karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 12:07:46

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 128 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: elsille PLIIS
ViestiLähetetty: 2010-01-26 14:20:48 
els, selitä meille tämä juttu nyt, pliis! kirjoitti:
Löysin tuolta hienon kuvan, vois...suomeksi tietysti ...
Kiitos! :smt055


Mitä hullua? Pääsin yllä lukemaan sitä ilman kirjautumista, mut tuosta ei pääsekään?

"A role for enteric receptors in regulating the innate immune system by inducing antimicrobial gene expression. Intestinal detoxification receptors and the VDR share ligands and target genes. It has been shown that primary bile acids are capable of inducing cathelicidin gene expression in biliary epithelial cells through the FXR. Secondary bile acids that are byproducts of metabolism of primary bile acids by intestinal bacteria induce the cathelicidin gene via the VDR. The extensive crosstalk by these receptors possibly creates a system where bile acids, xenobiotic compounds and microbial byproducts can maintain critical gut immunity by inducing antimicrobial gene expression."

Tuollaista oli siinä kuvatekstissä... jos auttaa, löytyyhän se uudelleen hakemalla... 8)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-27 22:31:16 
Poissa
OT-karppi
OT-karppi
Avatar

Liittynyt: 2005-07-03 18:38:03
Viestit: 3992
Paikkakunta: PKS
Nyt vähän jäitä hattuun taas tämän Paulatädin kanssa. Ihan kaikkea ei tarvitse uskoa, eikä pureskelematta niellä. [-X C&C-foorumilla kun ei kukaan enää jaksa juttujaan, niin on siirtynyt (taas) tänne vierailijaosiolle (jossa näköjään reaktiot on toivotunlaisia..).

_________________
5 oceans, 1 life. Dive it well.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-28 01:09:31 
Kiti_ kirjoitti:
[-X C&C-foorumilla


Ne vertaistukipalstat kun ovat lääketehtaiden perustamia ja tuota valitettavasti pyörittää ne, joilla on aikaa - siis enemmän kuin kenelläkään parantuneella. Onhan siinä eri asia, mitä "uskoo". Parantuneet ei todellakaan tuota voittoa kenellekään :?

Mikä estää paranemista, voi johtua monestakin syystä.Leikkauksia on tehty jo 30 vuotta... kaikkia ei tarvitse leikata :ronsu:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-28 11:18:26 
Poissa
OT-karppi
OT-karppi
Avatar

Liittynyt: 2005-07-03 18:38:03
Viestit: 3992
Paikkakunta: PKS
^ Niin, mitä tautia sairastitkaan itse?

_________________
5 oceans, 1 life. Dive it well.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-28 13:19:05 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-27 10:00:44
Viestit: 5088
Paikkakunta: Helsinki
Kiti_ kirjoitti:
Nyt vähän jäitä hattuun taas tämän Paulatädin kanssa.

Laitoin taas lomille. Muuten on aina kaikki ketjut täynnä väriä ja linkitystä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-02-14 13:28:54 
Anna-Liisan tarina kirjoitti:
Kirjoitan tämän jutun, minkä Anna-Liisa jo monta vuotta sitten pyysi kirjoittamaan puolestaan Crohn & Colitis-yhdistyksen keskustelupalstalle. Sieltä se on moderoitu pois ainakin 5 kertaa, joten kokeilen nyt tätä...

Hän tosiaan on p a r a n t u n u t vakavasta sairaudesta, mutta eipä siitä saa puhua ainakaan suolistosairaiden palstalla. Jos saisi, olisi se teksti säästetty muidenkin toivoksi. Tunnen henkilön hyvin ja tapaan jatkuvasti, joten kyseessä ei ole mikään nettituttu. Ei parantuneet tuonne yhdistykseen liity - miksi liittyisivät? Uskon, että niitä on paljon enemmänkin, mutta hyvin harva kirjoittelee niistä eikä heitä huomioida millään tavalla tutkimuksissakaan:-(

----------
"Olen syntynyt 1947. Vuosi oli 1980, kun tulin raskaaksi - ensimmäinen kerta. Lopetin tupakanpolton heti. Kaikki hyvin, ei vieroitusoireita, mutta aloin syödä paljon karamelliä: irtokarkkeja ja vaahtokarkkeja.

