karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-11-27 10:59:56

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 128 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 57 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2004-12-02 17:14:46 
Onkohan kenelläkään positiivisia kokemuksia ko. taudin hoidossa tästä alakarppi hommasta??? Minä jätin heti ekan kk:n jälkeen lääkkeet pois ja olo mitä ihanin pitkään (4v.) aikaan. :D


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-12-06 10:47:49 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2004-05-19 21:46:22
Viestit: 15
Moi,

Mun miehellä on ollut colitis ulcerosa lähes kymmenen vuotta. Vähähiilarisen ruokavalion hän aloitti puolitoista vuotta sitten kuultuaan ensin scd:stä ja sittemmin siirtyi Heikkilän linjoille. Ruokavalion aloittamisen jälkeen hänen olonsa ollut paljon parempi. Jaksaa innostua asioista ihan toisella tavalla ja on paljon pirteämpi kuin ennen. Vessassa ei tarvitse rampata jatkuvasti ja kouristuksiakaan ei tule niin usein. Painokin on hieman noussut, kun elimistö saa imettyä ravintoa itseensä. Kortisolikuuriakaan ei ole tarvinnut ruokavalion aloittamisen jälkeen. Hän syö kyllä edelleen muita sairauteen saatuja lääkkeitä.

-Harmi


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-12-06 11:17:49 
Maito ja sokeri pois!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-12-06 14:18:38 
vieras taas kirjoitti:
Maito ja sokeri pois!
Eikö olisi riittänyt sanoa vain sokeri? Ongelmia tuottaa siis:
Sokeri kaikissa muodoissaan: maidon maitosokeri, tärkkelyksen ketjutettu sokeri (glukoosia) ja ne tavalliset sokerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-12-06 15:39:50 
Ei, koska esimerkiksi piimä sopii useimmille.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2004-12-10 21:10:02 
Tää on hei mielenkiintoinen aihe! Töissäni on eräs toistasataakiloinen, hiilariaddikti, jolla sama tauti. Jos kuulen muitakin hyviä kokemuksia alakarppaamisen vaikutuksista ko. tautiin, niin alan rummuttamaan vähän isommallakin noitarummulla alakarppaamisen puolesta, jotta meidän kokis/donitsi-narkkarikin ottaisi niistä vaarin, tai vaikka ukin.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Ei linkkikammoisille!
ViestiLähetetty: 2006-09-01 08:27:24 
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/ya ... 1156587184


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-09-06 15:42:30 
Poissa
korpikarppi
korpikarppi

Liittynyt: 2006-02-09 00:48:42
Viestit: 2812
Paikkakunta: Englanti
uskalataisitko kokeilla kokeneen homeopaatin pakeille menoa? Kasittaakseni talle taudille on emotionaalinen pohja, tukahdettuja vihan ym negatiivisia tunteita jotka sitten homeopaattisella laakkeella sais kasiteltya sen jalkeen kun fyysiset oireet on eka helpottaneet.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-10-01 23:44:45 
Lukekaa Kaari-lehdestä (elintarvikevalvontaviranomaisten lehti) ainakin pääkirjoitus:

http://www.evira.fi/attachments/julkaisut/kaari406.pdf

Potilasyhdistyksillä on hyvin paljon valtaa siihen, mitä uutisoidaan. Esim yhdistyksen c & c -lehdessä ei mainita ruokaa koskaan, vaikka se juuri olisi asia, jolla on eniten merkitystä.

Jos tai kun sairaus johtuu huonosta ruoasta, ei sairailla ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa enää ruoan laatuun - niin on ollut kai kauan, mutta nyt se kerrotaan tuolla selvästi:-(


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-10-05 10:46:42 
Tässä Havrix ja Twinrix- hepatiittirokotteista:

http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/ya ... 1157974898

Todella ikävää, mut vielä ikävämpää, jos asiasta ei saa keskustella ollenkaan - uusia sairaita ilmestyy tuonnekin jatkuvasti...

Vhh on yksi hyvä hoitomuoto, mutta ei sitä edes lääkärit kerro (=eivät tiedä) - ravitsemusterapeutit taas kertovat vain sen, mitä "ylhäältä" määrätään.

Surku.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-10-31 20:27:16 
=D>

http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/ya ... 1162305710


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-02 23:35:36 
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... t_threaded


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-20 09:26:35 
Onko kukan sairastanut colitis ulcerosaa jo pidemmän aikaa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-20 13:41:32 
Kirjoitan tämän jutun, minkä Anna-Liisa jo monta vuotta sitten pyysi kirjoittamaan puolestaan Crohn & Colitis-yhdistyksen keskustelupalstalle. Sieltä se on moderoitu pois ainakin 5 kertaa, joten kokeilen nyt tätä...

