karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-10-27 11:32:29

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Entä iskukuumennettu tuote?
ViestiLähetetty: 2009-02-24 11:28:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 12:42:14
Viestit: 634
Paikkakunta: Helsinki
Onko iskukuumennettu kerma teidän mielestänne OK? Ostan nykyään Valion iskukuumennettua luomukermaa, kun se säilyy paremmin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-24 11:55:00 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Iskukuumennuksessa kerma tai maito kuumennetaan nopeasti korkeaan lämpötilaan ja sitten jäähdytetään. Kaipa siinä jotain "ihmeellistä" tapahtuu, kun sen jälkeen avaamaton tuote säilyy lämpimässä vuosikausia. Oma maalaisjärkeni epäilee iskukuumennetun maitotuotteen terveellisyyttä, vaikka silloin tällöin ostankin iskukuumennettua maitoa ja kermaa. Varsinkin duunipaikalla on useinkin kahvimaitona iskukuumennettua maitoa, joka säilyy avattuna viikonkin ilman mitään ongelmia.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-24 14:13:29 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45674
Paikkakunta: HomeSweetHome
Diabeetikkokarppi kirjoitti:
Onko iskukuumennettu kerma teidän mielestänne OK? Ostan nykyään Valion iskukuumennettua luomukermaa, kun se säilyy paremmin.

Jokseenkin kaikki maitorasvaa vastaan raportoitu data liittyy iskukuumennettuihin tuotteisiin. Enempää en tiedä - tai sen verran tiedän, että kuumakäsittely ja sen jälkeinen varastointi tapaa tehdä todella pahaa rasvojen ja proteiinien rakenteelle, siinä missä se pilaa luonnon entsyymit ja antioksidantitkin. Tästäkin on maitorasvojen osalta jossain karppilan pimennoissa hyvä review-artikkeli (veikkaan että periskoopissa tai perkuulaudalla, mutta viime tai edelliskeväältä, voi olla hankalaa löytää)

Itse vältän iskukuumennettuja maitotuotteita siinä missä teknotransseja, teknosoijaa ja kuivattuja munia.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-24 14:55:53 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2007-09-19 07:27:24
Viestit: 76
Minä en tiedä mitään iskukuumennuksesta, mutta jotain karrageenista (E407).

Itse lisäsin ruokavaliooni reilusti kermaa syksyllä 2007 luettuani tätä sivustoa jonkin aikaa. Koska periaatteenani on ostaa aina luomua, kun se on mahdollista, ostin tietenkin Valion luomukermaa. Loppusyksystä minulle alkoi tulla selkäkipuja, jotka viittasivat selkärankareumaan. Sairaskertomus on monimutkainen, eikä liity aiheeseen. Monien koukeroiden ja tutkimusten jälkeen kivut lähtivät, enkä saanut reumadiagnoosia. Mutta prosessin aikana luin netistä paljon reumantyyppisistä sairauksista. Ne tuntuvat liittyvän suoliston hyvinvointiin. Ja karrageenilla on yhteyksiä suolistosairauksiin. Itse vaihdoin heti tiedon luettuani luomukerman kuohukermaan (enkä takaisin vaihda ennenkuin poistavat sen karrageenin siitä). Uskon, että tämä ruokavaliomuutos oli yksi tekijä selkäni parantumisessa.

En siis suosittele kenellekään Valion luomukermaa, vaikka muuten luomutuotteiden puolesta liputankin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-02-25 10:13:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-30 12:42:14
Viestit: 634
Paikkakunta: Helsinki
Kiitos tiedoista! (Olisin halunnut tähän kohtaan very happy -hymiön, mutta ohjelma heitti minut kokonaan ulos karppaus.infosta, kun sitä äsken yritin).
Tuo karrageeni luomukermassa on kyllä varsinainen möhläys. En ole katsonut purkin kylkeä, kun en voinut edes kuvitella, että luomukermaan on lisätty sellaista töhnää. Purkin kyljessä on kaunis muotoilu "karrageeni on kasviperäinen aine joka tekee kerman homogenoinnin tarpeettomaksi." Valiolle pitäisi panna nootti hyvän luomukerman pilaamisesta!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)