karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-06-25 09:18:23

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Sienipiirakan pohja
ViestiLähetetty: 2004-10-02 11:32:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-20 12:29:42
Viestit: 1190
Paikkakunta: Uusimaa
Nyt löytyi hyvä koostumus (kiitos Tsilin testailujen, joissa rasva aiheutti ongelmia...)! Elikäs:

3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl punaleima-emmental -raastetta
1 muna
1 rkl (reilu) ranskankermaa

Ainekset sekaisin, levitä vuoan pohjalle veteen kastetun lusikan avulla. Esipaista n. 10 min 200 asteessa. Täytteet päälle ja vielä uuniin n. 20 minuutiksi.
On just semmoinen rapea pohja - ei liian paksu, mutta pysyy hyvin kasassa - , jota hain! Erinomainen sienien kera (satuin löytämään keltavalmuskaa, ainakin niihin sopi hyvin).

_________________
Jos keskustelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin.

Kuva
iHerb -koodini on JOK311; saat sillä ensitilaajana 5 $ alennuksen.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-10-02 18:42:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 08:38:20
Viestit: 531
Paikkakunta: Kymenlaakso
Jep hyvää tuli =P~

Täytteeksi kanttarelleja ja sipulia paistettuna, päälle ranskankermaa + 2 munaa ja vähän currya mausteeks... punaviinin kanssa erityisen hyvää

_________________
Karppaus aloitettu 25.8.2003.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-10-02 19:27:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-20 12:29:42
Viestit: 1190
Paikkakunta: Uusimaa
Nyt löytyi semmoinen täytekin, että käsistä viedään:

1 l suppiksia pannulle, neste haihdutetaan
1 rasia pekonikuutioita (140 g) ja
1 pieni sipuli, nokare voita ja vähän aromisuolaa lisätään. Paistetaan niin kauan, että sienet vähän ruskistuvat.
Lisätään hyppysellinen rakuunaa ja
n. 0,5 dl kermaa

Juuri ennen uuninlaittoa lisätään n. 200 g leipäjuustoa kuutioina. Päälle kermaista juustoraastetta ja uuniin.
(Yritän tehdä ukolle eväitä töihin, mutta taitaa tulla syödyksi ennen maanantaita...)

_________________
Jos keskustelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin.

Kuva
iHerb -koodini on JOK311; saat sillä ensitilaajana 5 $ alennuksen.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-10-03 19:55:00 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2004-07-24 16:52:35
Viestit: 18
Paras taikina!
Täytteen teimme tuoreista herkkusienistä, sipulista, savupororouheesta, cremem fraicchesta ja juustoraasteesta.
Olipa todella hyvää!
Tätä pohjaa voi varmasti käyttää myös pizzan tekoon...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-10-10 10:06:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-21 18:36:56
Viestit: 604
Paikkakunta: Oulu
AIVAN LOISTAVAA, KIITOS!!!

_________________
Lukemalla ei uimaan opi, vetteen se on mäntävä


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-09 10:20:19 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2004-06-28 12:53:43
Viestit: 57
Paikkakunta: Helsinki, Lauttasaari
Siis tää oli uskomattoman hyvää, jopa ei alakarppaava mieheni ahmi tälle pohjalle tehtyä pizzaa ja kehui sitä kerta toisensa jälkeen. On mies ilmeisesti ahdistunut pohjakokeiluihini, sillä hän ilmoitti että tätä pohjaa sitten käytetään tästä lähtien :D

Kiitos Kippura!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-17 06:58:05 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7041
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Kiitos, tämä oli todellakin ERINOMAINEN pizzanpohja!!!!!!

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-17 17:23:37 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2004-09-06 15:26:58
Viestit: 6
Kuinkas paljon tuossa koko satsissa on hiilareita? Siis tossa pohjassa? Kuulostaa muuten tosi namilta, pitääkin kokeilla... :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-21 18:56:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-05-20 12:29:42
Viestit: 1190
Paikkakunta: Uusimaa
Mantelijauhoja menee 1,5 semmoista pikkupussia, eli nopeasti laskettuna 120 g = 8 hhg. Punaleimassa 0, ranskankermasta voi kai laskea yhden. Periaatteena voinee pitää, että koko satsi = 10 hhg.

_________________
Jos keskustelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin.

Kuva
iHerb -koodini on JOK311; saat sillä ensitilaajana 5 $ alennuksen.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-25 21:08:10 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2004-11-20 10:22:59
Viestit: 443
Paikkakunta: Helsinki
Olipa ihanaa pitsaa tuon pohjan kanssa :D Tällaiselle aloitelevalle karpille ohjeet ovat tervetulleita etenkin näin herkulliset.