Hän tosiaan on p a r a n t u n u t vakavasta sairaudesta, mutta eipä siitä saa puhua ainakaan suolistosairaiden palstalla. Jos saisi, olisi se teksti säästetty muidenkin toivoksi. Tunnen henkilön hyvin ja tapaan jatkuvasti, joten kyseessä ei ole mikään nettituttu. Ei parantuneet tuonne yhdistykseen liity - miksi liittyisivät? Uskon, että niitä on paljon enemmänkin, mutta hyvin harva kirjoittelee niistä eikä heitä huomioida millään tavalla tutkimuksissakaan:-(

----------
"Olen syntynyt 1947. Vuosi oli 1980, kun tulin raskaaksi - ensimmäinen kerta. Lopetin tupakanpolton heti. Kaikki hyvin, ei vieroitusoireita, mutta aloin syödä paljon karamelliä: irtokarkkeja ja vaahtokarkkeja.

Lapsi syntyi, kaikki hyvin. Suoli alkoi reagoida. Menin lääkäriin ja päädyimme peräpukamiin, ja siihen sitten salvaa. Kuukauden kuluttua menin uudelleen, vaiva vain paheni. Pääsin pian sairaalaan, suoli tähystettiin ja varjoainekuvattiin. Krooninen paksusuolentulehdus. Lääkkeeksi salazopyrin 2-5 tablettia päivässä. Kunto oli oikein huonona. Sain kortisoniperäruiskeita 2 erilaista ja muutaman kerran kortisonitabletteja.

Hoito-ohjeet kirjallisena. Ei salaattia, pähkinöitä - ja muistan vielä - ei vaniljasokeria. Listahan on pitkä: ei alkoholia, kahvia.
- jos aiot hankkia lapsia, ota yhteys salazopyriinin vuoksi.
- Resepti - vitamiinin saamiseksi - Multivita
- Ja valmistaudu henkisesti avanteen laittoon.

Sitten opittiin uusi elämä. Senkka normaali 48. Mitään ei voi syödä, mihinkään ei voi mennä. Työhön piti pystyä.

Aamulla ensimmäisenä syöksyminen vessaan. Joskus tuntui, että oksentaa väärinpäin. Verta ja limaa ja taas ja taas vessaan. Ei kestänyt kylmää, villahousuja aina. Alaselkää särki ja kummallista kyllä varpaiden niveliä myös. Tilanne oli joskus, että kuraa on kummassakin lahkeessa...

10 ensimmäistä vuotta oli tuskaa - Te sen tiedätte; ei elokuviin, aina tarkista, missä vessa. Sitten aloitin tupakanpolton uudelleen ja hupsis, suoli alkoi rauhoittua täysin. Kerran kun vaihdoimme Floran Voimariiniin, suoli reagoi hieman. Voimariini pois, kaikki taas hyvin.

Minua on tähystetty paljon - tähystys on helpompaa kuin hammaslääkäri. Täytyy itse auttaa kädellä vatsaa painamalla letkun kulkua.

Kun olin taas kerran tähystyksessä johon tuli kutsu automaattisesti, lääkäri totesi suolen olevan hyvin rauhoittunut ja kun luki papereista minun taas polttavan, kertoi olleensa tupakanpolton vieroitusoirekurssilla. Hänen mielestä tulehdus oli minun kohdalla tupakanpolton vieroitusoire.

Nyt minä elän entistä epäsäännöllistä elämää: käyn töissä 6 pv / viikko 50 h. Lomaa vuodessa 2 viikkoa. Olen yrittäjä. En käytä alkoholia enkä syö irtokarkkia, vain suklaata.

..olen saanut parhaan mahdollisen hoidon, kysymyksiin on vastattu.

Kun minut tähystettiin 2002 syksyllä, lääkäri sanoi: ellei papereista lue, suolesta ei näe - se on ihan terve." Minut on myös siirretty terveyskeskuspotilaaksi ja itse pitää huolehtia tähystys 3 vuoden välein, solumuutosten tarkkailun vuoksi.

Tulehduksen ollessa pahana on katsottava mitä panee suuhunsa: tänään kun syöt, viimeistään huomenna sen kuulee. Hyviä minulle oli tavallinen viili ja hapankaali hyväili vatsaa. Edelleenkin huomaan vältteleväni niitä asioita, jotka silloin koin pahaksi.

En suosittele kenellekään tupakoinnin uudelleen aloittamista - onhan sitä nikopurkkaa ja kaikkea muuta. Itse en uskalla lopettaa enää, vaikka siitä on oma riesansa.

Niin se pieni vitsi: Voihan pieru. Sekin on nykyään vain ilmaa.
-Anna-Liisa-"

----------

paula@utanet.fi - kirjoitin nyt jutun tänne siksi, että tekstiä eivät huolineet enää suolitautisten palstalle eikä muutamat aluevastaavatkaan suostuneet sitä sinne laittamaan - muuan sanoi jopa, ettei usko koko juttua :cry:

En väitä, että parantumisen syynä olisi vhh, vaan niin moni asia vaikuttaa... Liian moni asia! Vastaukset voi tosin tulla useamman päivän tai viikonkin viiveellä, mutta laitapa kysymykset tänne, niin saattaa tulla nopeampaakin - omaa sähköpostia en viitsi avata edes kerran viikossa - sehän vaatii niin mahdottomasti ylimääräistä aikaa \:D/

tekstikoko normaaliksi -chiman


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-20 14:49:52 
trickle kirjoitti:
Onko kukan sairastanut colitis ulcerosaa jo pidemmän aikaa?

