karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 11:53:55

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-09-06 16:43:01 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2020-09-06 16:28:33
Viestit: 3
Moikka,

Aktiivinen saliharrastaja tässä. Treenaan bulkki/cutti tyylillä, eli kausittain massaa kerätään ja laihdutetaan.
Laihdutus osuuden hoidan ketoosissa, vähillä hiilareilla, koska sen olen huomannut olevan paras vaihtoehto lihasten säilyvyyteen.

Mediassa on tosi paljon ristiriitaista tietoa ja kaikki perus karppaajan säännöt eivät päde välttämättä aktiiviseen treenaamiseen, jossa hiilihydraatteja käytännössä pystyy syömään kulutuksen mukaan hieman enemmän.

Kirjoitin omien kokemusten pohjalta Saliohjelma.info sivustolle kattavat ketodieetti ohjeet. Toivottavasti tästä ilmaisesta oppaasta on joillekkin hyötyä. Sivulla myös salitreenejä, eikä mitään mainoksia. Harrastepohjalta eikä mitään kaupallista soopaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-09 19:04:51 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 495
Ketodieettaaja kirjoitti:

...
Kirjoitin omien kokemusten pohjalta ketodieetti ohjeet. Toivottavasti tästä ilmaisesta oppaasta on joillekkin hyötyä..


LDL kolesteroli ei taida aiheuttaa SV-tauteja. Karppaajan ei tarvitse panostaa kuituihin. Pekonia voi syödä varsin vapaasti. Ja muutama muu tarpeeton rajaus karppaajan elämästä tuossa oppaassasi oli. Menestystä sulle.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 00:59:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Oikein hieno tietopläjäys! :D Hyvin jäsennelty ja selkeä. Oli tosi muutama pilkkuvirhe plus jotain muuta pientä kauneusvirhettä, mutta pääasia mielestäni, että siellä oli oleellista tietoa tiivistetyssä muodossa. ("Hiilihydraattien rajoittaminen on yksi tehokkaimmista tavoista pudottaa pianoa." :lol: )

Tuo pekonivaroitus kannattaisi muuttaa esim. muotoon "Suosi lisäaineetonta pekonia ja makkaraa." (Olen huomannut, että pekonissa on yleensä vieläkin enemmän lisäaineita kuin makkaroissa ja kinkuissa, mutta siitäkin on olemassa lisäaineettomia vaihtoehtoja.)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 03:34:03 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Tämähän vaikuttaa aika mielenkiintoiselta sivustolta. Täytyy perehtyä paremmin.
Ohjeistus vaikutti kanssa ihan OKlta ainakin näin äkkiseltään.
Kuten tuossa onkin jo mainittu muutamia epäkohtia. Kolesterolista on kyllä tutkimuksia ja koko kolesteroli ”myytti” on kumottu jo aikaa sitten mutta lääketehtaat pitävät sitä yllä, onhan se niille melkoinen miljardien vuosittainen rahasampo.

Nopealla silmäyksellä huomasin heraproteiinin. Se on ihan hyvä mutta jos hifistellään, niin hera proteiini on kyllä hyvä ja nopea mutta se nostaa insuliinia eniten ja herkiten. Liha- tai munaproteiini on siinä suhteessa parempi, että se sisältää kaikki aminohapot mutta ei nosta insuliinia samalla tavalla kuin hera protsku.

Täytyy palata sivustoon paremmalla ajalla. Mutta vaikuttaa ihan hyvältä, vaikkakin aina vähän mietityttää mikä on kenenkin intressi käyttää aikaa, vaivaa ja mahdolllisesti rahaakin sivuston luomiseen. Ehkä siinä on pitkän aikavälin suunnitelma mainostuloihin kävijämäärien kanssa?