Lapsi syntyi, kaikki hyvin. Suoli alkoi reagoida. Menin lääkäriin ja päädyimme peräpukamiin, ja siihen sitten salvaa. Kuukauden kuluttua menin uudelleen, vaiva vain paheni. Pääsin pian sairaalaan, suoli tähystettiin ja varjoainekuvattiin. Krooninen paksusuolentulehdus. Lääkkeeksi salazopyrin 2-5 tablettia päivässä. Kunto oli oikein huonona. Sain kortisoniperäruiskeita 2 erilaista ja muutaman kerran kortisonitabletteja.

Hoito-ohjeet kirjallisena. Ei salaattia, pähkinöitä - ja muistan vielä - ei vaniljasokeria. Listahan on pitkä: ei alkoholia, kahvia.
- jos aiot hankkia lapsia, ota yhteys salazopyriinin vuoksi.
- Resepti - vitamiinin saamiseksi - Multivita
- Ja valmistaudu henkisesti avanteen laittoon.

Sitten opittiin uusi elämä. Senkka normaali 48. Mitään ei voi syödä, mihinkään ei voi mennä. Työhön piti pystyä.

Aamulla ensimmäisenä syöksyminen vessaan. Joskus tuntui, että oksentaa väärinpäin. Verta ja limaa ja taas ja taas vessaan. Ei kestänyt kylmää, villahousuja aina. Alaselkää särki ja kummallista kyllä varpaiden niveliä myös. Tilanne oli joskus, että kuraa on kummassakin lahkeessa...

10 ensimmäistä vuotta oli tuskaa - Te sen tiedätte; ei elokuviin, aina tarkista, missä vessa. Sitten aloitin tupakanpolton uudelleen ja hupsis, suoli alkoi rauhoittua täysin. Kerran kun vaihdoimme Floran Voimariiniin, suoli reagoi hieman. Voimariini pois, kaikki taas hyvin.

Minua on tähystetty paljon - tähystys on helpompaa kuin hammaslääkäri. Täytyy itse auttaa kädellä vatsaa painamalla letkun kulkua.

Kun olin taas kerran tähystyksessä johon tuli kutsu automaattisesti, lääkäri totesi suolen olevan hyvin rauhoittunut ja kun luki papereista minun taas polttavan, kertoi olleensa tupakanpolton vieroitusoirekurssilla. Hänen mielestä tulehdus oli minun kohdalla tupakanpolton vieroitusoire.

Nyt minä elän entistä epäsäännöllistä elämää: käyn töissä 6 pv / viikko 50 h. Lomaa vuodessa 2 viikkoa. Olen yrittäjä. En käytä alkoholia enkä syö irtokarkkia, vain suklaata.

..olen saanut parhaan mahdollisen hoidon, kysymyksiin on vastattu.

Kun minut tähystettiin 2002 syksyllä, lääkäri sanoi: ellei papereista lue, suolesta ei näe - se on ihan terve." Minut on myös siirretty terveyskeskuspotilaaksi ja itse pitää huolehtia tähystys 3 vuoden välein, solumuutosten tarkkailun vuoksi.

Tulehduksen ollessa pahana on katsottava mitä panee suuhunsa: tänään kun syöt, viimeistään huomenna sen kuulee. Hyviä minulle oli tavallinen viili ja hapankaali hyväili vatsaa. Edelleenkin huomaan vältteleväni niitä asioita, jotka silloin koin pahaksi.

En suosittele kenellekään tupakoinnin uudelleen aloittamista - onhan sitä nikopurkkaa ja kaikkea muuta. Itse en uskalla lopettaa enää, vaikka siitä on oma riesansa.