Kiitoksen ohjeen antajalle!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-26 19:53:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-23 19:56:51
Viestit: 506
Kippura kirjoitti:
Lainaa:
Nyt löytyi hyvä koostumus (kiitos Tsilin testailujen, joissa rasva aiheutti ongelmia...)! Elikäs:

3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl punaleima-emmental -raastetta
1 muna
1 rkl (reilu) ranskankermaa

Olet nyt sitten syyllinen tähän oloon!!!!!
....eli olen halkeamis pisteessä :oops:

Hyvää tuli suosittelen!
Ei ollut, kuin 1pussi sitä mantelijauhoa, joten sovelsin sen mukaan ohjeita ja pitzasta tuli halkaisialtaan tuollaiset 30cm.
Täytteitä oli syntisen paljon ja napa repee :D .


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-26 22:10:58 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40473
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Minäkin kokeilin, kiitos Kippura!

Itse pidän vielä enemmän siitä Rosedalen versiosta (siitä tuli niin hyvä olo jälkeenpäin), mutta muu perhe kutsui sitä pitsaksi ilman pohjaa, eikä pitänyt. Tämä sen sijaan meni hyvin jakeluun.

Mukavaa, kun nyt voi syödä pitsaakin heti nukahtamatta. Olen näinä karppivuosinani ottanut palan tavallista (Kotipitsaa) kerran kuussa tai kahdessa ja aina yhtä surullisin seurauksin. Nyt tein pohjallasi kaksi ja säästin toisen jämät itselleni pakkaseen...

terv els


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-27 10:48:44 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2004-11-20 10:22:59
Viestit: 443
Paikkakunta: Helsinki
Paljon kaloreita laskeneena totesin, ettei tuo ole edes kovasti sen kaloripitoisempaa kuin tavallinen pitsapohjakaan. Eikä väsy iske pitsan jälkeen. Ja ravintoakin on tarjolla, toisin kuin tavallisessa pitsassa, loistava juttu.

Ainoa paha puoli on se, että tuo pitsa huutelee tuolla pakastimessa :wink: melkoisesti.


Ylös
   
 Viestin otsikko: sienipiirakkaa karpaten
ViestiLähetetty: 2005-03-12 18:01:40 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2005-01-16 12:32:22
Viestit: 388
Kokeilin tätä jo aiemmin tallettamaani ohjetta
JA TULI TOSI HYVÄÄ!

Mantelijauhe sopii hyvin suolaiseen pohjaan vaikkei ensikuulemalta uskoisi.
KIITOKSET KEHITTELIJÄLLE!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-11-13 16:17:42 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-10-30 11:37:30
Viestit: 193
Paikkakunta: Helsinki
Minä värkkäsin tuohon pohjaan tonnikala-kasvis piirakan (tonnikalaa, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, mustapekkajuustomuruja) Päälle muna-kerma-juustoraastesössö...
Älyhyvää...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-08-11 20:30:53 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-06-28 20:21:14
Viestit: 31
Meillä laitettiin juhlia varten pohjan tuolla reseptillä, mutta päälle tuli parsaa, tomaattia, sinihomejuustoa sekä valkokastiketta kananmunalla. Tuo päällinen ei siis ollut aivan oikeaoppinen, mutta eiköhän valkokastike synny myös ilman jauhoja. Vaikka ranskankermaa tms?

Taivaallista! :D


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-12 08:59:18 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-05-02 19:55:30
Viestit: 431
Jossakin lehdessä oli tehty sienipiirakan pohja hapankorpuista(ei paljoa hiilareita), jotka rouhitaan ja sekoitetaan sulaan voihin, sekä painellaan vuoan pohjalle. Tuota on pitänyt kokeilla, mutta ei ole vielä ehtinyt. Ihanalle kuulostaa nuo teidän tekemät piirakat, nam:)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-25 16:25:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-08-05 18:24:06
Viestit: 1260
Paikkakunta: Villi Länsi
"Kippura"]Nyt löytyi semmoinen täytekin, että käsistä viedään:

1 l suppiksia pannulle, neste haihdutetaan
1 rasia pekonikuutioita (140 g) ja
1 pieni sipuli, nokare voita ja vähän aromisuolaa lisätään. Paistetaan niin kauan, että sienet vähän ruskistuvat.
Lisätään hyppysellinen rakuunaa ja
n. 0,5 dl kermaa

Juuri ennen uuninlaittoa lisätään n. 200 g leipäjuustoa kuutioina. Päälle kermaista juustoraastetta ja uuniin.
(Yritän tehdä ukolle eväitä töihin, mutta taitaa tulla syödyksi ennen maanantaita...)

Pohjaa tulen kokeilemaan..
Itse laittanut vielä suppiloiden sekaan paistijauhelihaa 400g ja MUSTAA EMMENTALIA ja pippurisekoitusta...kermaa&kananmuniaT. Blackpanther :wink:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-25 17:48:51 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13635
Paikkakunta: Stadi
Miksi tatit eivät käy sienipiirakkaan?

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-25 20:44:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-08-05 18:24:06
Viestit: 1260
Paikkakunta: Villi Länsi
rantaiso kirjoitti:
Miksi tatit eivät käy sienipiirakkaan?


Käy varppi yhtä hyvin kuin toisetkin sienet :P T. Blackpanther


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)