Joo kananmunaa vedin jo ekan karppausvuoden. Nyt olen siirtynyt pitkäti lihaan, joka vain toimii paremmin minulla. Ja 400 grammassa porsaansydänta on vain 66 grammaa proteiinia eli en syö tällä hetkellä todellakaan liikaa proteiinia.
Painoni on 61 kiloa ja rasvaprosenttini siaitsee arviolta normaalihaarukan yläpäässä. (Arvio perustuu siihen, että mitattu rasvaprosenttini oli aikaisemmin tasan normaalihaarukan keskivälissä, mutta olen lihonut siitä jonkin verran ilman, että nyt olisi ylipainoa.) En käy salilla, mutta minulla on luontaisesti isot lihakset, jotka ei näköjään ole kadonneet edes nyt kun menopaussista ja hormonitoiminnasta on jäljellä lähinnä mukavat muistot...
Ja voihan sitä mitä vain ruokaa tehdä, jos riittää aikaa ja rahaa. Mutta kuten sanoin, minulla on budjetti niin tiukilla, että pystyn hädin tuskin edes pakolliset terveysmenoni kustantamaan, joten ei ole enää varaa venyttää sitä ylöspäin.
P.S.
Unohdin mainita, etten tykkää tavallisesta vaaleasta sianlihasta enkä varsinkaan kiusatuista broilereista. Kana olisi hyvää, mutta sitä ei saa enää mistään.
Eli jäljelle jää oikeastaan porsaansydän ja -kieli. (Naudan vastaavia ei täälläpäin myydä, eikä tällä hetkellä edes porsaankieltä.)
Kalakin maistuu vain silloin harvoin, kun pystyn harrastamaan liikuntaa, mutta esim. silakoitakaan ei täältä saa.