Niin se pieni vitsi: Voihan pieru. Sekin on nykyään vain ilmaa.
-Anna-Liisa-"

----------

paula@utanet.fi - kirjoitin nyt jutun tänne siksi, että tekstiä eivät huolineet enää suolitautisten palstalle eikä muutamat aluevastaavatkaan suostuneet sitä sinne laittamaan - muuan sanoi jopa, ettei usko koko juttua :cry:

En väitä, että parantumisen syynä olisi vhh, vaan niin moni asia vaikuttaa... Liian moni asia! Vastaukset voi tosin tulla useamman päivän tai viikonkin viiveellä, mutta laitapa kysymykset tänne, niin saattaa tulla nopeampaakin - omaa sähköpostia en viitsi avata edes kerran viikossa - sehän vaatii niin mahdottomasti ylimääräistä aikaa \:D/

tekstikoko normaaliksi -chiman



___________________________________________

Tämä on täyttä asiaa. Itselläni tauti aktivoitui ensimmäisen kerran 1990, jolloin lopetin tupakanpolton, tosin silloin en saanut vielä Colitis diaknoosia. Toisen kerran lopetin tupakanpolton 2000 jonka jälkeen olen ollut tupakoimatta. Tämän jälkeen kunto huononi todella nopeasti ja tähystysten jälkeen diaknoosi Colitis Ulcerosa, ensin kortsonikuuri ja sen jälkeen asacol jotan syön tänäkin päivänä. Mutta asiaan: huomasin itse heti että nikotiini ja oireilu ainakin minun kohdallani ovat yhteydessä toisiinsa. Alkuksi en halunnut ajatellakaan asiaa koska tupakasta eroon pääseminen oli kohdallani varsin valtava saavutus. Laivareissulla kesällä vuonna 2007 ostin muutaman purkin kokeilumielessä nuuskaa ja kas kummaa sain viettää nuuskankäytön aloituksen jälkeen ns normaalia elämää (ei tietoakaan suolioireista). Sitten joulukuussa 2008 aloitin nuuskan vähentämisen ja lopetin sen tammikuussa 2009. Ja poks, taas suoli huonossa kunnossa, kortisonikuuri ja muuta ikävää. Sitten aloitin kokeilumielessä nikotiinipurukumin käytön ja samanlainen tulos kuin tupakan ja nuuskan vaikutuksesta, oireet pois (purkan käyttö kylläkin reilussa mittakaavassa ärsyttää ylävatsaa). Tämä on jokaisen henkilökohtainen asia haluaako hoitaa oireita nikotiinilla vai ei mutta ainakin omalla kohdallani toimii. Käyn titenkin säännöllisesti tähystyksissä ja kontrolleissa ja aina sama tulos silloin kun käytän nikotiinituotteita: ei havaittavaa tulehdusta paksunsuolen alueella.

Terv J-69


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-03-05 11:55:12 
Tupakka kun ei ole ollut syötävää, on siihen saatu tehdä geenimuuntelua jo kauan sitten ennen pykäliä, kaikessa hiljaisuudessa. Se, millä se on totoeutettu, ei just nyt tule kirkkaana mieleen, mut ehkä jollakin toisella tulee? Muistaakseni se muutos aiheutti sen, että se lisää elimistön sterolituotantoa ja siksi yhtäkkinen muutos - tupakoinnin totaalinen lopettaminen - on vähän samaa asiaa, kuin jos tiputtaa kortisoniannostusta liian nopeasti. Sairaathan sen parhaiten tietää ja syynä on juuri tuo muutos jossa ei elimistö pysy mukana.

Jos erilaisiin kipuihin ottaa lääkärin tai apteekkarin mielestä sopivia lääkkeitä, on loogista, että elimistö ei pysty enää parantamaan solukoita. Ihminen ei vaan ehdi nähdä näitä asioita parin päivän sairasloman aikana ja joillakin paranemiseen menee useampi vuosi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-03-05 14:49:43 
[quote="kiitos edelliselle!"]... Muistaakseni se muutos aiheutti sen, että se lisää elimistön sterolituotantoa ja siksi yhtäkkinen muutos - tupakoinnin totaalinen lopettaminen - on vähän samaa asiaa, kuin jos tiputtaa kortisoniannostusta liian nopeasti.
"...Ensimmäinen geeninsiirto kasveihin tehtiin 1983, jolloin Agrobakteerin avulla onnistuttiin siirtämään tupakan genomiin erään antibiootin tuotosta vastaava geeni" kertoo Palva

Mikä antibiootti? Onko sillä väliä?