Mutta palataan ja tsemppiä.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 09:53:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Joskus tämmöinen pläjäys syntyy ihan vaan sanomisen (ja julistamisen) tarpeesta. Omat videonikin ovat tällaista sanomisen tarvetta.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-10 12:01:58 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2020-09-06 16:28:33
Viestit: 3
vanha karppu kirjoitti:
Tuo pekonivaroitus kannattaisi muuttaa esim. muotoon "Suosi lisäaineetonta pekonia ja makkaraa." (Olen huomannut, että pekonissa on yleensä vieläkin enemmän lisäaineita kuin makkaroissa ja kinkuissa, mutta siitäkin on olemassa lisäaineettomia vaihtoehtoja.)

Olet oikeassa, mutta onko suomessa edes myynnissä lisäaineetonta pekonia? Näen itse pekonin huonona jo sen hinta/määrä suhteessa


jäbä kirjoitti:
Nopealla silmäyksellä huomasin heraproteiinin. Se on ihan hyvä mutta jos hifistellään, niin hera proteiini on kyllä hyvä ja nopea mutta se nostaa insuliinia eniten ja herkiten. Liha- tai munaproteiini on siinä suhteessa parempi, että se sisältää kaikki aminohapot mutta ei nosta insuliinia samalla tavalla kuin hera protsku.

Hera on juuri insua nostavan aminoprofiilin takia parasta proteiiniä. Jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus, on pakko saada proteiinille insuliinipiikki.

Jos proteiinilisää haluaa ottaa pussista, vähiten insua nostaa kasvisproteiinit, kutne riisi- ja herneproteiini. Suosittelen kuitenkin joka tapauksessa ottamaan proteiinin aidosta ruuasta jauheiden sijaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 00:22:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
just huomasin, että niitä myydään paikallisessa S-marketissa.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 10:21:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Peksupeksua ei kyllä Suomesta saa lisäaineettomana. Siankylkeä saa palana ja viipaleena mutta siitähän sitten puuttuu se aromiaineiden maku josta jotkut tykkää. Jos osais vois ite leikata ihan ohutta siivua kyljestä, suolata ja savustaa ni sais terveellistä peksua. Katoin youtubesta videon miten pekoni itse asiassa tehdään ku alko kiinnostaa ja sen mukaan peksu tehdään possun mahasta, mutta en tiedä onko se oleellista onko se kylki vai maha.

Aloittaja on toki oikeassa siinä että lisäaineita kannattaa välttää. Itelle se on helppoa koska lisäaineista tulee sydämentykytystä.

Edit: tolta videolta selvis et peksu mikrotetaan siellä tehtaassa valtavassa mikroaaltouunissa. Tossa näköjään yksi syy siihen miksi mulla tulee huono olo pekonista. Oon ihmetelly tota ultraprosessoitu-käsitettä mut jos tollanen jättimikrottaminen esim. on tapana niin sit alan tajuta miks ultraprosessoitu on pahasta. Kaikkia likasia temppuja. Sääli etten voi tietää mikä kaikki on säteilytettyä, voihan se siankylkikin olla kulkenut jonkin meganukettimen läpi syystä x.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-11 20:03:47 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Ketodieettaaja kirjoitti:
Hera on juuri insua nostavan aminoprofiilin takia parasta proteiiniä. Jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus, on pakko saada proteiinille insuliinipiikki.

Jos proteiinilisää haluaa ottaa pussista, vähiten insua nostaa kasvisproteiinit, kutne riisi- ja herneproteiini. Suosittelen kuitenkin joka tapauksessa ottamaan proteiinin aidosta ruuasta jauheiden sijaan.


Kyllä muutkin proteiinit nostavat insuliiniä, ehkeivät yhtä paljon kuin hera mutta nostavat silti ja elänperäisessä proteiinilisässä on kaikki tarvittavat aminohapot, kuten herassakin. Liikunta itsessään kohottaa insuliini, kortiolitasoja ja hiilihydraatti lisä saa insuliinin tarvittaessa hyvinkin koholle.

