tohon pehmenemiseen tai muuhun??

_________________
On-Off-karppi since 2005

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 13:41 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Helmi 22, 2005 0:50
Viestit: 440
Paikkakunta: Suolahti
Samaa mietin minäkin, vaikken mokomaa ole edes vielä tehnyt, mut varmaan kun tekee, maistaa ensin ilman ja sitten lisää maistellen jo´s on tarvis.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 14:10 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Su Joulu 04, 2005 23:26
Viestit: 607
Paikkakunta: Tampere
Sokeri ei ole välttämätöntä pehmenemisen kannalta. Kanntattaa tosin kaulia kaulimella niitä kaaleja ja porkkanoita sen jälkeen kun ne on suikaloinut. Minulla ei nyt tässä ole omaa ruoanvalmistuksen käsikirjaa, mutta jos jollain on se saatavilla niin siellä on aivan herkku cole slaw resepti. Niin ja tämä herkku on paranee vanhetessaan :wink:

_________________
Kuva

Just because something is difficult, it’s not impossible.
Pikun blogi pallokaloissa
Pikku kultakalanen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 14:35 
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: Ma Touko 09, 2005 8:56
Viestit: 428
Paikkakunta: Riihimäki
Hyva kuulla, ettei sokeria tarvii.
Mulla ei ollu mitään nuijimiseen soveltuvaa köökkivälinenttä (en omista kaulinta), joten käytin nyrkkejä.... Se oli itse asiassa aika hauskaa...

_________________
On-Off-karppi since 2005

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 17, 2006 15:18 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Helmi 22, 2005 0:50
Viestit: 440
Paikkakunta: Suolahti
Hans Välimäen reseptisivulta nappasin tällaisen vaihtoehdon:

Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
2 dl majoneesia

Keitä makuliemi ja yhdistä raasteisiin. Valuta ja yhdistä majoneesiin.

Tätäkin voisi kokeilla, mutta voi että kun joku tietäisi mistä ohjeesta tuo on peräisin tuo Tampereen Piazza Foodmarket- ravintolan ihana salaatti, vai onko se jotain valmista, epäilen.

Tein tuossa ruokaa odottamaan salaatin, ja ensi kerralla ainakin teen majoneesin ite, maistui liikaa läpi kruunumajo, lisäsin sen peittääkseni ranskankerman määrää.

Näköjänsä aihetta liipattu ennenkin:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... +cole+slaw


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Elo 18, 2006 13:18 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Su Joulu 04, 2005 23:26
Viestit: 607
Paikkakunta: Tampere
en osaa sanoa, että tekeekö scandic itse colensa (epäilen), mutta saarioisilla on ainakin valmista kamaa keittiöille. En kylläkään tiedä saako sitä kaupasta...

_________________
Kuva

Just because something is difficult, it’s not impossible.
Pikun blogi pallokaloissa
Pikku kultakalanen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 24, 2006 20:07 
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: Ti Helmi 22, 2005 0:50
Viestit: 440
Paikkakunta: Suolahti
Tein uuden erän ensimmäisen ohjeen mukaan ja tällä kertaa laitoin kumpaakin, ranskankermaa ja majoneesia desin verran ja majoneesin tein tällä kertaa itse. Täytyy sanoa, että omatekoisella majoneesilla tuli paljon pehmeämpi koostumus salaatille.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 24, 2006 20:54 
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: Pe Joulu 09, 2005 10:18
Viestit: 964
Paikkakunta: Mynämäki
Ei kaalta tatte nuijia, ainakaan minun mielestäni, jos raastamiseen käyttää esim. juustohöylää tai pienireikäistä raastinrautaa. Eli karkeus ratkaisee

_________________
*************

Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Elo 27, 2006 13:43 
sintti
sintti

Liittynyt: Su Elo 27, 2006 9:47
Viestit: 23
-


Viimeksi muokannut petula päivämäärä Ti Maalis 03, 2009 11:04, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Tammi 18, 2007 19:48 
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: Ti Elo 22, 2006 17:38
Viestit: 644
Misan kirjoitti:
Hans Välimäen reseptisivulta nappasin tällaisen vaihtoehdon:

Coleslaw
2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
2 dl majoneesia

Keitä makuliemi ja yhdistä raasteisiin. Valuta ja yhdistä majoneesiin.


Tein tätä ohjetta mukaillen eilen sairaan hyvää coleslawia. Laitoin venäläistä majoa pari ruokalusikallista ja ranskankermaa pari ruokalusikallista ja jätin valkosipulan pois. Keitin liemen kattilassa kiehuvaksi heitin sekaan raasteet (kaali on helpointa raastaa juustuhöylällä) annoin pari minuuttia lillua kuumassa liemessä vähän käännellen, kaadoin turhat nesteet poies (kannattaa antaa jäähtyä hetkisen) ja lisäsin majon ja ranskankerman. Niin ja sokerin tilalta laitoin n.ruokalusikallisen hermestä, mutta olisi voinut jättää poiskin.

_________________
Kuva




Uusi startti 06.01.2014


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 114 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Läsnäolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com