Sehän on hyvin yleinen vaiva jo, vaikka muutama vuosi sitten puhuttiin harvinaisesta taudista... Varmaankin osa niistä täällä jutustelee tuolla suljetuissa, kipeiden porukoissa... Niitäkin on ja haluavat luonnollisesti olla niissä ihan rauhassa :smt049

Hoidot ovat moninaisia eikä niistä yleensä uskalla kukaan sanoa mitään - paitsi joskus, jotain, kuten tässä yhden F1-kuskin
Scott Speedin parantuminen.. Olisko täällä ketään, joka selvittäisi asian tänne selkeämmin, lyhyesti äidinkielillemme, kun itselläni on vain ikivanha kielitaito kolme vuotta saksankieltä lukiossa - en uskalla yrittää edes :study:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-23 00:07:16 
Nist kirjoitti:
Töissäni on eräs toistasataakiloinen, hiilariaddikti, jolla sama tauti. Jos kuulen muitakin hyviä kokemuksia alakarppaamisen vaikutuksista ko. tautiin, niin alan rummuttamaan vähän isommallakin noitarummulla alakarppaamisen puolesta, jotta meidän kokis/donitsi-narkkarikin ottaisi niistä vaarin, tai vaikka ukin.

Ei se tauti päällepäin näy aina - toiset ovat langanlaihoja ja saavat paljonkin kiitosta ja toisten ihailua hoikasta kropasta, vaikka kukaan ei tiedä, kuinka kipeitä (särkylääkkeiden avulla tosin...) todellisuudessa ovat - hyvin moni on työelämässäkin kortisonin voimalla, vaikka sehän turvottaa reippaasti niin, ettei kukaan sellaisia kiloja halua kerätä... Mut ei ne poiskaan lähde tosta vaan, jos kertyy. Silloin muiden, kuten työkavereiden ja kotiväen ja kavereiden täytyisi kannustaa luonnollisempaan ruokaan - mielellään myös täysin lisäaineetonta. Suolamäärä ei saa olla sama, kuin tavallisella karppaajalla, sillä nestettä kertyy niistä lääkkeistäkin valtavasti - kaikki vieraat aineet keräävät nestettä. Jos on allerginen jollakin sapuskalle, täytyy se selvittää ja voi olla palöjon mahdollista, että esimerkiksi toisten eväiden pelkkä haju saattaa aiheuttaa tulehdusreaktion - miksei hajuvedetkin? Sunkin rooli on oikeestaan tosi iso siinä, mut ei näitä ruokajuttuja ainakaan lääkärit kerro, kun eivät niistä mitään tiedäkään :wink:

Olis tosiaan hyvin tärkeää saada aikaan keskustelua siitä, että parantua voi ja alkaa yhdessä pohtia asioita. Olen ottanut muissa viesteissä esille lisäaineiden karttamisen, erityisesti glutamaattien, joita käytetään ruoassa arominvahventeina. Parissa kuukaudessa muuan nettituttu Vivian sai avun, mut Hän siirtyi myös kokonaan hiivattomien tuotteiden käyttäjäksi. Hiivauutteet ovat myös arominvahventeita - glutamaatteihin kuuluva lisäaine ja hiivatuotteet pitävät yllä makeanhimoa, joka on monelle paljon hankalampi juttu, kuin arvaisikaan... Siitä ym löytyy juttu mun Kotikokkelisivuilta, mutta tässä on toi Anna-Liisan tarina, joka on ilman kenenkään oppeja - itse perehtymällä ja kunnolla lepäämällä ja etsimälllä itselle sopivat sapuskat - ei Hän omasta mielestään mitään erityisruokavaliota noudata enää, mutta jos multa kysyttäisiin, ei se karppauksestakaan (omatekoista perusruokaa...) kovin kauas heitä - tavallista ruislimppua syö - ei alkoholia, ei karkkia jne... 8)

Mut se toinen asia, mikä liittyy glutamaatteihin, kuinka elimistö itse tuottaa niitä jatkuvasti, kuinka tärkeää on, että ei rasita itseään liikaa eikä kerää univelkaa, ei urakoi töitä eikä ota lomia rahana jne, tässä syy:
artikkeli Päivi Liesin johtamasta tutkimuksesta kertoo (tuolla asia voi olla eri sanoilla, tämän kirjoitan paperista - uutinen 27.07.2005, eikä ole omaa käännöstä:

"Kaikissa hermoston rappeutumissairauksissa keho reagoi vaurioon tuottamalla glutamaatti- ainetta. Glutamaatti on kuitenkin haitallinen; se estää vaurioituneiden hermoyhteyksien kunnostusta ja aiheuttaa pysyvää solukuolemaa."