Kasviproteiineissä taas on aikapaljon hiilihydraattia, vaikkakin se kyllä menee nopeasti käyttöön kuntoharjoittelun jälkeen mutta ne eivät välttämättä sovi jos joku haluaa pitää kovinkin matalia HH tasoja.

Mutta mikäli tavoitteena on lihasmassan kasvatus, niin kyllähän heraproteiini ja varsinkin hera isolaatti on varmastikkin paras vaihtoehto mutta taas ketoilijan kannalta se huonoin, varsinkin jos haluaa pitää insuliinipiikit hillittynä.

Keto- tai karnivore ei muutenkaan ole lihasmassan kasvatukseen se paras tai tehokkain vaihtoehto mutta kukin sen mukaan mitä haluaa.

Optimaalinen voimaharjoittelu olisi paastotilassa jolloin kasvuhormoni on koholla, suorituksessa nousee kortisoli ja insuliini. Suorituksen jälkeen parin tunnin sisällä proteiiniravinnon syöminen ja samalla paaston lopettaminen. Harmi ettei tälläiseen vaan ole kovinkaan monella yleensä mahdollisuutta.

Mutta enivei, mielenkiintoinen, sivusto ja pitää perehtyä tarkemmin viikonloppuna. Vaikuttaa ihan hyvältä. Jos foorumilla olisi peukku emoji, niin laittaisin sen tähän. :D

Edit: Jos tästä nyt jotenkin saa sen kuvan, että insuliiniä pitäisi välttää, niin se ei ole tarkoitus vaan insuliini on hyvinkin tarpeellinen ja välttämätön hormoni.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-13 17:01:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Olet oikeassa, mutta onko suomessa edes myynnissä lisäaineetonta pekonia? Näen itse pekonin huonona jo sen hinta/määrä suhteessa

Lidlin pekonissa on vain kahta lisäainetta, jos suolaa ei sellaiseksi lasketa: natriomaskorbaatti (hapettumisesestoaine) ja natriumnitriitti (säilöntäaine).

Suomalaisissa pekoneissa on enemmän eri aineita ja aina (?) lisättyä sokeria.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-13 17:11:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
... eikä kumpikaan noista kovin paha, ymmärtääkseni : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-13 22:44:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Erfis kirjoitti:
Peksupeksua ei kyllä Suomesta saa lisäaineettomana. Siankylkeä saa palana ja viipaleena mutta siitähän sitten puuttuu se aromiaineiden maku josta jotkut tykkää. Jos osais vois ite leikata ihan ohutta siivua kyljestä, suolata ja savustaa ni sais terveellistä peksua. Katoin youtubesta videon miten pekoni itse asiassa tehdään ku alko kiinnostaa ja sen mukaan peksu tehdään possun mahasta, mutta en tiedä onko se oleellista onko se kylki vai maha.

Mitä on peksupeksu? (Paketissa luki mielestäni että "pekoni".)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-14 03:14:01 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Ohessa pari linkkiä Youtuben White Thunderin tekemien pekonien pariin.

Kyseisellä herralla on muutenkin aika paljon hyviä lyhkäisiä grillaus videoita. Musiikki vaan älyttömän kovalla toisinaan.

https://youtu.be/w1NJZYx0CK0

https://youtu.be/2xIcm22XJME

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-09-14 06:19:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
vanha karppu kirjoitti:
Erfis kirjoitti:
Peksupeksua ei kyllä Suomesta saa lisäaineettomana. Siankylkeä saa palana ja viipaleena mutta siitähän sitten puuttuu se aromiaineiden maku josta jotkut tykkää. Jos osais vois ite leikata ihan ohutta siivua kyljestä, suolata ja savustaa ni sais terveellistä peksua. Katoin youtubesta videon miten pekoni itse asiassa tehdään ku alko kiinnostaa ja sen mukaan peksu tehdään possun mahasta, mutta en tiedä onko se oleellista onko se kylki vai maha.

Mitä on peksupeksu? (Paketissa luki mielestäni että "pekoni".)


Juuri sitä jonka paketissa lukee pekoni.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)