vanha karppu kirjoitti:
"Resistentin tärkkelyksen muodossa olevat prebiootit voivat olla esimerkiksi erityyppisiä papuja tai perunajauhoa. Ne eivät nosta verensokeria mutta saavat aikaan kylläisyyden tunteen, sillä sitouttaessaan vettä ne täyttävät vatsaa."
https://anna.fi/hyvinvointi/laihdutus/r ... okavalioonToimittaja unohti tässä, että perunajauhon tärkkelys muuttuu nopeaksi hiilihydraatiksi heti kun se liisteröityy kiehuvassa vedessä kiisseliksi. Perunajauho pitäisi nauttia kuumentamattomana, jos haluaisi säilyttää sen alhaisemman glykemiaindeksin. Mut ketä kiinnostaa juoda perunajauholietettä?
Itse olen tätä näin kokeillut.
...mutta koska koisokasvit eivät sovi suolistolle, 1-2kk kokeiluksi taisi jäädä. Mutta kaikille probioottien syöjille olen kylmää perunajauhoa mainostanut, koska ajaa saman asian (tai oikeastaan parempaakin) kuin ne probiootit, on vain halvempaa.