Miksi ei olisi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-04 19:57:09 
Maatalouden tutkimuskeskuksen tiedotuslehdessä lukee maaliskuun numerossa vuodelta 1998 seuraavaa:

"...Omaa mökkipuutarhaansa Penttilä hoitaa luonnonmukaisin menetelmin, ympäristösyistä ja harrastuksena.
- Toistaiseksi olen pärjännyt tuholaistenkin kanssa. Olen laiska, ja minulle sopii se, että katteet huolehtivat kosteudesta ja rikkaruohoista. Harventaakaan ei tarvitse, kun käyttää pilleröityjä siemeniä. Vähän sellaista sielunhoitoahan se on, naurahtaa Penttilä."

niin, ne jotka ei ehdi kasvattaamaan omia sapuskojaan, saa tyytyä niihin, mitä joku onnistuu kauppaan saamaan myyntiin? Samassa jutussa lukee näin:

"Elintarvikeviraston erikoistutkija Pirjo-Liisa Penttilä hyväksyy käsityksen luomun ympäristöystävällisyydestä. Sen sijaan hän ei hyväksy myyttiä luomun kaikinpuolisesta puhtaudesta ja terveellisyydestä ja paheksuu markkinointia väärin perustein. Penttilän mukaan ero luomutuotteiden ja tehotuotannon välillä on terveyden kannalta merkityksetön."

Juttu jatkuu, mutta muistan hyvin, kun sama ihminen vastasi minulle, mitä heidän tulisi tehdä niille "ystävieni" valituksille, jotka (---monikin on niistä raportoinut, mutta turhaan!) tulivat lisäaineista sairaiksi... Heillä kun ei ollut siellä ketään, joka olisi voinut vastata heille, edes sähköpostilla. Itselläni ihmetyttää kovin, että niitä haittoja ei huomioida mitenkään. Totuus kun on, että ainoastaan luomuja valvotaan tarkasti, muista on turha valittaa minnekään, vaikka olisi selvästi saanut jotakin torjunta-ainejäämää sisuksiinsa ja siitä sairastunut. Todella huolestuttavaa onkin se, miten tuollaisilla periaatteilla pääsee systeemissä ylenemään... Tai miten yleensä on päässyt erityistutkijaksi? Kuka niitä on nimittänyt, kun kuitenkin niin moni todellakin on saanut luomutuotteista suuren avun - tarkoittaa kyllä sokeritonta ja lisäaineetonta luomua, myös luomulihaa!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-04-29 09:52:45 
"...P-L Penttilä kehitti lisäaineiden valvontaprojektin arviointimenetelmiä ja yhdisti aikaisempia tietolähteitä niin, että lisäaineiden saannista pystyttiin luomaan kattava kuva, joka varmasti täytti EU:n toiveet". Kaari- lehdessä 2000

luomaan kattava kuva?????

täytti EU:n toiveet????

mitä nuo aikaisemmat tietolähteet ovat? ainakin aika vanhoja, koska määrät ovat lisääntyneet tolkuttomasti vuosien varrella!

Miksi tehdään valvontaprojekteja, arviointimenetelmiä, mutta ei oteta vastaan ihmisten ilmoituksia siitä, kuinka jokin lisäainekyllästetty ruoka sairastuttaa? Sama porukka sallii salmonellasoijan tuonnin (ulkolaisessa soijassa sitä on, muistetaan toki) ja sen muuntogeenisen soijan myymisen...?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-05-02 22:07:46 
Colitis ulcerosaa muistuttava vaiva on crohn, jossa elimistö ei siedä toksiineita, ei minkäänlaisia. Kuinka paljon oireilee lisätyistä vitamiineista, on itse selvitettävä ennen suolistoverenvuotoa, sillä sehän ei parane ilman kortisonia tai solusalpaajia?

