karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-25 03:05:07

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-03 01:34:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-09-07 13:28:58
Viestit: 504
Paikkakunta: Kauniainen
ellin00ra kirjoitti:
Anjovissilakat1–2 purjoa viipaleina
600 g silakkafileitä
1 dl tillisilppua
1 rs (125 g) anjovisfileitä
Liemi:
2 1/2 dl ruokacremeä tai -kermaa
anjovislientä
n. 1 rkl piparjuuritahnaa pursosta

Levitä purjoviipaleet voideltuun uunivuokaan. Aseta silakkafileet voipaperin päälle nahka alaspäin. Jaa fileille tillisilppu ja paloitellut anjovisfileet. Kääri fileet rulliksi ja nosta vuokaan. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

SIPULISILAKKAVUOKA


- 400 g silakkafileettä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl Kalatorin Kalamaustetta
- 2 sipulia renkaina
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- pala purjosipulia
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl ruohosipulia

Öljyä uunivuoka ja lado puolet silakkafileeistä vuuan pohjalle. Mausta kalamausteella, lisää sipulit ja uusi kerros lopuista fileeistä. Kaada tomaattimurska päällimmäiseksi. Paista uunissa 180 asteessa 30 - 40 min.

Voit myös lisätä pinnalle juustoraastetta (100 g) ennen paistamista.

Paistetut silakkapihvit / silakat etikkaliemessä


Silakkafileet ladotaan nahkapuoli alaspäin työlaudalle, maustetaan esim. suolalla, valkopippurilla, tillillä, (purjolla, ruohosipulilla tai sipulilla tms. ). Paistetaan toinen file päälle. Leivitetään ruisjauhoissa ja paistetaan voissa kauniin ruskeaksi.


Kylmät paistetut silakkafileet voi laittaa etikkaliemeen maustumaan. Näin saadaan silakkafileitä etikkaliemessä.

Etikkaliemi:

1 - 1,5 dl etikkaa
3 dl vettä
n. ½ sipuli (renkaita)
1 - 2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
muutama maustepippuri.

Tomaattisilakat


500 g silakkafileitä
suolaa
pippuria (sitruuna,- valko-, tai mustapippuria)
tilliä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ranskankermaa (2,5 dl)

Lado silakat esim. rulliksi vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomaattimurskaa ja ranskankerma. Ripottele päälle runsaasti tillisilppua. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Erinomaista myös kylmänä.

Nopeat silakkasardiinit mikrossa


250 g silakkafileitä, 1 tl yrttisuolaa, 1 tl yrttimausteseosta. 1 rkl rypsiöljyä.

Lado fileet taiteltuna öljyttyyn vuokaan. Ripottele fileiden päälle yrttisuolaa ja yrttimausteseosta. Valuta rypsiöljy nauhana fileiden pinnalle. Kypsennä kuvun alla täydellä teholla noin 5 minuuttia ja pienemmällä teholla 5-10 minuuttia. Valele kalat lopuksi vuokaan kertyneellä liemellä. Tarjoa jäähtyneenä ruisleivän päällä.

Mikrosilakat


1/2 kg silakkafileitä, tilliä, suolaa, maustekurkun lientä.

Voidellaan mikroon sopiva astia. Ladotaan fileet astiaan, ripotellaan päälle tilliä ja varovasti suolaa sekä kaadetaan maustekurkun (säilykekurkku) lientä niin, että fileet juuri peittyvät. Kypsennetään mikrossa. Hyvää sekä kuumana että kylmänä.

Tillipiparjuurisilakat
300g silakkafileitä
1 tl suolaa

Liemi:
1/2 dl vettä
3 rkl etikkaa
2 laakerinlehteä
5 maustepippuria
1.5 tl suolaa

Tarjolle panoa varten:
2-3 rkl raastettua piparjuurta
1 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl voita sulatettuna

Suolaa fileet Voipaperin päällä ja käännä takaisin silakan muotoon. Asettele silakat Leivinpaprilla vuorattuun vuokaan. Kiehauta liemi vedestä, etikasta, laakerinlehdistä, pippureista ja suolasta ja kaada kuumana silakoiden päälle. Kypsytä vuokaa 200 asteessa perunoiden kiehumisajan. Ota vuoka pois ja kaada keitinliemi pois. Levitä silakoille piparjuuri-tillikerros. Tarjoile kuuman voikastikkeen kera.

Basilikasilakat
600g silakkafileitä

Päälle:
1 tlk basilikalla maustettua tomaattikastiketta
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1/2 tl mustapippurijauhetta
1 rkl voita tai oliiviöljyä

Koristeluun:
salaattisipuli

Vuoraa laakea uunivuoka Leivinpaperilla. Kaada kastike kattilaan. Lisää kuorittu ja lohkottu sipuli, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet, mustapippuri ja voi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sipulit pehmenevät. Lado fileet kahtia taiteltuna vuokaan vieri viereen. Kuumenna 175 asteeseen. Maista kastiketta, lisää tarvittaessa aavistus sokeria. Kaada kastike sitten kalojen päälle ja kypsennä uunissa 30-40 minuuttia. Voit tarjoilla silakat kuumina tai kylminä. Lisäkkeeksi keitetyt perunat ja salaatti.