No, sun pitäisi kannustaa kaveria tietysti päiväunille, eikä kuntosalille - colitis ulcerosa ON sisäinen verenvuoto, eikä sitä hoideta nykymaailmassa liikunnalla, vaikka kuinka sekin tekisi hyvää - ja saattaapa potilas itsekin mieluummin mennä salille, kuin päikkäreille, mut se pahentaa asiaa. Kipu on merkki siitä, että nyt riittää, mutta sairaan pitäisi osata ennakoida tulevat asiat niin, ettei koskaan tuntisi kipua - eikä ottaisi ainakaan kipulääkkeitä missään tapauksessa. Vie työpaikalle kurkumapurkki ja kannusta ottamaan sitä, jos kipu yllättää kaverilla. Vaikuttaa puolessa tunnissa - jauheen voi sekoittaa vaikka kermatilkkaan, ruokaan tai jogurttiin, tosi kätevää eikä riko sisuksia!

Tais tulla aika paljon evästä sulle, mut haittaako tuo mittään :smt060


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-11-27 23:00:52 
Jos luet Anna-Liisan tarinan tarkasti, huomaat, kuinka tärkeää on osata jakaa omat voimavarat ja kuinka vaikeaa se on - kenelle nyt parin viikon loma riittäisi vuodessa...? Tai että kipeänä vain nukkuu ja nukkuu tolkuttomasti - eiku tarpeeksi :smt020

"Oulun yliopiston sisätautiopin professorin Markku Savolaisen mukaan elimistön hormonituotanto on erilaista riippuen siitä, kuinka pitkään stressi kestää. Lyhytaikaisessa stressitilanteessa hormonituotanto tulee yleensä lisämunuaisten ydinkerroksesta ja sen seurauksena sydämen syke ja aineenvaihdunta kiihtyvät ja elimistö valmistautuu toimimaan tehokkaasti. Pitkäaikaisessa stressissä lisämunuaisten ulkokerros alkaa tuottaa kortisolia ja kortikosteroidihormoneja, joiden ansiosta elimistö sopeutuu stressiin tiettyyn rajaan asti." Tässä lisää Sopeutumisesta

tuollakin samaa asiaa Puolustusreaktiosta

Verkkokalevassa vuosia sitten ollut kirjoitus kertoo tutkimuksesta: joka valitettavasti ei ole enää siellä tallella:
"Aivot kokevat unen puutteen samanlaisena uhkana kuin elimistöä uhkaavat taudinaiheuttajat, kuten virukset ja bakteerit.
Univaje nimittäin tuottaa aivoissa samaa entsyymiä kuin tulehdusten yhteydessä
.
- Pitkittynyt valvominen aktivoi elimistön puolustusreaktion. Tämä on uusi ja huolestuttava havainto, Stenberg sanoi". Tässä lisää
- liittyy myös ympäristötekijöihin?

Asiaa on alettu tutkimaan, mutta minkälaisessa aineistossa?
Enough Sleep -hankkeesta

"Hanke on saanut 4,4 miljoonan euron rahoituksen..."
Mut ei sillä sairas saa levätä...?

Ylirasitus tai väsymys (vai miksi sitä milloinkin kutsutaan?) täytyisi ottaa aina huomoioon, kun puhutaan tulehduksista - sairaslomalla on tosin nukuttava, eikä touhuttava muuta! Miten unen vähyys vaikuttaa elimistössä, tulee tutuksi tuolla :
Pelkkää asiaa - hyvin selitetty!

"Tutkimukset osoittavat yksiselitteisesti, että epäsäännöllinen työskentely on suurimpia riskitekijöitä pysyvän univajeen synnyssä. Koska opiskelu venyy helposti tenttien lähestyessä yöpänttäämiseksi, opiskelijan vuorokausirytmi häiriintyy helpommin kuin monilla muilla ihmisillä", kertoo biolääketieteen laitoksen dosentti, tutkija Tarja Stenberg."
Opiskelijat sairaslomalle!

"Lapset siis tarvitsevat riittävästi yöunta. Jo siitä syystä, että kasvuhormonia erittyy vain syvän unen aikana. Ala-asteikäisen lapsen tulisi nukkua 10 tuntia joka yö.- Ja tässä haluaisin korjata sen väärän käsityksen, että murrosikäisten unentarve vähenee. He itse ajattelevat siten että, kun heistä tulee aikuisia niin heidän tarvitsee nukkua vähemmän. Mutta unentarve pysyy yhdeksänä tuntina aina tuonne 18-19 -vuotiaaksi asti, painottaa Tarja Stenberg."
Kuin panisi rahaa pankkiin, sanoi vanha kansa...?

