karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 06:29:07

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2006-08-03 10:36:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-25 20:07:10
Viestit: 1967
Paikkakunta: Veikkola
Kesäkurpitsa perunankuorimaveitsellä suikaleiksi, uunipellille ja kiertoilmauuniin 200 asteeseen kunnes pehmenee. Sitten vaan loraus oliiviöljyä ja suolaa ja muita mausteita päälle ja nauttimaan, sopivan soosin kanssa tai ihan sellaisenaan.
Mikrossa tai kattilassa vesitilkan kanssa kypsennettynä kesäkurpitsasta tulee mielestäni liian vetistä mössöä, mutta tämä uusi systeemi poistaa mukavasti liikaa vettä jo valmiiksi vetisestä kasviksesta.

_________________
"Jos ihminen jaksaa tarpeeksi pitkään syödä suositusten mukaan pelkkää kasvirasvaa, hän lakkaa ehkä joskus tuottamasta kovapahaeläinrasvaa ja muuttuu rypsiksi tai muuksi vihannekseksi." Traanitapiiri


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 11:16:57 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Minä yleensä mikrotan, ilman vettä ja juustohöylällä (ensin viiltoja veitsellä kurpitsaan, että tulee nättiä suikaletta) höylättynä, eikä tule vetistä.

Teflonpannullakin onnistuu, ilman vettä, mutta öljyä voi lisätä.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 11:54:56 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-25 11:11:25
Viestit: 74
Entä höyryttäminen? Toimisiko se?

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 12:11:08 
Poissa
tustustuskykyinen
tustustuskykyinen
Avatar

Liittynyt: 2006-05-11 16:13:40
Viestit: 4667
Paikkakunta: Espoo
tigrushka kirjoitti:
Entä höyryttäminen? Toimisiko se?


Niin olen tehnyt. Näyttäis toimivan. Miehelle keitän normispaghettia ja puolivälissä laitan siihen kattilan päälle sen höyryosan ja omat suikaleet siihen. (Toivottavasti sieltä keitinvedestä ei tule mun kurpizoihin hiilaripakteereja... tietääkö joku..??)

_________________
Kahvakuulalähettiläs.
(Sh)it's my life! | Sporttiteevee
Blogissa murkuloita ja satunnaisesti oikeetakin elämää.
"Tätä en olekaan koskaan yrittänyt, joten luulen, että se ihan varmasti onnistuu!" -Peppi Pitkätossu-


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 12:17:06 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Mulla on kanssa tuollainen kerroskattila. Nyt kun oon kaks kertaa muuttanut lyhyen ajan sisällä, niin nyt en löydä sitä mistään. Mistä vielä ettisin, auttakaa!!

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 12:47:11 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-25 11:11:25
Viestit: 74
traanitapiiri kirjoitti:
Niin olen tehnyt. Näyttäis toimivan. Miehelle keitän normispaghettia ja puolivälissä laitan siihen kattilan päälle sen höyryosan ja omat suikaleet siihen. (Toivottavasti sieltä keitinvedestä ei tule mun kurpizoihin hiilaripakteereja... tietääkö joku..??)


:lol: Ei kai? Ehkä ennemmin kesäkurpitsasta valuu vihernestettä spaghettiin...

Mutta joo, pitää koklata tuota kesäkurpitsanauhapastaa.

_________________
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 12:53:39 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2006-01-14 18:15:38
Viestit: 69
Paikkakunta: siilinjärvi
mä oon tehny paistinpannulla voissa tai öljyssä sekotellu, että "spagetti" vähän pehmenee, mun makuun kyllä sopii tosi hyvin noin. en oo edes kokeillu keittää. :D mutta tuo uunisysteemi vois kans olla hyvä :lol:

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/]Kuva
[/url]


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 13:31:40 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-12-16 15:35:30
Viestit: 220
Kiitos vinkistä. Täytyypä kokeilla, kun tuota satoa alkaa tulla taas tällekin kesälle reippaanlaisesti, vaikka taimimäärä on paljon pienempi kuin viime vuonna.

_________________
oon ilonen ja silonen


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-03 13:54:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-26 04:55:58
Viestit: 816
Paikkakunta: Helsinki
Mä kuullotan ihan vaan voissa pannulla ilman vettä siis ja ihan vain sen hetken ettei kypsy liikaa. Hyvää on!