Kirjassa "Myrkynvihreä maailma", jonka on kirjoittanut Jouko Tuomisto 1992, sivulla 36 lukee:
"...B-vitamiinien kohdalla on selvää tietoa siitä, että suuria annoksia käytettäessä on syytä olla hyvin varuillaan. Ortomolekylaarisen lääketieteen kannattajat ovat suositelleet mm. B6-vitamiinia eli pyridoksiinia jättiannoksina monissa taudeissa, vaikka sen fysiologinen tarve on vain 1 -2 mg vuorokaudessa.

B6- vitamiinin sivuvaikutukset osoitettiin selkeästi jo vuonna 1940, kun aineen synteettinen muoto tuotiin markkinoille. Aine on hyvin tyypillinen ääreishermoston soluja tuhoava myrkky, joka vaurioittaa ennen muuta suuria tuntohermosoluja selkäytimeen johtavissa takajuuren solmukkeissa.

Eläinkokeissa sen on todettu johtavan tyypillisiin hermoston oireisiin: eläimet horjuvat ja niiden liikkeet tulevat epävarmoiksi, lihasten jännitys vähenee ja suurten annosten jälkeen raajat eivät kannata eläintä. Myös refleksit häviävät.

Liikuntakyky saattaa palautua, mutta liikkeet jäävät horjuviksi. Erikoista on, että hengityslihakset toimivat normaalisti ja samoin yleensä pään liikkeistä vastaavat niskan ja kaulan alueen lihakset.

Hermosolujen vaurio on hyvin valikoiva ja se koskee vain tuntohermoja. Eläin ei siis tiedä, missä asennossa raajat ovat ja mikä on lihasten jänteys. Siksi se ei osaa kontrolloida liikkeitään ja siitä tulee avuton ja horjuva.

Koe-eläimille annetut annokset ovat hyvin suuria, mutta niillä näyttää olevan silti suora yhteys samankaltaisiin potilaitten oireisiin. Eräästä New Yorkin sairaalasta on tiedotettu tähän mennessä 40 potilaasta, joilla on B6-vitamiinin aiheuttamia myrkytysoireita, ja Kaliforniasta 16 potilaasta...

...Tuntohermojen vaurioiden ohella suurten B6- vitamiiniannosten on väitetty aiheuttavan muistihäiriöitä. Tämä vaikutus on selvästi huonommin tunnettu kuin tuntohäiriö ja vaatii lisää tutkimusta. (3

3) Asiantuntevat farmakologit katsovat nykyään, että noin 200 mg annokset päivässä saattavat aiheuttaa hermostomyrkyllisyyttä."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-05-07 09:36:00 
Liika-annistuksista todellakin tulee myrkytysoireita ja vatsavaivat juuri ovat merkki siitä, kuten myös päänsärky - aivothan loppujen lopuksi joutuvat tasapainottamaan kaikki asiat ja ainoa, mikä elimistössä ei muutu, on veren happamuus. Seuraava liittyy rasvaan (rasvaliukoiset vitamiinit eivät imeydy elimistöön ilman rasvaa ja liikasaanti voi pilata munuaisia ja maksaa. D-vitamiinin lisäys on ihan turhaa meille herkimmille, enkä itsekään (täysin terve, lääkkeetön yhä)niitä siedä ollenkaan, valkonahkainen kun olen "luonnostani".

Kaikki varmaankin tietävät sen, että vaaleaihoiset ja (usein punatukkaiset) ovat herkimpiä. Otan tähän pätkän kirjasta Sofian maailma, kirjoittanut Jostein Gaarder ja tämä suomennos on vuodelta 1995.