"Unen puute laukaisee elimistön puolustusreaktiot" - toisin sanoen
Unen puute estää paranemisen

"Elimistö reagoi stressiin hyvin samalla tavalla riippumatta siitä, mikä stressin aiheuttaa. Jopa pelkkä mielikuva uhkasta voi aiheuttaa voimakkaan stressireaktion. Alun perin stressireaktio kehittyi suojelemaan ihmistä fyysisesti uhkaavilta tilanteilta.
Kortisonin ja adrenaliinin eritys lisääntyy stressin aikana moninkertaiseksi ja saattaa elimistön valmiustilaan, mikä mahdollistaa tarvittaessa maksimaalisen suorituksen"
Ihminen ei voi nukkua liikaa!

Hyvää ja levollista unta kaikille. Jos eti nuku yöllä, nuku edes päivällä, aamulla, illalla... :smt015


Ylös
   
 Viestin otsikko: Kuka ei vielä tiedä?
ViestiLähetetty: 2006-12-06 09:02:39 
Onko kaikille tuttua se, että joillakin ihmisillä puuttuu elimistöstä entsyymi, jonka tehtävä on hajottaa trehaloosi, eli sienisokeri. Vähän sama asia, kuin laktaasientsyymin kanssa... jos saa elimistöön trehaloosia, tulee maha kipeäksi... Jos siellä on jotain haavaumia, kaikki mikä turvottaa, saa varmasti ne pienet aukeamaan ja kierre on valmis :smt022

En löytänyt äskeisestä sienisokerin vaikutusta, mutta Kannattaa ottaa vakavasti sekin.

Sen "hoito" on aivan liian yksikertainen: karttaminen. Itse olen kai kasvanut tynnyrissä, kun en ollut kuullut asiasta, ennen kuin Essi (kiitos vielä :smt049 ) siitä mainitsi. Kovin pienistä asioista voi hyvä olo olla kiinni. Hiivatuotteita ja -uutteita kannattaa karttaa, kun ei niitä elimistö välttämättä tarvitse. Ihmettelen vaan, miten on mahdollista, ettei asia edes netissä tullut mulle aikaisemmin vastaan missään vaiheessa... :study:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2006-12-12 13:37:01 
noviisi kirjoitti:
uot;] Minä jätin heti ekan kk:n jälkeen lääkkeet pois ja olo mitä ihanin pitkään (4v.) aikaan. :D


Mitä lääkkeitä sulle oli määrätty? Kertoisitko vielä, mitä kaikkea vaivaan söit ja... olethan kertonut lääkärille, mitä ja miksi jätit ne pois? Omin luvin ei pidä lääkityksiä lopettaa, sillä silloin niistä ei saada todellista kuvaa ainakaan lääketietokeskukselle tai jos oli jotain haittoja, Pharmacasta puuttuu myös jotakin olennaista uusia sairaita varten...

Suolitulehduksissa Crohn tai CU, suolistossa on haavoja tai aftoja, jotka vuotaa verta. Kuten ensiavussa, olisi tietysti ensimmäisenä keskityttävä vuodon tyrehdyttämiseen? Mutta nyt tehdään asiat usein väärässä järjestyksessä... Kun niin moni asia aiheuttaa tuota verenvuodon lisääntymistä. En väitä, että aina automaattisesti olisi näin, mutta tässä muutamia juttuja, jotka ovat tuttuja vanhuksia hoitaville ihmisille, mutta ei useinkaan nuorille. Mitään muita lääkkeitä ei saa ottaa, kuin ne, mitä lääkäri on määrännyt. Tässä sekalaisessa järjestyksessä muutamia seikkoja niistä:

Kovin hankalaa on sairaana pysyä selvillä kaikesta, kun diagnostiikkakin on loppujen lopuksi ankaraa kilpailua ja maailmanlaajuista businessta Pantenttisuoja-aika ratkaisee?

Kauan sitten crohn & colitis-palstalla oli juttukaverina henkilö, joka kertoi laittaneensa nokkosta joka sapuskaan. Harmi, ettei ole kertonut uudelleen, sillä oli vaiva kadonnut kokonaan - muusta lääkityksestä en tiedä taaskaan. Mutta miksi ei - Nokkosta puristeena?

"Antikoagulanttihoidossa olevilla potilailla monet lääkeaineet voivat vaikuttaa tromboplastiiniaikaan.
P -INR- arvo voi nousta mm. seuraavien lääkeaineiden vaikutuksesta:
salisylaatit,
fenyylibutatsoni,
aminofylliini,
klooridiatsepoksidi,
sulfonamidi,
kloramfenikoli,
tetrasykliini,
streptomysiini,
kanamysiini,
ACTH,
klofibraatti,
fenytoiini,
tyroksiini,
anaboliset steroidit,
kinidiini,
kiniini,
propyylitiourasiili,
mefenaamihappo,
naprokseeni,
tolfenaamihappo,
streptokinaasi,
urokinaasi ja
indometasiini.

