ok, kiitti vinkeistä. Ekaksi menee kokeiluun tuo Mirkan kanat kylmään uuniin -ohje. kauankos vie kyspsyminen? Kun normaalisti tunnissa tulee 200 asteessa.
Taidan myös jatkossa sekoittaa mausteet keskenään ja jauheen hieroa nahan alle, tuo tahnamaisuus on ollut vaan kätevää.. Juu kosteus marinadissa varmasti estää rapsakoitumista, ja oma maustesekoitus onkin ollut suhteessa 1 rkl öljyä ja ainakin saman verran mausteita + suolaa yhteensä. hmm, toimiskohan soijakastike öljyn tilalla, että saisi maustetahnaa ja suolatkin tulisi samalla..
Mites paistamisen aikana, pitääkö koipien olla "ilmassa" esim ritilä/parilan päällä. Itse olen pitänyt vain vuoassa pelkiltään tai vihannesten päällä. Entäs koipien valeleminen, lisääkö vai vähentääkö rapeutta?
Miten ne saa sen Pekingin ankan nahan niin rapeaksi? ihan yhden kerran maistanut ja nyt haaveilen vastaavasta, broiskusta ite tehtynä..
oma maustesekoitussuosikkinin kanankoiville (saa maustua useamman tunnin kylmässä, mielestäni imeytyy parhaiten nahan alla):
paprika, suola, valkopippuri, chili, valkosipuli, korianteri ja oregano
_________________
karppi nro 3729"ihanvähänvaanhiilihydraatittomalla vuodesta 2007"