"- Jatkuvan valinnan myötä tiettyyn elinympäristöön tai ekologiseen rakenteeseen parhaiten sopeutuvat yksilöt valikoituvat jatkamaan tässä ympäristössä sukuaan. Tietyssä ympäristössä eduksi oleva ominaisuus ei kuitenkaan välttämättä päde jossakin toisessa ympäristössä. Lentokyky oli eräille Galapagossaarten peipoille erittäin tärkeä. Jos ruoka taas piti kaivaa maasta eikä petoja ollut, lentotaidosta ei ollut suurtakaan hyötyä. Juuri erilaiset elinympäristöt ovatkin aikojen myötä synnyttäneet niin monia eläinlajeja.
- Ihmislajeja on kuitenkin vain yksi.
- Niin, sillä ihmisellä on ihmeellinen kyky sopeutua erilaisiin elinehtoihin. Darwinkin hämmästeli nähdessään, miten Tulimaan intiaanit selvisivät niin kylmässä ilmastossa. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan välttämättä ole samanlaisia. Päiväntasaajan tienoilla asuvat ihmiset ovat tummaihoisempia kuin pohjoisessa, koska tumma iho suojaa paremmin auringolta. Valkoihoiset saavat auringossa oleskelusta esimerkiksi helpommin ihosyövän.
- Onko vaaleasta ihosta hyötyä täällä pohjoisessa?
- Totta kai on, muutenhan kaikki olisivat tummaihoisia. Valkoinen ihotyyppi muodostaa helpommin D-vitamiineja, mikä on tärkeää, koska aurinkoa ei ole täällä niin paljon. Nykyään sillä ei enää ole niin suurta merkitystä, koska saamme tarpeeksi vitamiineja ravinnostamme. Luonnossa ei ole kuitenkaan mitään sattumanvaraista, vaan kaikki johtuu lukemattomien sukupolvien aikana tapahtuneista vähäisistä muutoksista.
- Oikeastaan se on aika mahtava ajatus.
- Eikö olekin? Sitten voimmekin tehdä Darwinin kehitysopista seuraavan väliaikaisen yhteenvedon:
- Anna tulla vain.
- Voimme sanoa, että maapallon elämän kehitykseen vaikuttavana raaka-aineena tai materiaalina ovat saman lajin yksilöiden väliset vaihtelut ja toisaalta suuret poikueet, joista vain pieni murto-osa jää henkiin. Kehityksen varsinainen mekanismi on olemassaolon taistelussa vaikuttava luonnonvalinta. Sen kautta vain vahvimmat ja parhaiten sopeutuneet jäävät henkiin."

Solusalpaajien käyttö tietysti muuttaa tuon kaiken "käsittämättömäksi". Lisätäänkö niitä jossain muodossa ruokiin jo, en tiedä, mutta luomulihassa ei ainakaan saa olla - mitään muuta ei ole ostettu kymmeneen vuoteen, joten ei siitäkään ole kokemusta, kun kukaan ei voi elää kahta elämää yhtaikaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-05-14 20:09:08 
Sokeritonta luomujäätelöä kun joku tekis meille, vaikkapa luomuhunajalla makeutettua, tai ilman mitään makeutusta. Kumpaa? Mut ei luomusokerista, kun siinä on glutamiinihappoa ja glysiiniä. Syöpäsolu tarvitsee glutamiinihappoa, kirjoittaa professori kirjassaan ja professorithan opettaa lääkäreitä...

Suolatonta luomuvoita kannattais pyytää jotakin tuottajaa tekemään ja markkinoimaan muillekin, ettei tarvitse naapurimaasta raahata - eikä sieltäkään ainakaan vielä suolatonta (E536 suolassa haittaa paljon, koska se on syanidia!) ole löytynyt, mutta LUOMUA - hyvästä syystä!


Ylös
   
 Viestin otsikko: B-vitamiini onkin myrkkyä!
ViestiLähetetty: 2010-05-24 11:22:58 
sietokynnyksillä kirjoitti:
Kirjassa "Myrkynvihreä maailma", jonka on kirjoittanut Jouko Tuomisto 1992, sivulla 36 lukee:
"B6- vitamiinin sivuvaikutukset osoitettiin selkeästi jo vuonna 1940, kun aineen synteettinen muoto tuotiin markkinoille. Aine on hyvin tyypillinen ääreishermoston soluja tuhoava myrkky, joka vaurioittaa ennen muuta suuria tuntohermosoluja selkäytimeen johtavissa takajuuren solmukkeissa.