P - INR laskee antigulanttihoidossa olevilla potilailla mm.
K-vitamiinin,
kortikosteroidien,
barbituraattien,
antihistamiinien,
diureettien,
digoksiinin,
griseofulviinin,
oraalisten kontraseptiivien ja
ksantiinien vaikutuksesta.

P - INR- tasoa 4.5 ei tule ylittää.

P -TT voi olla matala K-vitamiinin puutoksen, vakavan maksa-vaurion,
intravaskulaarisen koagulopatian tai alentuneen fibrinogeeni-pitoisuuden yhteydessä."
Mahdoton muistaa kaikkea kenenkään? Voi tarkistaa tuolta

Kumariinivalmisteiden aiheuttama hyytymisdefekti johtuu määrättyjen
normaalien hyytymistekijöiden (II, VII, IX ja X)
pitoisuuksien alentumisesta K-vitamiinin puutteen takia
."
Lisää aiheesta tuolla

"Tromboplastiiniaikaa käytetään pääasiallisesti ns. verenohennushoidon seurantaan.
Se mittaa veren hyytymistaipumusta niin että
mitä suurempi TT-INR arvo kyseessä on, sitä huonommin veri hyytyy."
Tromboplastiinista

Trombosytopenia - vasta-aihe tarkoittaa, ettei saa käyttää ko tapauksessa:
Vasta-aiheet tarkistettava aina!

Luonnon C-vitamiinia (hapankaalessa se säilyi keskiajallakin...) kaikki tarvitsee, mutta teollista askorbiinihappoa E300 ei yhtään ei välttämättä kaikki siedä :Joku raja jossakin

K-vitamiinin saanti vähenee, jos suoliston bakteerien toiminta häiriintyy merkittävästi
laajakirjoisten mikrobilääkkeiden antamisen seurauksena.
K-vitamiinin tarve on ihmisellä noin 1 mg vuorokaudessa."
Suolistotulehduksessa sitä ei muodostu?

Lihassakin on K-vitamiinia, joten ei vihreitä kasviksia ole pakko käyttää:
Tasapainoilua ja valintoja!

Maustaminenkin riittää joskus Ei pelkkä makuasia enää!

"...Dikumaroli ja muut sitä vastaavat antikoagulantit syrjäyttävät hyytymisproteiinien muodostumisessa K -vitamiinin vaikutuksen osittain tai kokonaan ja vähentävät mm. protrombiinin muodostumista. Siten antikoagulanttihoidon aikana protrombiinin muodostumista säätelevät sekä lääkkeen että K -vitamiinin saanti.
Antikoagulantin hoitotehon pitäminen vakaana edellyttää, että ravinnosta saatavan K -vitamiinin määrä ei vaihtele merkittävästi. Sen vuoksi vihreiden kasvisten määrä ravinnossa olisi pidettävä mahdollisimman tasaisena hoidon aikana. Dikumarolin vaikutus voi olla annoksesta riippuen liian heikko, ja toisaalta liian voimakkaana sen vaikutus saattaa johtaa jopa hengenvaarallisiin verenvuotoihin. Lääkkeen liiallinen vaikutus voidaan estää antamalla runsaasti synteettistä K 1 -vitamiinia sekä antamalla protrombiinipitoista normaalia verta." Kiitos Arnoldus!

"Jos käytössäsi on Marevan-lääkitys, muista K-vitamiinipitoisten ruoka-aineiden
mahdollisimman tasainen käyttö.Runsas K-vitamiinin saanti saattaa heikentää Marevanin tehoa ja niukka saanti taas tehostaa Marevan-hoidon tehoa.

Kasvikset, kuten pinaatti, kaalit ja herne, mausteista persilja ja tilli sekä hedelmistä kiivi ja avokado voivat heikentää Marevanin tehoa
poikkeavan runsaasti nautittuina. Kotimaisista marjoista vain mustaherukka sisältää runsaasti K-vitamiinia, joten senkin käytössä on syytä olla tarkkana."
Veritulppavaara sydäntautisilla

"Tunnetuin yhteisvaikutuksia aiheuttava lääkeaine on
verenohennukseen käytettävä varfariini (kauppanimeltään Marevan), joka yhdessä tulehduskipulääkkeiden (muun muassa Burana, Ketorin ja Aspirin) kanssa hidastaa veren hyytymistä ja lisää verenvuototaipumusta. Myös runsasta alkoholinkäyttöä pitäisi välttää, sillä
se tehostaa varfariinin verta ohentavaa vaikutusta." Kerrotaan Valituissa paloissa

Lisää antikoagulanteista

Antikoagulantit ovat lääkeaineita, jotka hidastavat veren hyytymiseen johtavia kemiallisia reaktioita siten, että ne sitovat veren hyytymistä aiheuttavia kalsiumioneja. Antikoagulanttihoito voidaan aloittaa, jos potilaalla on lisääntynyt taipumus hyytymien muodostumiseen, ateroskleroosi tai juuri läpikäyty leikkaus. Nämä lääkkeet eivät liuota jo muodostuneita hyytymiä, mutta ehkäisevät niiden kasvua ja uusien muodostumista.