Mätisilakat
300 g silakkafileitä
1/2 dl mätitahnaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
Tilliä
1 dl kuohukermaa

Lado silakkafileet Voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Levitä fileille mätitahnaa ja kääri rullalle. Lado silakkarullat leivinpaperilla vuorattuun mikrovuokaan ja ripottele pinnalle suolaa, valkopippuria ja tillisilppua. Kaada vuokaan kuohukerma. Kypsennä 3 min. täydellä teholla. Käännä vuokaa ja kypsennä vielä 3 min. Anna ruoan vetäytyä vielä hetki ennen tarjoilua.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-15 17:50:31 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-11-12 18:37:55
Viestit: 274
Paikkakunta: Helsinki
Köyhän miehen "Sushi"

Tarvitaan:
kirjokohifile
merisuolaa (mustapuppuria)
Felixin piparjuuritahnaa
kevytsoijaa
(merilevälevyjä)

Kevytsuolaa kirjolohi, eli laita se kuten graavilohi leivinpaperin sisään merisuolan (ja pippurin) kera, mutta anna olla jääkaapissa vain yksi yö. (tavallinen suola ei käy koska sen jodi tekee raa'asta kalasta pahaa)

Leikkaa lohi siivuiksi tai suikaleiksi. Purista piparjuuritahna tuubista ja notkista sitä joko ihan vain sekoitamalla tai lisäämällä tippa kermaa.
Syödään dippaamalla lohi piparjuuritahnaan ja soijaan. Lohiviipaleita voi myös kääräistä rullalle ja laittaa suikaleen merilevylevyä ympärille.

***
Käytännössä tässä ei ole hiilareita juuri lainkaan. Piparjuuritahnassa ei ole ravintotietoja, mutta raaka-aineina ovat piparjuuri, kasviöljy, suola, aromi ja säilöntäaine. Ravintotietoja ei ole myöskään merilevässä, mutta jo järki sanoo että hei, vihreä vihannes! Itse en kuitenkaan levää käytä koska epäilen sen sisältävän runsaasti säilöntäaineita, natriumglutamaattia ja ainakin hiukan glukoosia.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-16 17:48:57 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2004-06-17 19:41:18
Viestit: 90
Paikkakunta: Päijäthäme/Fuengirola
Vihreä kalakeitto

1 l. kalalientä
450 g pakastekalaa,Lidlin puna-ahven on hyvää,tai
500g tuoretta kalaa
2 purjoa
1 vihreä paprika
valkopippuria
suolaa

Keitetään kunnes kala on kypsää,lisätään nippu tilliä ja nippu persiljaa.
Lautaselle lisätään tietenkin vähän voita.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-11-30 16:57:44 
Poissa
punttisikakarppi
punttisikakarppi

Liittynyt: 2004-11-17 11:21:52
Viestit: 3322
Paikkakunta: Espoo
Kuhaa hapankaalipedillä (NAM! :) )


Venäläistä hapankaalia
Kuhaa
kermaa
juustoraastetta

Hapankaalit laakeaan vuokaan, 5 cm leveiksi suikaleiksi leikattua kuhafilettä päälle, kermaan sotkettu juustoraaste päälle

200 C, parikymmentä minuuttia, niin että kala on kypsä ja pinta saa väriä (grillivastus on kätevä tässäkin)

Hapankaalissa on suolaa, sitä tuskin tarvitsee lisätä. Mausteita en laittaisi kuin pippureita, kala ja hapankaali maistuvat varsin riittävästi. Nimenomaan venäläinen hapankaali sopii tähän loistavasti, se kun on pehmeää ja raikasta. (Ja Venäjällä on kaalikin parempaa. Siis oikeasti on :) )

_________________
Roheiinia ja rasvaa, sillä se liha kasvaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-01-03 04:07:23 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2004-10-20 19:45:44
Viestit: 14
Laitanpa tänne nopean lempparini eli äärimmäisen helpon mutta mehevän lohi pannulla -ohjeen:

paistamiseen oliiviöljyä/voita
1 lohimedaljonki/ruokailija
soijaa
sitruunapippuria
mustapippuria
sitruunamehua

Voiko helpompaa olla... paista lohta voissa/öljyssä pannulla, valele paistamisen puolessavälissä n. rkl soijakastiketta medaljongin molemmin puolin ja mausta pippureilla. (Lisää suolaa jos tarvii, mutta oman maun mukaan soija tuo jo tarpeeksi suolaisuutta kalalle). Sitruunamehua tiristetään valmiin medaljongin päälle.

Avot hyvää ja mehukasta höyrytetyn parsan ja salaatin kanssa.

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-03-27 08:03:22 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2004-10-29 09:45:35
Viestit: 50
Paikkakunta: Turku
Viikonloppunq sain maistella tällaista ihanuutta:

kirjolohifilee
aurinkokuivattuja tomaatteja
chevre-juustoa
pekonia
tuoretta basilikaa

Kirjolohi leikataan annospaloiksi ja laitetaan sellaisenaan uuniin.