...Tuntohermojen vaurioiden ohella suurten B6- vitamiiniannosten on väitetty aiheuttavan muistihäiriöitä. Tämä vaikutus on selvästi huonommin tunnettu kuin tuntohäiriö ja vaatii lisää tutkimusta. (3"


Kysykää mummoilta ja papoilta, jos joku vielä sattuis muistamaan. Tai jos on vanhoja lehtiä vintillä säästettynä, löytyiskö niistä jotakin - no ei tietenkään, mahdotonta ( - jos olet lukenut Marcia Angellin kirjan lääketeollisuudesta, ymmärrät...)

Ihmeellistä, että tänään ihmisiä aletaan lääkitä heti jollakin "oireita lievittävällä" pillerillä ja potilas suostuu heti siihen, jos se on kelakorvattava. Siis lääkitystä myrkytysoireiden takia eikä syyllistä edes poisteta. Mitäs niitä diagnooseja olikaan...?


Ylös
   
 Viestin otsikko: titaanidioksidiallergia?
ViestiLähetetty: 2010-05-24 12:16:04 
Kiti_ kirjoitti:
^ Niin, mitä tautia sairastitkaan itse?


Migreeniä 12 vuotta sitten, mutta en koskaan ostanut ensimmäistäkään estolääkettä, mitä mulle 4 eri lääkäriä oli määrännyt. Enkä siedä titaanidioksidia, sitä laivamaalia, millä moni pilleri on kyllästetty, enkä karrageenia, mitä pillereissä käytetään gelatiinin korvikkena. Mulle niistä tulee maha kippeksi, mut mitään lääkettä en todellakaan tarvitse enkä käytä edes niitä, mitä ruokiin lisätään - kuten mahahappoja lisääviä aineksia glutamiinihappo ym vastaavat, E300, närästää - mut ei ole pakko, kun ei taho Lukittu ketju, ei voi vastata.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-05-29 11:27:14 
Moni varmaan muistaa keskustelun sipsiriippuvuudesta sairaiden palstalla? Vihreitä perunoita ei pidä syödä ollenkaan, ei kenenkään, kipeeksihän niistä tulee! Mutta kuinka suuri syyllinen on suolassa olava paakkuuntumisenestoaine, joka ON syanidia? E536 on myös eräässä luomuruisleivässä, minkä tuoteselosteessa lukee vain "suolaa" ja tavallinen suola sisältää juuri tuota myrkkyä. Tornion Karkiaisessa käytetään karkeaa merisuolaa eikä siitä leiväst tule mitään vaivaa herkimmille. MUTTA Pansuolassa on myös jotakin paakkuuntumisenestoainetta ja sen lisäksi vielä lysiiniHYDROKLORIDIA, josta tulee samat oireet kuin muistakin aromiaistimusta vahvistavista aineksista.... Särkylääkkeet rikkoo suoliston varmaan nopeammin kuin mikään noista, mutta hyvä tietää näin keväällä taas, että muurahaiset kuolevat pansuolalla parissa viikossa - OSTAA sitä pakettia ei kannata, vaan kyselee tuttavilta, olisko kaapissa ja vaihtaa sen vaikkapa Maldon-suolaan, mikä sopii oikein hyvin herkimmillekin:-)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-05-31 12:42:38 
CU on sen verran kettumainen tauti, että reissussaollessa pitää tietää tarkalleen missä vessat sijaitsee. Lääkkeetkään ei ihan halvimmasta päästä ole, Asacol maksaa reilun satasen per paketti ilman kelakorvausta, ja oikea annostus saadaan selville vasta parin käyttökuukauden jälkeen. Ei tämä mikään hauska tauti ole.