Tavallisin syy antikoagulanttihoidon pitkäaikaiseen käyttöön on krooninen eteisvärinä..

Yleisimmin käytössä olevat antikoaglulantit ovat varfariini (kauppanimi Marevan) ja sitä heikompi antikoagulantti asetyylisalisyylihappo."

http://www.yle.fi/akuutti/laakariarkist ... riskit.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eteisv%C3%A4rin%C3%A4

Leivissä ja jauhoissa on usein jauhonparanteena askorbiinihappoa... Lue kirjasta HYVÄ PAHA LISÄAINE, hämmästyt...

Entä kaikki ASA-valmisteet?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2007-04-13 16:57:13 
Nuo crohn&colitis-palstalle laitetut linkit, mitkä jutut on poistettu palstalta, voisi tietysti mode poistaakin.... Kopsaan paperilta yhden, mikä on säästämisen arvoinen juttu, siis tämä:
>>>> F1-kuskin Scott Speedin parantuminen .. >>>

L_Rider otti puheeksi aiheen 26.8.2006 Eihän ajalla muuta merkitystä, mutta laitan siltä varalta, että löytyisi joku nuori tutkija, joka kiinnostuisi parantamaan laitosruokaa luonnollisempaan/siedettävämpään muotoon ja nuo jutut on helpompi löytää, jos edes aika on selvillä. Voihan tietysti olla mahdollista, että ne on kokonaan poistettu... En tiedä.

"Ilta-Lehti otsikoi tänään la 26.8.:
"Kovan tien kulkija. Pari vuotta sitten Scott Speed käytti vaippoja. Nyt hän puhuu F1:n maailmanmestaruudesta".

Jutun mukaan amerikkalainen Scott Speed joutui vaippoihin, koska menetti haavaisen paksusuolentulehduksen takia peräsuolen hallinnan. Hän oli vähällä lähteä suolenpoistoleikkaukseen, mutta löysi ennen leikkauspäivää wieniläisen erikoislääkäri Cristoph Gaschen, jonka hoito ehti tuottaa odottamattoman hyviä tuloksia. Gaschen hoidon jälkeen Speedillä ei ole ollut minkäänlaisia oireita. :)

Jos suoli olisi poistettu, Scott Speedin F1-ura olisi päättynyt siihen.

Heräsikin kysymys:
Kuka tämä wieniläinen erikoislääkäri Christoph Gasch oikein on ja millaisia ovat hänen hoitomenetelmänsä, kun ne kerran estivät paksusuolen poiston F1-kuskilta? Itselleni se tieto ei enää auta, kun olen IPAA:lainen, mutta ehkäpä joku toinen saisi tiedosta jotain toivoa. Tällä Red Bullin kuskilla on omat nettisivutkin:
http://www.scottspeed.com

saksankielistä infoa tohtori Gaschen menetelmistä:
http://www.sylvi.at/b-mc-mund.html

Scott Speedin omilla nettisivuilla:
Hän kertoo siarastuneensa alkuvuodesta 2003 Colitis Ulcerosaan. Hänellä oli paha anemia verenvuodon takia.Lääkärit oliva esittäneet paksusuolen poistoa ja kertoneen avannemahdollisuudesta.
Lukekaa itse tuolta sivulta. Alalinkkinä ABOUT ja sitten SCOTTSPEED.ORG"

Muut kommentoivat tuohon vähän, tässä muutamia niistä - nimet jätän pois:

A: "kovasti tuossa puhutaan ruokavalion merkityksestä."

B: "...tossa jutussa painotettiin kalaöljyn (onkohan se sama kuin kalanmaksaöljy?) hyödyllisyyttä ja mainostettiin keskiaikaista ruokavaliota. tutkimuksessa oli ollu ryhmä, jolle oli annettu tietynlaista ruokaa, ja kontrolliryhmälle jotain muuta. mutta siis, tuossahan on tutkittu vaikutusta crohnin tautiin, eikö sillä speedillä ollut koliitti?"

C: "Gasche on sitä mieltä, että Crohnin taudin laukaisevat tekijät ovat ns. länsimaisissa elämäntavoissa. Tämä väite perustuu mm. tutkimukseen bangladeshilaisten ja intialaisten maahanmuuttajien kanssa. Heidän toisen sukupolven jälkeläisillään oli korkeampi Crohnin tauti - insidenssi, kun siis olivat tottuneet länsimaisiin elämäntapoihin.

Gasche on saavuttanut hyviä tuloksia mm. kalaöljykapseleilla (joissa on E-vitamiinia ja tyydyttymättömiä rasvahappoja). Sitten ovat kokeilleet Exklusion-dieettiä", joka perustuu siihen että potilas jättää pois kaikki ravintoaineet, jotka hänelle henkilökohtaisesti eivät ole hyväksi. Tutkimuksissa tämä ryhmä voi paremmin kuin kortisonia käyttävät, tai vähäsokerisella ruokavaliolla olevat.

