jäbä kirjoitti:
Hapankaali sisältää C-vitamiinia erittäin paljon ja se on elimistölle hyödyllisemmässä ja tehokkaammassa muodossa, kuin synteettinen C-vitamiini, jonka suurista annostuksista on mahdollisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.
Hapankaalilla ja muilla lactofermentoiduilla tuotteilla on myös runsaasti muita terveyttä edistäviä vaikutuksia, joten itse olen päätynyt syömään näitä+lisänä kohtuullisesti synteettistä vitamiinia.
^
Toi on just hyvä ja aika optimaalinen mielestäni.
Itse en käytä C vitamiinia lisää juuri koskaan, mulla tämä on kuuri kun tuntui tulevan jotain, pientä "polttoa" keuhkoissa (lintuflunssa oli paha poltto) outoja päänsärky vilauksia ja kurkku kipeä. Helpottanut vähän ja nyt aamulla polton tunne poissa.
Aamun ensimmäinen annos tyhjään vatsaan tänään oli vaikutuksiltaan hieman kun kookos kahvi mutta se tunne hävisi, siiryn nyt kahden tunnen väleihin (ehkä).
Niin tärkeitä kun mahan Microbit ovat, C vitamiinin kohdalla en ole mitenkään huolissani omistani synteettisellä, muistan kerran 25 vuotta sitten otin jotain Luomu Ruusunmarja C vitamiinia, saksasta tai itävallasta, 8 g kerralla, toimi tosi hyvin eikä maha sanonnut mitään mutta ihan teollisella askorbiinihappolla on sen jälkeen menty, tietty ruokavalio voi vähän vaikuttaa, jos kovin monimutkainen niin microbien tasapainossa pysyminen, hyvin pienien rajojen sisällä saattaa olla aika tärkeää.