Tehdään mössö: paistetaan pekoni pieninä paloina kypsäksi, mössötetään chevre ja paloitellaan niin tomaatit kuin basilikakin pieniksi paloiksi. Sekoitetaan ja levitetään lähes kypsän kalan päälle. Vielä ripaus pippurisekoitusta myllystä suoraan päälle ja takaisin uuniin n. 10min.

Lisukkeeksi tarjosin vihersalaattia balsamicolla ja oliiviöljyllä ryyditettynä.

Aivan älyttömän herkullista!

Olen saanut tätä ruokaa joskus jonkun kaverini luona perunoiden kera, joten on varmaankin jostain keittokirjasta tai lehdestä poimittu, mutta sitä en osaa sanoa.

_________________
**** Keep it simple but not stupid ****


Ylös
   
 Viestin otsikko: Kalaruokia
ViestiLähetetty: 2006-03-28 17:45:08 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-03-24 10:33:17
Viestit: 5
Jos rupeaa samalla reseptillä olevat kalat uimaan pöydässä niin uusia juttuja ja makuyhdistelmiä muunnellen löytyy osoitteesta: http://www.prokala.fi.


t. Lapinkarppi


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-05-05 18:14:55 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Helppo ja herkullinen kalakeitto

Apetit-suikalejuureksia (pakaste, hh 4,8 g / 100 g)
vettä niin että peittyvät

Keitä soivan pehmeiksi (al dente tai pehmeämpi), lisää...

Kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta (siivut voi laittaa pilkkomatta sellaisinaan, murenevat sinne)

Kun nämä ovat kypsentyneet, lisää kermaa ja/tai smetanaa maun mukaan, ja...

- valkopippuria ja /tai rouhittua mustapippuria

Tarkista suola (koska kala sinällään on suolattua, ei ehkä suolaa tarvitse lisätä).

Tarjolle tuodessa lisää runsaasti tuoretta tillisilppua.



Syön tätä just ja on aikast hyvää :roll:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-05-13 15:03:45 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-01-29 20:35:04
Viestit: 102
MAAILMAN HELPOIN KALARUOKA

Tarvitaan:
1 pkt Pirkan lohipakastetta (400g)
öljyä, mausteita, sitruunamehua
smetanaa/ kermaa/ ranskankermaa

Paloittele kohmeinen kala ja pistä se esim. kannelliseen muovikippoon. Lisää purkkiin öljyä, kalalle sopivia mausteita ja loraus sitruunamehua. Kansi kiinni ja hölskyttele. Anna kalan marinoitua ainakin muutamia tunteja. (Itse teen tämän yleensä aamulla ja illalla töistä tullessa on kalat valmiina.)

Kalanpalat heitetään kuumalle pannulle, annetaan hetki kypsyä ja mukaan heitetään maun mukaan smetanaa, kermaa tai ranskankermaa. Voi viimeistellä valkosipulilla. Hyvää minkä tahansa lisukkeen kanssa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-05-20 14:55:28 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-03-27 22:50:13
Viestit: 421
Paikkakunta: maalimalla
namnam,ei tiedä miten päin olisi,tein äsken niin herkullista pöperöä pirkan sitruunamarinoiduista lohisuikaleista! :smt118

eli paistoin ne sipulin ja herkkusienten kera, sekaan loraus kuohukermaa,vähän reilummin kookoskermaa(kyseinen kyllä hyvin maitomaista) ja pari ruokalusikallista vielä kreikkalaista jugua(tai turk.)

maustoin vihreällä pestolla(ehkä 3tl),suolalla ja heitin sekaan vielä pari aprikoosin puolikasta paloiteltuna.hauduttelin sen aikaa kun kesti tehdä kukkakaalimuusi voilla ja kuohukermalla!siis aivan järjettömän hyvää! :smt016 (jo muusi yksinään meinasi voinokareen kanssa mennä parempiin suihin ilman kastiketta... :roll: )

jos ei halua valmiiksi marinoituja suikaleita käyttää(vaikkei noissa hiilaria olekaan grammaakaan) niin senkun maustaa lohet itse sitruunalla ym.

peittosi kyllä ihan kuusnolla edellisen kerran kun olen syönyt noita suikaleita pastan kanssa kastikkeena... :D ja minä kun luulin olevani ihan riippuvainen makaroniruoista...ja perunamuusista! :shock: ei vaan ollut tietoa paremmasta.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-05-20 15:37:21 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Mä oon tehnyt pestoseitä:

400 g pakaste seitiä
1 iso prk pestoa
1 sitruuna
merisuolaa

Sei-palat ladotaan uunivuokaan ja niiden päälle 1 sitruunan mehu. Merisuolaa myllystä ja sitten levitetään pesto palojen päälle tasaiseksi kerrokseksi. N. 1/2 tuntia 200 asteisessa uunissa.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)