Meillä oli vähän vieraita eilen lauantaina, ja kokeilin paria uutta juttua. Vihreää salaattia ja grillivartaita runsain lihoin, kasviksin ja juustoin tietenkin tarjosimme mutta myös paria muuta, karppiystävällistä herkkua. Kaikki kelpasi, ei valituksia. Ja tuskin kukaan mitään olisi huomannutkaan, jos ei olisi tiennyt ruokavaliostani.
Kesällä, oli kuuma tai ei, on kiva lipittää raikasta sangriaa.
2 pulloa punaviiniä
2 1,5l pulloa lantrinkia (esim. kaksi pulloa Light Spriteä tai yksi Light Sprite ja yksi vissy.)
Kunnos loraus (maun mukaan) O-light appelsiini-mango -mehutiivistettä.
Hedelmiä koristeeksi
Jäitä
Kokkikolmosen Toscakakku-idean innoittamana päätin itsekin kokeilla jotain vastaavaa. Pohjan tein perinteisesti aloittamalla munien ja makeutusaineen vaahdottamisella. Pohjaa kypsytetään uunissa 175C. Melkein kypsän pohjan päälle kaadoin yhteen keitetyt kuorrutusaineet, jonka jälkeen kypsennys viimeistellään 200C asteisessa uunissa.
Pohja:
4 munaa
1 dl makeutusjauhetta
50g mantelijauhetta
Leivinjauhetta
Kuorrutus:
70g voita
70g mantelilastua
1 dl makeutusjauhetta
1dl kermaa
Valitettavasti tulos oli kaikkea muuta kuin kaunis, pohja ei oikein noussut ja alkoi kupruilla kun olin lisännyt kuorrutuksen. Toscakakulta se jokseenkin silti maistui. Ensi kerralla paremmin?
Sitten tämä kuningasidea: hyytelötorttu. Tai siis idea oli hyvä, mutta toteutus
hieman liian vähän mietitty. Tarkoitus oli siis tehdä keväisen raikas, hedelmäinen viileä hyytelötorttu. Kaikki menikin ihan hyvin kunne minä pallopää keksin koristella kakun hyytelökerroksen alle laitettavilla sitrusvipaleilla. Ja millähän nämäkin on syödessä/ leikattaessa tarkoitus saada pois? Hmm? Muuten torttu oli ihan hyvää ja raikasta.
Pohja:
2 munaa
0,5dl makeutusjauhetta
30g mantelijauhetta
Paistetaan kypsäksi n. 175C uunissa.
Tällä välin voit tehdä hyytelön:
2 liivatelehteä
2dl vettä
Oman maun mukaan mango-appelsiini ja guava-sitruunaruoho -light mehuja.
Keitä liotetut liivatelehdet ja sekoita ne sitten mehuseokseen. Kaada seos jäähtyneen kakun päälle ja laitan jääkaappiin hyytymään. Hyytelön alle voit laittaa jotain koristeeksi, mutta pidä huoli että se on jotain syötävää kuten syötäviä kukkia, hedelmiä tai marjoja. (Eli älä tee kuten minä teen vaan kuin minä sanon.)
Keittiössäni rehottanut perunakin oli aika päästää kompostin lepoon, mutta pois heitettäessä sieltä löytyi pari suloisen pientä uutta perunaa. Tämän enempää ei karppi yhdessä kevätkaudessa tarvitsekaan.
Olemme aika huonoja syömään kalaa, mutta savulohta tulee toisinaan sentään syötyä. Nyt väkersin yli jääneistä kaloista kalalättyjä. Ihan hyvää, ja helppoa ruokaa!
n. 150g kypsää (savu)kalaa
n. 50g (maustettua) kermaviiliä
1 muna
2-3 rkl Pofiberiä (perunakuitu)
Vihanneskrassia (tai muuta saatavilla olevaa yrttiä)
Suolaa, valkopippuria, sitruunaa, sipulia...
Sotke aineet yhteen, lusikoi voidellulle pannulle ja paista molemmin puolin nopeasti kuumalla pannulla.