_________________
Vähät hiilarit, hyvät fiilarit!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-05 08:59:10 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-06-20 05:13:53
Viestit: 332
Paikkakunta: Helsinki
Oli pakko kokeilla.
Paistoin oliiviöljyssä ja paistoin suikaloitua pekonia sekaan myös.
Sitten vielä koskenlaskijaa pari paksua viipaletta ja meetvurstia lautaselle viereen.
Oli aamupalani. :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-05 12:55:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-05-16 20:50:28
Viestit: 552
Paikkakunta: hki
Kannattaa ostaa "mandoliini" eli sellainen suikaloija/viipaloija,sellaisen asiallisen kotikäyttöön riittävän pelin saa n 25€.

_________________
Ahneella on paskanen kakka.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-06 08:24:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-25 20:07:10
Viestit: 1967
Paikkakunta: Veikkola
Mistäs niitä mandoliineja saa? Sopiiko se muidenkin ruoka-aineiden viipalointiin/suikalointiin, ts. onko tarpeeksi tukeva että sillä saa kovemmistakin aineista suikaleita, esim. kaalista? "Munaviulu" :lol: mulla on, eli se kananmunien viipalointiin tarkoitettu vehje, se vaan on liian pieni ja rimpula muiden kuin kananmunien ja mansikoiden viipalointiin.

_________________
"Jos ihminen jaksaa tarpeeksi pitkään syödä suositusten mukaan pelkkää kasvirasvaa, hän lakkaa ehkä joskus tuottamasta kovapahaeläinrasvaa ja muuttuu rypsiksi tai muuksi vihannekseksi." Traanitapiiri


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-10 11:49:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-01-19 10:24:25
Viestit: 827
Paikkakunta: Espoo
pasaati1 kirjoitti:
Kannattaa ostaa "mandoliini" eli sellainen suikaloija/viipaloija,sellaisen asiallisen kotikäyttöön riittävän pelin saa n 25€.

+1
Oman maniskani ostin vuosi takaperin Stockmannilta, n.30€. Ruma on kyllä kun vertaa hienoihin RST-professionaaliversioihin, mutta kun ne on yli 200€.
Värivalikoimaa oli valkoinen ja ikihimosuosikkini beige.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-10 14:26:26 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-06-10 11:09:22
Viestit: 189
Paikkakunta: Turku
Mä olen paistanut ne ohuet kesäkurpitsa suikaleet voissa pannulla, sekaan loraus kermaa ja juustoa. Kerran laitoin katkarapuja. Ihan mielettömän hyvää! :smt016


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-22 15:56:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-05-29 19:20:57
Viestit: 1577
Eilen kokeiltiin tehdä tuota "spagettia", laitettiin vaan uuniin ne suikaleet joksikin aikaa ja maustettiin yrttisuolalla, oli tosi hyvää.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-22 19:23:37 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13637
Paikkakunta: Stadi
Mä kokeilin kanssa tuota kesäkurpitsaspagettia. Mun mielestä se ei vaadi lainkaan kypsentämistä.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-22 21:33:06 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-07-19 17:21:26
Viestit: 401
Paistan nauhat pannulla voissa. Päälle parmesanraastetta. Ja vaikka jauhelihakastike runsaasti chilitettynä... nami
Lasagne on vielä kokeilematta! Ohuet levyt kesäkurpitsaa toimii lasagnelevyinä.

_________________
Kuva
[/url]


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2006-08-22 21:44:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-26 04:55:58
Viestit: 816
Paikkakunta: Helsinki
Mä teen saman tien musakaa lasagneksi. Suosikkiruokani! Mutta kovin usein ei jaksa tehdä...

_________________
Vähät hiilarit, hyvät fiilarit!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-16 17:42:28 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2012-07-13 16:28:59
Viestit: 2
Kuten moni muukin, juustohäylällä siivuiksi ja runsaan oliiviöljyn kanssa pannnulle. Sekaan pilkottu valkosipuli ja raastan tomaattia niin, että kuori ei mene sekaan. Tai vaihtoehtoisesti tomaatin sijaan pekonia. Lopuksi maustan mustapippurilla (myllystä) sekä tarvittaessa suolaa. Joskus sekoitan vielä rkl smetanaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-19 00:18:44 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Meilläkin kuivatetaan kesäkurpitsaspagetti uunissa, tulee pastamaisempi rakenne kuin paistaessa tai keittäessä. Ja ehdottomasti suikaloidaan mandoliinilla!

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)