Nimim. Vuodesta 2004 Colitista sairastanut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-06-03 08:37:01 
jos Asacolilla on sama vaikutus, kuin kipulääkkeeillä yleensä, estävät prostaglandiinien muodostumista, mitä tarvitaan paranemisessa, voi vaan ihmetellä, mikä systeemi on saanut sellaisen väriainekapselin kelakorvattavaksi :roll:

Katsokaa ajankohtainen kakkonen areenalta, se mikä tuli kesäkuun alussa...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-06-13 21:08:49 
paulamummu kirjoitti:
jussi-ite kirjoitti:
... Lopetin lääkkeen ottamisen.

Oma päätelmä tästä kaikesta on että kyseessä on enemmän ruoka-aine allergia kuin mikään muu. Epäilen että samasta on kyse kovin monella muullakin. Mikä se aine tai aineet kullakin on on vaikea sanoa, mutta kokeilemalla varmaan selkeää.

Olisi vain ollut tosi kiva jos lääkäri olisi edes vihjannut tätä mahdollisuutta. Sen sijaan kommentti oli, että tästä et parane ikinä vaan lääkkeitä tulet syömään lopun elämääsi...(hieman katkera)


Voisitko kertoa juttusi avuksi muillekin, sairaille? Ajatteles, että pienten lasten vanhemmatkaan eivät tuota tietoa mistään saa missään vaiheessa! Tietysti sun täytyy kertoa lääkkeen haittavaikutuksesta myös lääkärille...

Mun mielestä syy on aika selvä: muuntogeeniset ainekset, jota soijalesitiinikin voi olla - miksi ei olisi?
En ole käyttänyt soijaa missään muodossa aikoihin, kun ei ole pakko, mutta niin vain noille sairaille tyrkytetään jopa sairaalassa sellaisia pillimehuja, joista tulee helposti entistä kipeämmäksi ja onpa osassa niitä jopa atsoväriäkin :smt073


sairaiden palstalla on nyt ketju, Karppaus, kukan kokeillut? Näyttää olleen korvaamaton apu monelle, mutta niitä kirjoituksia täytyisi lisätä sinne siksi, että esimerkiksi sairaiden lasten vanhemmat eivät tieto saa mistään ja kuitenkin kun vanhemat sen ruoan hankkivat kaappeihin... Luulisi, että joku lääkärikin niitä juttuja lukee - ainakin jos sieltä lähettää mailia suoraan heille.

Kiitos yhteistyöstä ja vaikka olisit parantunutkin, ei se mitään sattumaa voi olla, jos on muuttanut ruokavaliota


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-06-15 11:23:34 
Maltodekstriini pois kaikesta! ...on muuten monissa läääkkeissäkin, varsinkin, jos valmistaja omistaa patentin siihen....

Missä muualla sitä on, kannattaa lukea tuoteselosteesta. Hanki kirja HYVÄ PAHA LISÄAINE, on helppoa - tosin siitä puuttuu moni aine, josta kukan ei ole valittanut minnekään, kun ei ole huomannut "laukaisevaa tekijää" sapuskasta. Askorbiinihappo E300 (kerron kokemuksesta) lisää verenvuotoa, mutta luonnon C-vitamiini ei sitä tee.

"Saponiinit ovat varsin yleisiä, mutta ne eivät imeydy kovinkaan helposti terveeseen ruoansulatusjärjestelmään. Jos näin kuitenkin käy, ne tuhoavat punaisia versioluja". Tuo on sivulla 11 kirjassa Myrkkykasvit, kirjoittanut Jouni Paarlahti. Älä syö uusia perunoita ja jos perunoita syöt, vain Rosamundaa, sillä siinä on vähiten glykoalkaloideja... Sellainen tieto on tullut joskus v.2000 Eviran Kaari-lehdessä. Miksi myrkyllisten lajikkeiden kasvatusta ei kielletä? Perunat täytyy olla aina pimeässä, tai ne vihertyy, eikä sellaisia saa syödä terveetkään!

Tauti ei todellakaan "elä omaa elämäänsä".


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 128 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 7 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)