Ja kuten xx totesi, mainostavat "keskiaikaista dieettiä"... Eli hyvin tarkat ohjeet mitä saa syödä - vain tiettyä rapsiöljyä, orgaanista leipää jne. Tutkimuksen tulokset ei ole vielä tulleet, mutta Herr Doktor Gasche on vakuuttunut, että Crohnin taudin laukaisevat tekijät on 20. vuosisadan ruokailutottumuksissa.

Eli ei tossa nyt loppujen lopuksi kauhiast uutta ollu. Olen kyllä samaa mieltä että Crohnin taudin syyt on 20. vuosisadan roskaruuassa, ja mulla on toimiva dieetti siihen kanssa..."

D: Kalaöljy on eri kuin kalanmaksaöljy, jossa on kaikki kalan paskat varastoituneena. Tämä asia tuli selville, kun aikoinaan juoksin ravintoluennoilla. Itse käytän kalaöljyä ja olen vankasti sitä mieltä, että ravinnolla on suuri osuus näiden tautien hoidossa. Omalla kohdallani tein ratkaisuni tämän taudin "parantavan" hoidon ja syömisen suhteen jo 9 vuotta sitten. Täytyy myös sanoa, että... xxxxxxxxxx ...silloin tekemääni ratkaisuun, kun sitten jätin lääkitykset kesken. Tautini oli luokiteltu vaikea-asteinen Crohn ja tulevaisuuden kuva oli aika synkkä. Olen itsekin kiinnostunut tuosta kuskin toipumisen syistä.

Onpa kyllä jo aika tuoda näitä tauteja esille. En tiedä, miksi nuo julkkikset häpeävät tuoda niitä julkisuuteen. Onko syy siinä sitten, että paskasta puhuminen on noloa.

Kyllä muakin moni aikoinaan piti luulosairaana, kun eivät olleet koskaan kuulleet tai lukeneet Crohnista ja aika paskamaisia kommentteja välillä kuulin. En kyllä itsekään tiennyt niistä mitään, kun vasta 5 vuotta sairastettuani, kun liityin Ilcoon 1984.

Kun itse sairastuin v.1979, en ikinä kuuna päivänä ollut edes lukenut tämmöisistä taudeista. Ja nyt liki 30 vuotta jälkeenpäin tuntuvat olevan aivan yhtä tuntemattomia. Muistan vain, kun lääkäri sanoi, ettet parane koskaan ja tieto oli järkyttävä siinä tilanteessa. Lekuri vielä sanoi, että siitä kehittyy pitkällisen sairastelun jälkeen suuri syöpäriski. Eipä se ihme ole, jos alkuaikoina olin eristäytynyt ja masentunut, kun tietoa tai tukea ei tuntunut tulevan mistään."

E: "Minä uskon kyllä kans tuohon ruokavalion merkitykseen ja kalaöljyyn. Syön kalaöljykapseleita kaksinkertaisen päiväannoksen."

F: "Mun enkunkielen taidolla käsittäisin, että vaihtoehtona oli joko suolenpoisto ja avanne TAI stressaavan uran lopetus. Eli avanteen kanssa olis voinut jatkaa uraa?! kiinnostais kyl kovasti tietää millä lääkkeillä häntä hoiidettiin ton ruokavalion ja lisäravinteiden lisäks."

G: "Vau, onpa hienoa, että hän on tullut rohkeasti esiulle tautinsa kanssa!!"

H: ...noin yleensä meidän länsimainen ruokavaliomme on ihan tarpeeksi paskaa ilman pizzaa ja hampurilaisiakin! Esimerkiksi käytämmekö ruoanvalmistukseen lihalientä? Sisältää kaikenlaista myrkkyä. Entä muita maustesekoituksia? Sokeria? Valkoista vehnää? Sitähän on mm. pasta.

Sitten meidän "puhtaat" raaka-aineemme tulevat jostain Espanjasta, jossa ne on kasvatettu pedissä ilman multaa. Kuinkahan paljon niissä on kivennäis- ja hivenaineita verrattuna vielä viisikymmentä vuotta sitten suomalaisten syömiin raaka-aineisiin?"

---Mun kirjoittamia juttuja tuolla seassa ei ole ollut sen jälkeen, kun yhdistyksen puheenjohtaja kielsi sinne kirjoittamasta. Muistakaahan tarkkailla sähköposteja, jos kuulutte johonkin potilasyhdistykseen - itse ne jaksanut silloin keuhkokuumeessa ollessani avata postia ollenkaan, enkä todellakaan kahteen viikkoon tiennyt, että mun kysymyksiä tai kommentteja ei siellä siedetä - jäsenmaksun olin sentään kiltisti maksanut jo vuosikaudet ja kuvittelin lapsellisesti, että mulla olisi edes sen takia oikeus sanoa mielipiteitäni... :sick:


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 128 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 57 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)